«Η μαλ*** πάει σύννεφο» και άλλα σεξουαλικά ήθη και έθιμα της καραντίνας

«Η μαλ*** πάει σύννεφο» και άλλα σεξουαλικά ήθη και έθιμα της καραντίνας Facebook Twitter
Ο θρυλικός αυνανισμός του Σαλαμέ (με ένα ροδάκινο τουλάχιστον), στο Call me by your name
0

Πριν από κανένα χρόνο περίπου, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρος ακόμα τότε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε πει απογοητευμένος στα τελειώματα της θητείας του, και με το γλαφυρό ύφος που επιστράτευε συχνά, ότι οι Ευρωπαίοι «έχουμε χάσει τη συλλογική μας λίμπιντο». Φυσικά, η πανδημία και ο τρόπος διαχείρισης της από την Ε.Ε. δεν βοήθησε καθόλου στην ενίσχυση της «καύλας» μας για το ευρωπαϊκό όραμα. Τι γίνεται όμως με την πραγματική λίμπιντο στην εποχή της καραντίνας;

Πόσο –και τι είδους– σεξ συμβαίνει τελικά υπό τη σκιά της πανδημίας και σε συνθήκες υποχρεωτικής απομόνωσης; Οι απόψεις διίστανται. Στα πρώτα κεφάλαια –που ήδη μοιάζουν μακρινά παρότι μιλάμε για τον περασμένο μήνα μόλις– αυτής της πρωτόγνωρης, ανώμαλης κατάστασης που μοιάζει εκτός των άλλων να απελευθερώνει μαζοχιστικές ιδρυματικές και φετιχιστικές τάσεις καθώς και πάσης φύσεως «παρεκκλίνουσες» συμπεριφορές, οι προβλέψεις έκαναν λόγο για σεξουαλικό κρεσέντο μέσα στην καραντίνα, παραγωγή μωρών, εξάντληση αποθεμάτων προφυλακτικών κ.ο.κ.

Αυτά βεβαίως για όσους διάβηκαν «νομίμως» την πύλη της καραντίνας παρέα με το έτερον τους ήμισυ, με ή χωρίς παιδιά ή άλλα οικογενειακά μέλη. Οι υπόλοιποι/ες ας πρόσεχαν. Για τιμωρία θα απομονωθούν στην άκρη της τάξης όρθιοι και με το βλέμμα στον τοίχο, όπως τα κακά παιδιά στο σχολείο. Η μοναξιά στην καραντίνα είναι η φωνή άνωθεν που τους καλεί να αναθεωρήσουν την προβληματική κοσμοθεωρία που τους έφτασε ως εδώ, τώρα που έχουν όλο τον χρόνο για στοχασμό και περίσκεψη.

Κάποιοι ενδεχομένως να φρόντισαν να κατοχυρώσουν αποκλειστικό «corona sex buddy» για την σεζόν, λίγο πριν την ισχύ των περιοριστικών μέτρων. Πολύ τολμηρή κίνηση, επίσης. Κάποιοι άλλοι ίσως να αποφάσισαν εσπευσμένα να συγκατοικήσουν παρότι η σχέση τους ήταν πολύ πρόσφατη ή/και πολύ χαλαρή. Αυτό κι αν είναι τολμηρή απόφαση.

Καθώς περνούσαν οι μέρες όμως, η διέγερση που προκαλεί η ιδέα του τέλους του κόσμου (όπως τον ξέραμε) και η «φούντωση» που προκαλούσε ο εγκλεισμός, άρχισαν να υποχωρούν. Σταδιακά κατοχυρώθηκε μια ρουτίνα της καραντίνας ενώ άρχισε να υφέρπει ανάμεσα στους τέσσερις τοίχους και ο φόβος της οικονομικής ανασφάλειας, καταστέλλοντας σημαντικά την λίμπιντο που είχε απελευθερωθεί αρχικά με την αντίληψη ότι όλα είναι ρευστά και το μέλλον αβέβαιο, οπότε αφού δεν υπάρχουν συνέπειες σ' αυτό το καθαρτήριο που βρεθήκαμε ξαφνικά, ας το ρίξουμε στο sexting. Χύμα, χωρίς υπονοούμενα.

Ακόμα και κάποιοι που υπό νορμάλ συνθήκες θα δίσταζαν, σκέφτηκαν ότι οι περιστάσεις δικαιολογούν την αποστολή μηνυμάτων δεξιά κι αριστερά με έντονο καψούρικο / σεξουαλικό / αγρίως φετιχιστικό περιεχόμενο. Αν παρεξηγηθεί η ανυποψίαστη παραλήπτρια, παρεξηγήθηκε, τι να κάνουμε, εμείς οφείλαμε να το βγάλουμε από μέσα μας πριν μας στείλει ο κορωνοϊός σε κάποια εντατική μονάδα χωρίς να έχουμε προλάβει να εκμυστηρευτούμε τους κρυφούς μας πόθους.

Μετά από ένα πρόχειρο «ρεπορτάζ» υπό τη μορφή δημοσκόπησης περιορισμένου αλλά αντιπροσωπευτικού δείγματος σε φίλους και γνωστούς που ιδιωτεύουν στην Αθήνα, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι γυναίκες δεν φαίνεται να διεγείρονται από τους περιορισμούς και την κρισιμότητα αυτής της ανώμαλης συνθήκης όσο οι άντρες, ή κάποιοι εξ αυτών, οι οποίοι –σύμφωνα με τις (δια)μαρτυρίες των γυναικών– το έχουν ρίξει στην ψηφιακή παρενόχληση σα να μην υπάρχει αύριο.

Τι να κάνουν κι οι καταπιεσμένοι οικογενειάρχες ή οι κατά συρροή πέφτουλες και οι διάφοροι «γυπαετοί» με τα πεσμένα φτερά αυτό τον καιρό... Κάπως πρέπει να εκτονωθούν κι αυτοί. Η ουρά στο σούπερ μάρκετ ή η μετακίνηση 6 «για σωματική άσκηση ή για να κάνει την ανάγκη του το κατοικίδιο» δεν ενδείκνυνται για σοβαρό φλερτ και λόγω της απόστασης ασφαλείας αλλά και λόγω της αμελώς ατημέλητης εμφάνισης που έχει καθιερωθεί ως στολή της καραντίνας.

Το βέβαιο είναι ότι στις μέρες της καραντίνας «η μαλακία πάει σύννεφο», στην πιο κυριολεκτική εκδοχή αυτής της φράσης. Αν βρεθεί «εικονικός» παρτενέρ, υπάρχει βέβαια πάντα και η δυνατότητα του video sex σε διάφορες πλατφόρμες που έχουν πάρει φωτιά αυτές τις μέρες. Όσοι και όσες πήραν το ρίσκο να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο και να συνευρεθούν διά ζώσης πραγματοποιώντας «ασυμπτωματικό» σεξ, ο θεός μαζί τους.

Κάποιοι ενδεχομένως να φρόντισαν να κατοχυρώσουν αποκλειστικό «corona sex buddy» για τη σεζόν, λίγο πριν από την ισχύ των περιοριστικών μέτρων. Πολύ τολμηρή κίνηση, επίσης. Κάποιοι άλλοι ίσως να αποφάσισαν εσπευσμένα να συγκατοικήσουν παρότι η σχέση τους ήταν πολύ πρόσφατη ή/και πολύ χαλαρή. Αυτό κι αν είναι τολμηρή απόφαση. Είτε θα έχουν στο μεταξύ αναληφθεί σε πεδία εκστατικής συμβίωσης είτε θα συνειδητοποιούν κάθε μέρα που περνά όλο και πιο έντονα ότι έκαναν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής τους.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζούλη Αγοράκη: Αναπάντητα πέη παντού

Η λιβιδώ της καραντίνας / Τζούλη Αγοράκη: Αναπάντητα πέη παντού

Από τότε που ο κορωνοϊός μάς έκλεισε στο σπίτι, οι στύσεις έγιναν πιο σκληρές, η επιθυμία των αντρών να μοιραστούν τις στύσεις τους μνημειώδης. Η Τζούλη Αγοράκη γράφει για τον καταιγισμό dick picks που δέχονται πολλά κορίτσια, τις μέρες της καραντίνας.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η ζωή θα είναι περίεργη και απρόβλεπτη για πολύ καιρό μετά την λήξη της καραντίνας

Στήλες / Η ζωή θα είναι περίεργη και απρόβλεπτη για πολύ καιρό μετά την λήξη της καραντίνας

«Θα είναι σα να βιώνουμε την διαδικασία της εξέλιξης σε πραγματικό χρόνο»: Η πρώην αναπληρώτρια γενική γραμματέας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (Homeland Security) των ΗΠΑ επί κυβερνήσεων Ομπάμα και συγγραφέας Juliette Kayyem, γράφει για το «παράξενο καθαρτήριο» και τη νέα ζωή που μας περιμένει την επόμενη μέρα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ξανά στο προσκήνιο

Explainer / Ψυχεδελικές θεραπείες: Τι ξέρουμε τώρα

Μπορούν οι ψυχεδελικές ουσίες να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία για ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και το PTSD; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις ιαματικές τους ιδιότητες; Ποια είναι τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την ευρεία χρήση τους στην ιατρική;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο»: Το μήνυμα της υπερβολής και η «ευγονική» του Τραμπ

Υγεία & Σώμα / Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο» και η «ευγονική» του Τραμπ

Τη στιγμή που επικρατεί η τάση για ένα «φυσικό» λουκ, όπου οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι όσο το δυνατόν πιο αόρατες, το λουκ του Μαρ-α-Λάγκο, με το υπερβολικό botox, τα ορατά fillers προσώπου και το ακραίο μαύρισμα, υποστηρίζει την υπερβολή ως στοιχείο ταυτότητας.
THE LIFO TEAM
Ψυχική υγεία των εργαζομένων: Το νέο success metric για τους οργανισμούς

Υγεία & Σώμα / Ψυχική υγεία και εργασία: Ο νέος δείκτης μέτρησης επιτυχίας για τους οργανισμούς

Γιατί το μέλλον ανήκει στους οργανισμούς που αντιλαμβάνονται και κατανοούν ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι που την κάνουν πραγματικότητα και επενδύουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, CHAIRWOMAN & CEO ΤΗΣ HELLAS EAP
Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Υγεία & Σώμα / Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε πώς θα πεθάνουμε όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του αναπόφευκτου, χωρίς αυτό να αντιβαίνει στην αξία της ζωής; Ποια είναι τα ηθικά, νομικά και πολιτισμικά διλήμματα; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Ψυχή & Σώμα / Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την Ελίζα Γερολυμάτου, μια τολμηρή γυναίκα που αψήφησε την εμπειρία του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου και την έλλειψη ωαρίων, ακολουθώντας την εσωτερική της φωνή που της έλεγε πως ήθελε να γίνει μητέρα. Παρά τις αντιξοότητες, απέκτησε ένα παιδί με έναν άνθρωπο που θαύμαζε.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
ΕΠΕΞ Γιατί όλοι ξετρελαίνονται με το πάντελ;

Υγεία & Σώμα / Πάντελ: Το άθλημα με την παράξενη ρακέτα που πωρώνει τους Αθηναίους

«Το πιο ωραίο είναι ότι το παιχνίδι είναι πάντα τόσο έντονο που σε απορροφά, για μιάμιση ώρα το μόνο που έχει σημασία είναι πού πάει το κίτρινο μπαλάκι, πράγμα που σε βοηθάει πολύ να αποφορτιστείς»
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Κοκέτα / Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Τα πάντα ώστε τα πράγματα να μπουν σ’ ένα κουτί και το κλειστό κύκλωμα «ομορφιά - κατανάλωση - εκτόνωση» να διατηρηθεί ακέραιο, να μην υπάρχει τίποτα το καινούργιο, τίποτα το έντονο Ή το εκπληκτικό, παρά μόνο η ίδια Διαφορά παντού.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Γιατί γίνεται τόσος ντόρος με το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Ψυχή & Σώμα / Γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Τι συμβαίνει με τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών στο έντερό μας; Πώς αλληλεπιδρούν με τη διατροφή μας –ενισχύοντας ή διαταράσσοντάς την– και τι σημαίνει αυτό για την υγεία μας; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη Μαντώ Κυριακού, καθηγήτρια Μικροβιολογίας, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Υγεία & Σώμα / Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Η Νικόλ Ντεντόν υπήρξε για μια δεκαετία επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας κέντρων ευεξίας που μετέτρεπε τη σεξουαλική διέγερση σε πρακτική διαλογισμού. Τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία που ίδρυσε.
THE LIFO TEAM
Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM