ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Οι 5 κανόνες επιτυχίας στο εργασιακό περιβάλλον

Οι 5 κανόνες επιτυχίας στο εργασιακό περιβάλλον Facebook Twitter
1
Οι 5 κανόνες επιτυχίας στο εργασιακό περιβάλλον Facebook Twitter


Κι όμως υπάρχουν 5 πράγματα που εκτός από το να αλλάξουν τη ρουτίνα της εργασίας μας θα μας κάνουν πολύ πιο αποτελεσματικούς και γρήγορους. Αυτά, είναι σύμφωνα και με το businessinsider ο λόγος επιτυχίας των επαγγελματιών.

1.

Να είσαι θετικός και αισιόδοξος

80% αισιόδοξοι εμφανίζονται σύμφωνα με έρευνες οι επιτυχημένοι άνθρωποι. Μια μέρα στη δουλειά μπορεί να πάει στραβά, να υπάρχουν ακυρώσεις, προθεσμίες, υπερβολική κούραση, ωστόσο, όλα αυτά δεν θα πρέπει να μας καταβάλλουν. Οι θετικές αντιδράσεις σε κριτικές και διάφορα γεγονότα στο εργασιακό περιβάλλον, οδηγούν στη μεγάλη παραγωγή οξυτοκίνης, μιας ορμόνης που ενισχύει την ικανότητά μας να επικοινωνούμε ,να συνεργαζόμαστε, και να εμπιστευόμαστε τους άλλους.

2.

Προσηλωμένοι στο στόχο

Σύμφωνα με τη συνταγή της επιτυχίας, θα πρέπει να θυμίζουμε στους εαυτούς μας διαρκώς ποιοι είμαστε και ποιος είναι ο στόχος μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το καταφέρουμε αυτό, και μερικοί από αυτούς είναι να γράφουμε στο χέρι τις επιδράσεις της δουλειάς, ή να υπάρχει μια εικόνα, ένας στίχος, μια φράση που θα υπενθυμίζει και θα απαντά στο «γιατί» της εργασίας στη ζωή μας.

3.

Συγκέντρωση για 45 λεπτά και διάλειμμα για 15'

Σύμφωνα με το άρθρο πρόκειται για μια πολύ καλή και επιτυχώς εφαρμοσμένη τεχνική για τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, για κάθε 45 λεπτά που αφιερώνουμε για κάποια εργασία, θα πρέπει να ακολουθεί 15 λεπτά διάλειμμα. Το πείραμα έγινε πρώτη φορά σε σχολείο στη Φινλανδία και το αποτέλεσμα ήταν οι μαθητές έπειτα από το μικρό διάλειμμα να επιστρέφουν στο μάθημα ανανεωμένοι και με φρέσκιες ιδέες.

4.

Να κάνουμε ερωτήσεις για έναρξη συζητήσεων

Είναι ακόμη τρόπος ώστε να απομακρύνουμε το άγχος ιδιαίτερα όταν πρόκειται να ξεκινήσουμε συζήτηση με κάποιον. Η αμηχανία, και το να μιλάς σε καινούριους συνεργάτες φαντάζει για πολλούς σενάριο τρόμου, ωστόσο, για να μειωθούν οι πιθανότητες να αισθανθούμε άσχημα ή άβολα θα πρέπει να ξεκινάμε τη συζήτηση με κάποια ερώτηση. Οι ερωτήσεις σύμφωνα με ειδικούς, έχουν αποτελεσματικότητα, ενώ είναι η πιο ικανοποιητική λύση για να έρθουν δύο άνθρωποι σε συμφωνία.

5.

Προτού απαντήσετε κάντε μια παύση

Όταν ακούμε κάτι οι εκφράσεις του προσώπου μας προδηλώνουν την αντίδρασή μας και έτσι απαντάμε βιαστικά χωρίς να σκεφτούμε πρώτα. Μια στιγμή ώστε να συγκεντρώσουμε τις σκέψεις μας και να οργανώσουμε την απάντησή μέσα στο μυαλό αποτελεί την πιο υγιή αντίδραση σε μια συζήτηση.

1

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

1 σχόλια