ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Όταν το σεξ για μια γυναίκα είναι μόνο πόνος και αγωνία

Όταν το σεξ για μια γυναίκα είναι μόνο πόνος και αγωνία Facebook Twitter
Υπάρχουν γυναίκες, για τις οποίες το σεξ είναι μόνιμη πηγή πόνου. Και είναι πολλές. Απλώς, δεν τολμούν να ομολογήσουν αυτό που βιώνουν
7

Σε έναν κόσμο και μια εποχή σαν τη δική μας, όπου το σεξ μοιάζει το πιο εύκολο πράγμα, όπου σώματα εκπέμπουν μηνύματα σε κάθε μας βήμα, από τα video clips των αγαπημένων μας τραγουδιών μέχρι τις διαφημίσεις τροφίμων, υπάρχουν γυναίκες για τις οποίες το σεξ είναι μόνο πηγή πόνου. Στο σήμερα, που όλοι έχουν να αφηγηθούν πικαντικές ή ακόμη και αστείες ιστορίες γύρω από τη σεξουαλική τους ζωή, υπάρχουν γυναίκες που σωπαίνουν, όχι επειδή ντρέπονται και δεν έχουν τι να πουν, αλλά γιατί αυτό που βιώνουν δεν θυμίζει σε τίποτα τις διαφημιστικές καταχωρήσεις και τις τέλειες ειδυλλιακές βραδιές που περιγράφονται σε ταινίες ή ρομαντικά βιβλία που πλέουν μέσα σε τολμηρές περιγραφές. 

Η μαρτυρία της Olivia Funnel είναι ενδεικτική μίας κατάστασης που βιώνουν αρκετές γυναίκες, χωρίς να τολμούν να το παραδεχθούν, ακόμη και χωρίς να ζητούν βοήθεια, όπου το σεξ γίνεται συνώνυμο της πληγής και όχι επειδή προηγήθηκε κάποια δυσάρεστη εμπειρία, αλλά επειδή το σώμα δίνει αυτή την εντολή...

Όταν αποφάσισα πλέον να επισκεφθώ τον γυναικολόγο μου και να εξηγήσω τι μου συνέβαινε, μεταξύ σοβαρού και αστείου με ενημέρωσε ότι έπασχα από κάτι που λεγόταν κολεόσπασμος.

"Πώς λες σε κάποιον ότι δεν μπορείς να κάνεις σεξ μαζί του γιατί σου προξενεί αβάσταχτο, ανείπωτο πόνο; Ακόμη και ο πιο τρυφερός, ευγενής και υπομονετικός άνθρωπος, κάποια στιγμή θα κουραστεί από αυτό που ζεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα μου και μαζί της πελαγοδρομώ στη σκιά, στη ντροπή και στη σιγουριά ότι κανείς δεν θα καταλάβει τι ζω. 

Η περιπέτεια μου ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια, όταν έκανα σεξ για πρώτη φορά. Ήταν μια εξαιρετικά επώδυνη εμπειρία, αλλά σκέφτηκα ότι όλο αυτό ήταν φυσιολογικό, ακριβώς επειδή ήταν η πρώτη μου φορά. Αλλά μετά συνεχίστηκε. Κάθε φορά, ο πόνος ήταν αβάσταχτος, σε τέτοιο σημείο που αισθανόμουν ότι με έκαιγαν, ότι κοβόμουν στη μέση, Κάποιες φορές προσπαθούσα να συγκρατήσω τα κλάματα, κάποιες άλλες να ξεπεράσω τον φόβο και συνεχώς προσπαθούσα. Για 'μένα πλέον το σεξ έφτασε να σημαίνει κάτι το οποίο έπρεπε να κάνω, προκειμένου να κρατήσω τον άνθρωπο που ήμασταν μαζί. Όχι ένας τρόπος με τον οποίο μπορούσα να περάσω καλά, να μοιραστώ συναισθήματα και ευχαρίστηση με κάποιον: ό,τι ακριβώς είναι το σεξ για οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο εκεί έξω. Είχε μετατραπεί σε μία καταναγκαστική συναλλαγή. 

Έφτασα σε ένα σημείο που γνώριζα ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά με το σώμα μου, γιατί καμία από τις φίλες μου δεν είχε τύχει να αναφέρει κάποια τόσο επώδυνη εμπειρία, πέρα ίσως από εκείνην της πρώτης φοράς. Ομοίως, αν και πολλές είχαν να αναφέρουν ότι δεν βίωναν οργασμό από τη διείσδυση και μόνο, ωστόσο αυτό δεν τις απέτρεπε από το να κάνουν σεξ. Για ΄μένα, όμως, όλο αυτό πια ήταν το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένοι οι εφιάλτες.  

Όταν αποφάσισα πλέον να επισκεφθώ τον γυναικολόγο μου και να εξηγήσω τι μου συνέβαινε, μεταξύ σοβαρού και αστείου με ενημέρωσε ότι έπασχα από κάτι που λεγόταν κολεόσπασμος. Όλη εκείνη η δυσάρεστη αίσθηση που στην αρχή με έκανε να πιστεύω ότι επρόκειτο για κάποια μυκητίαση, στην πραγματικότητα προερχόταν από μία επανειλημμένη ακούσια σύσπαση των μυών του έξω τριτημορίου του κόλπου, κάνοντας αδύνατη την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης. Ο απερίγραπτος πόνος προερχόταν από τη σύσπαση του μυ, ως αντίδραση του σώματος μου σε οτιδήποτε το απειλούσε. 

Με όσα μου είπε ο γιατρός, με έκανε να πιστέψω ότι βρισκόμουν μόλις ένα βήμα μακριά από μία υγιή, ευχάριστη σεξουαλική ζωή. Μου εξήγησε, και φυσικά το πίστεψα, ότι ήμουν ιδιαίτερα ευάλωτη σε σχέση με το σώμα μου και ότι το μόνο που χρειαζόταν πραγματικά ήταν να χαλαρώσω, να αφεθώ. Αλλά πόσο μπορείς να χαλαρώσεις όταν νιώθεις ότι χίλια μαχαίρια σε μαχαιρώνουν στην πιο ευαίσθητη περιοχή μιας γυναίκας. Ωστόσο, ήμουν αποφασισμένη να ακολουθήσω τη συμβουλή και συνέχισα να προσπαθώ να είμαι χαλαρή. Συνέχισα να προσπαθώ για 5 χρόνια. Και αυτά ήταν 5 χρόνια πνιγμένα στο αλκοόλ - για να χαλαρώσω, βέβαια -, 5 χρόνια ψεύτικων οργασμών, 5 χρόνια που προσπαθούσα να συγκρατήσω τα κλάματα, 5 χρόνια που απλώς ένιωθα αξιοθρήνητη γιατί δεν μπορούσα να είμαι όπως όλοι οι άνθρωποι. 

Ξέρω ότι σαν κι εμένα υπάρχουν πολλές ακόμη όμορφες, δυνατές γυναίκες που σφίγγουν τα δόντια τους να μην κλάψουν και κρατάνε την αναπνοή τους μέχρι να τελειώσει η σεξουαλική πράξη.

Και κάπως έτσι φτάνω στο 2015. Ήταν η χρονιά που αποφάσισα να διατηρήσω μία εξ αποστάσεως σχέση. Είχα γνωρίσει κάποιον σε ένα μεγάλο ταξίδι μου στην Ευρώπη και για αρκετό καιρό κρατήσαμε επαφή μέσω e-mail και συζητήσεων στο Skype. Μέχρι που αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα. Και φυσικά, θεωρώ απολύτως περιττό να εξηγήσω πόσο αγχωμένη ήμουν για το τι θα γινόταν, όταν τα πράγματα μοιραία οδηγούνταν στην κρεβατοκάμαρα. Κάπως, όμως, με καθησύχαζε το γεγονός πως ήξερε ότι αντιμετώπιζα το συγκεκριμένο πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες. Ήταν μία κακή στιγμή. Ο πόνος ήταν απερίγραπτος, ήταν κακός μαζί μου, έβαλα τα κλάματα. Εκείνη τη νύχτα, που αποδείχθηκε μία από τις χειρότερες της ζωής μου, αποφάσισα να ξανακερδίσω τον χαμένο αυτοσεβασμό μου και να τελειώνω μ' αυτό το πράγμα που βασάνιζε το σώμα μου μια για πάντα. 

Απείχα σοβαρά από το σεξ και μάλιστα με μία δέσμευση προς τον ίδιο μου τον εαυτό: ότι δεν θα έκανα ποτέ ξανά τίποτα, μέχρι να μπορούσα να νιώσω κι εγώ όπως όλοι οι άνθρωποι, μέχρι να γινόταν το σεξ κάτι καλό και για ΄μένα. Άρχισα να κάνω σοβαρή έρευνα γι' αυτό που με ταλαιπωρούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια, από το Google μέχρι βιβλιογραφία και αναφορές σε περιοδικά και Μέσα. Και κάπως έτσι ανακάλυψα ότι ο κολεόσπασμος θεραπευόταν με φυσιοθεραπεία πυέλου, που αποσυμφορεί και χαλαρώνει τους μύες που δημιουργούν όλη αυτή την επώδυνη και στρεσογόνα κατάσταση. Ήταν το πρώτο πράγμα που είχε αποτέλεσμα σ' εμένα. Και, ναι, η φυσιοθεραπεία περιλαμβάνει μαλάξεις στους μύες της πυέλου. Ωστόσο, ο κολεόσπασμος συσχετίζεται και με την ψυχική και πνευματική σου κατάσταση και συναντάται κυρίως σε γυναίκες που προέρχονται από αυστηρά, θρησκόληπτα περιβάλλοντα.  Επίσης, η κατάσταση που βιώνει κάθε γυναίκα μπορεί να χρήζει και συμβουλευτικής υποστήριξης. Όσο για εμένα; Συνήθως, μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο, πρέπει να μπορείς να εισπράξεις ευχαρίστηση από το σεξ, υπό την προϋπόθεση ότι σου συμβαίνει με κάποιον που εμπιστεύεσαι. Ακόμη δεν έχω βρει έναν τέτοιο άνθρωπο, οπότε δεν μπορώ να πω ότι θεραπεύτηκα.

Και ενώ ακόμη παλεύω με αυτή την κατάσταση, τουλάχιστον ξέρω ότι σαν κι εμένα υπάρχουν πολλές ακόμη όμορφες, δυνατές γυναίκες που σφίγγουν τα δόντια τους να μην κλάψουν και κρατάνε την αναπνοή τους μέχρι να τελειώσει η σεξουαλική πράξη. Ξέρω επίσης ότι πολλές θα το ξεπεράσουν. Δεν είμαι μόνη, δεν αισθάνομαι έτσι πια και υπάρχει τρόπος να ξεπεράσεις όλο αυτόν τον απερίγραπτο πόνο, για τον οποίο επιπροσθέτως αισθάνεσαι και ντροπή και ότι δεν υπάρχει κανείς για να μιλήσεις. Έχω ελπίδα ότι θα το ξεπεράσω. Τη δική μου την περίπτωση δεν τη λες ακόμη επιτυχημένη. Αλλά αν το διαβάζεις εσύ που ίσως είσαι ο επόμενος με τον οποίο θα κάνω σχέση, σε παρακαλώ να είσαι υπομονετικός μαζί μου. Γιατί μαζί μου ζει και ένα κεντρί 7 χρόνων. Και το ίδιο αντιμετωπίζουν πολλές ακόμη σαν κι εμένα".   

 

Τα στοιχεία από τoν Guardian 

7

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Υγεία & Σώμα / Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα, ηλικίας από πέντε ετών και άνω, έχει περιττά κιλά. Το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι μεγάλο και γι' αυτό ευθύνονται η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης και οι εσφαλμένες αντιλήψεις που έχουν οι γονείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Υγεία & Σώμα / Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα SMS για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Πρώτη φορά υλοποιείται τέτοιο πρόγραμμα στην Ελλάδα με αποδέκτες 2,8 εκατ. πολίτες.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο, αν οι ανοσοθεραπείες δοθούν νωρίς

Υγεία & Σώμα / Λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο, αν οι ανοσοθεραπείες δοθούν νωρίς

Νέα μελέτη δείχνει ότι μειώνονται οι μεταστάσεις και οι θάνατοι από καρκίνο όταν τα πιο καινοτόμα φάρμακα, οι ανοσοθεραπείες, χορηγούνται νωρίς. Παράλληλα, εξοικονομούνται πολύτιμοι πόροι για το σύστημα υγείας χάρη στην αποφυγή των επιπλοκών και των υποτροπών της νόσου.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πώς αντιμετωπίζεται η προκατάληψη για μια ασθένεια που δεν είναι πλέον θανατηφόρα;

Υγεία & Σώμα / Πώς αντιμετωπίζεται η προκατάληψη για μια ασθένεια που δεν είναι πλέον θανατηφόρα;

Οι γιατροί Κ. Πρωτοπαπάς και Ι. Κατσαρόλης καταρρίπτουν μύθους και στερεότυπα γύρω από τον HIV και περιγράφουν τις μεθόδους πρόληψης που λίγοι τελικά γνωρίζουν στην Ελλάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πράσινο φως στο πρώτο μονοδοσικό HPV εμβόλιο

Υγεία & Σώμα / Πράσινο φως στο πρώτο μονοδοσικό HPV εμβόλιο

Στα τρία έως τώρα HPV εμβόλια που προστατεύουν από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (και όχι μόνο) προστίθενται άλλα δύο. Το ένα από αυτά πήρε το πράσινο φως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και διαφέρει από τα προηγούμενα καθώς χορηγείται σε μονοδοσικό σχήμα για την απλούστευση της εμβολιαστικής διαδικασίας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Προτιμώ να σκέφτομαι ότι ήμουν τύχερη γιατί το ξεπέρασα και όχι άτυχη γιατί μου συνέβη»

Παγκόσμια Ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού / «Προτιμώ να σκέφτομαι ότι ήμουν τύχερη γιατί το ξεπέρασα και όχι άτυχη γιατί μου συνέβη»

Πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση με καρκίνο του μαστού, η Τζούλη Αγοράκη περιγράφει εκείνες τις δύσκολες πρώτες μέρες αλλά και το δώρο που έκανε στον εαυτό της.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Υγεία & Σώμα / «Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο»: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και της πιθανότητας να προσβληθούν από επτά τύπους καρκίνου.
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
το προβλημα ειδικα για το σεξ ξεκιναει και απο τους δυο.Πρωτα απο τον αντρα που θελει απλα να γαμ.....και να τελειωσει αλλα και απο την γυναικα που δεχεται και στην συνεχεια να γινει παγια κατασταση.Το σεξ-ερωτας ειναι για την απολαυση ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ. Εχω κανει αρκετες σχεσεις και περισσοτερες γυναικες ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ αν και παντρεμενες χωρισμενες κτλ δεν εχουν νοιωση τον οργασμο.Μου φαινοταν απιθανο να συμβαινει αυτο αλλα με τα χρονια συνειδητοποιησα οτι συμβαινει. Αν και ειμαι αντρας δεν θα κρυψω την αντρικη ανικανοτητα να μπορεσει να ικανοποιησει μια γυναικα ειτε ειναι για σεξ η περισσοτερο για ερωτα. Ενα πολυ μεγαλο μερος ευθυνης φερει ο αντρας και ενα μικροτερο ποσοστο η γυναικα που συεχισε να δεχεται αυτη την κατασταση. Εγω προσωπικα δεν μπορω να αφησω μια γυναικα ανικανοποιητη γιατι πρωτα προσβαλω τον ευατον μου και στο τελος ολοι ρωτουν σου αρεσε ??? Αμα εισαι σιγουρος αν αρεσε θα το δεις στα ματια στο προσωπο οχι στα λογια .Αν εισαι μαγκας και ξερεις τι κανεις ...γιατι πηδημα κανουν και τα ζωα !!! Ειναι ενα πολυ λεπτο θεμα και αν δεν βασιζεται σε ειληκρινεια και σεβασμο καλυτερα καντο μονος σου.
Το πρόβλημα με την δυσπαρεύνια (πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή) δεν είναι μόνο ο σωματικός πόνος που αντιμετωπίζεις αλλά και ο συναισθηματικός. Πάσχω από vulvodynia, παρόμοιο σύνδρομο με τον κολεοσπασμό με τη διαφορά ότι ο πόνος δεν περιορίζεται μόνο στην δυείσδυση αλλά είναι χρόνιος πόνος που τον αντιμετωπίζεις κάθε λεπτό στη ζωή σου. Δυστυχώς λίγοι ιατροί γνωρίζουν γι' αυτές τις ασθένειες και πολλές γυναίκες για χρόνια μένουν χωρίς θεραπεία ή καταναλώνουν αλκοόλ πριν την επαφή για να “χαλαρώσουν”. Ο πόνος είναι πραγματικός και αν ο οποιοσδήποτε ιατρός επιμενει πως ο πόνος είναι στο κεφάλι σου, αλλάξε ιατρό.
"Για 'μένα πλέον το σεξ έφτασε να σημαίνει κάτι το οποίο έπρεπε να κάνω, προκειμένου να κρατήσω τον άνθρωπο που ήμασταν μαζί."Χειριστική συμπεριφορά. Μόνη της καταδίκασε τον εαυτό της σ' αυτό το μαρτύριο.Θα μπορούσε απλά να έχει φίλους αντί για γκόμενους, ή να ξεκαθαρίζει εξαρχής ότι έχει αυτό το πρόβλημα και να κάνει σεξ χωρίς διείσδυση με χαϊδεματα και γλειψίματα ή πρωκτικό σεξ.Εν τω μεταξύ μετά τη διάγνωση και τη συμβουλή να χαλαρώσει λίγο, συνέχισε να προσπαθεί για 5 χρόνια!!!Seriously ma'am???Δεν το πήρε δηλαδή χαμπάρι στον ένα ας πούμε χρόνο (που και πάλι είναι πολύ για τόσο πόνο που λέει ότι βιώνει) ότι δε βελτιώνεται η κατάσταση με το "χαλάρωσε λίγο", να σταματήσει τη διείσδυση και να δοκιμάσει άλλες μεθόδους θεραπείας και σεξουαλικές πρακτικές???
διαβάζοντας το άρθρο σκέφτηκα 2 πράγματα:πρώτον, δεν αναφέρει καθόλου τον αυνανισμό.δε δοκίμασε μόνη της διείσδυση με κάποιο sex toy να δεί αν εξακολουθεί να πονάει?δεύτερον, πόσο άδικη είναι η ζωή ρε γαμώτο άλλοι να κάνουν για 5 χρόνια σεξ χωρίς να το φχαριστιούνται και άλλοι που το απολαμβάνουν να μη βρίσκουν να κάνουν σεξ για ίδιο και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα?
Είναι πάρα πολλές οι γυναίκες που υποφέρουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από πόνο στο σεξ, και υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις πόνου. Γενικός όρος στα αγγλικά είναι το "vulvodynia", που σημαίνει ακριβώς αυτό: πόνος στο αιδοίο. Το να ξεπεράσεις τους ψυχολογικούς λόγους που συνδέονται με τον κολεόσπασμο είναι ένα σημαντικό βήμα, και απαιτεί επαγγελματική καθοδήγηση, αλλά έπειτα παραμένει το πολύ πρακτικό και ρεαλιστικό: "και τώρα τι κάνουμε;" -γιατί αξίζει κανείς να παλεύει για μια υγιή, απολαυστική σεξουαλική ζωή, με όποιον τρόπο μπορεί. Οι απόψεις στο εξωτερικό διίστανται σχετικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος. Ο τρόπος που συνιστούν οι ειδικοί είναι "ασκήσεις" με κολπική διείσδυση από ολοένα και μεγαλύτερα ειδικά σχεδιασμένα βοηθήματα (από τις ίδιες, όχι από άλλον, τουλάχιστον στην αρχή), και όντως λειτουργεί για κάποιες. Απ' την άλλη, όμως, υπάρχει κριτική σχετικά με την παραπάνω αντιμετώπιση, γιατί είναι καιρός πλέον το σεξ να σταματήσει να είναι συνώνυμο της διείσδυσης. Μπορείς να προσφέρεις και να λάβεις σεξουαλική απόλαυση χωρίς να μπεις καν στη διαδικασία. Αυτή η πλευρά υποστηρίζει ότι τα ζευγάρια που ζουν χωρίς διείσδυση έχουν μάλιστα την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα σώματά τους και να ανακαλύψουν τρόπους να ικανοποιήσουν ο ένας τον άλλον σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι αυτά που περιορίζονται (ή έστω, επικεντρώνονται) στο "συμβατικό" σεξ "μέσα-έξω". Το σίγουρο είναι ότι η επιλογή συντρόφου είναι πολύ πιο σημαντική σε κάθε τέτοια περίπτωση, από ένα match στο Tinder, και η ενημέρωση/ ευαισθητοποίηση του ενδιαφερόμενου απαραίτητη *πριν* φτάσει η κρίσιμη στιγμή. (Δεν γίνεται να βγείτε, να πιείτε, να γυρίσετε 6 το πρωί και να περιμένεις να πάει κατ' ευχήν). Άλλος ένας τρόπος αντιμετώπισης είναι να γίνει θεραπεία με sexual surrogate, δηλαδή άτομο που πληρώνεται για να βοηθήσει. Ακούγεται υπερβολικό, αλλά ο τρόπος που κάνουμε σεξ "κανονικά" γδύνοντας βιαστικά ελκυστικούς ημι-αγνώστους, και κάνοντας βουτιά στο κρεβάτι για να τρίβουμε βλεννογόνους στα επόμενα 5 λεπτά, είναι πάρα πολύ "βίαιος". Ένας άνθρωπος με γνώση, κατανόηση, εμπειρία, υπομονή και επαγγελματισμό, που το πάει λάου-λάου, μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά. Εναλλακτικά, πάμε πάλι πιο πάνω, όπου το θεάρεστο αυτό έργο πέφτει στα χέρια του συντρόφου. -Πάντως θέληση να υπάρχει... και καλό τέλος.
αν ειχε αντρας αυτο το προβλημα, θα γινοταν αρθρο σε ιατρικο περιοδικο και οχι μελό αρθρο με το ποσο ομορφος και δυνατος ειναι αυτος ο αντρας και αλλοι με αυτο το προβλημα. Αυτο το λεω για να δειτε ποσο διαφορετικα ειναι τα φυλα στο μυαλο σας, ειδικα εσας που την εχετε δει μητερες τερεζες της κοινωνικης "ισότητας"....
Αν διάβασες προσεκτικά, αναφέρει ότι βρήκε βιβλιογραφία. Σε έρευνα για επιστημονικό περιοδικό δεν θα πάρει ο ερευνητής μία περίπτωση αλλά δείγμα περιπτώσεων για να μπορέσει να τις μελετήσει και να τις αναλύσει.