Πώς ξέρεις ότι κάποιες παλιές φιλίες σου έχουν οριστικά τελειώσει

Πώς ξέρεις ότι κάποιες παλιές φιλίες σου έχουν οριστικά τελειώσει Facebook Twitter
Τα πράγματα στις ανθρώπινες σχέσεις είναι απλά: δεν χρωστάμε τον χρόνο μας πουθενά και ειδικά σε ανθρώπους που δεν συμπαθούμε στ' αλήθεια.
0

Έχει συμβεί σε όλους: κάποιους φίλους τους κρατάμε κοντά μας χωρίς να ξέρουμε το "γιατί". Ωστόσο, κάπως νιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά σ' αυτή τη σχέση. Πώς μπορούμε να το εντοπίσουμε και να κλείσουμε μια φιλία που έχει κάνει τον κύκλο της; Ποια είναι τα σημάδια που αρνούμαστε να δούμε;

Δεν μας αρέσει η εκδοχή του εαυτού μας που βγαίνει προς τα έξω όταν είμαστε μαζί τους

Ίσως πίνουμε παραπάνω. Καπνίζουμε περισσότερο. Συμπεριφερόμαστε βλακωδώς. Πιάνουμε τον εαυτό μας να κάνει πράγματα που δεν θέλει να κάνει. Βγαίνουμε μαζί τους και αισθανόμαστε παράξενα, επικριτικά. Είμαστε αγενείς σε κόσμο που απλώς κάνει τη ζωή του. Γενικώς, κάνουμε πράγματα μαζί τους, για τα οποία μετανιώνουμε την επόμενο μέρα. Η αλήθεια είναι ότι ως ενήλικες δεν χρειάζεται να κάνουμε παρέα με κόσμο που μας βγάζει τον χειρότερο μας εαυτό. Το μυστικό κρύβεται πάντα σε όσους βρίσκονται γύρω μας και μας κάνουν καλύτερους. Απλά πράγματα. 

Τους βρίσκουμε ενοχλητικούς 

Δεν θα βγαίναμε ραντεβού με κάποιον που όχι μόνο δεν μας άρεσε, αλλά κάθε φορά που τον βλέπαμε, θα θέλαμε χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο, σωστά; Γιατί λοιπόν να συντηρούμε μια φιλία με κάποιον που απλώς μας εξοργίζει; Ας επιμείνουμε στην παρέα με ανθρώπους που συμπαθούμε μόνο! Είναι σημαντικό. Κι ας γνωρίσουμε καινούριο κόσμο. Η στασιμότητα κάνει κακό. 

Υποψιαζόμαστε ότι μάλλον είναι φρικτοί άνθρωποι

Στην αρχή παραμυθιάζουμε τον εαυτό μας ότι σκεφτόμαστε γελοιότητες. Αποκλείεται ο φίλος μας να είναι κακός άνθρωπος. Αν είναι, πώς στην ευχή είναι φίλος μας. Μπορούμε όλη μέρα να βρίσκουμε δικαιολογίες γιατί έκανε το ένα ή γιατί είπε το άλλο, αλλά στο τέλος θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Έβρισε, έκλεψε (λέμε τώρα), κατηγόρησε, έβαλε λόγια γιατί είναι κακός άνθρωπος. Είναι σκληρό να το παραδεχθούμε, αλλά έτσι είναι. Μας κάνει δυστυχισμένους, μας φέρνει σε δύσκολη θέση και είναι δύσκολο να τον απομακρύνουμε από τη ζωή μας - στην αρχή. Μετά είναι απλώς ένδειξη υγιούς συμπεριφοράς.

Είμαστε φίλοι μόνο από συνήθεια 

Ας είμαστε ειλικρινείς: βγαίνουμε, συναντιόμαστε και παραμένουμε φίλοι από συνήθεια και λίγο από υποχρέωση. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που πηγαίνουμε στον οδοντίατρο ή που πληρώνουμε τους φόρους. Αλλά στις φιλίες δεν υπάρχει υποχρέωση. Τα πράγματα στις ανθρώπινες σχέσεις είναι απλά: δεν χρωστάμε τον χρόνο μας πουθενά και ειδικά σε ανθρώπους που δεν συμπαθούμε στ' αλήθεια. 

Δεν θέλουμε να τους συστήσουμε στους νέους μας φίλους 

Στην αρχή λέμε ψέματα στον εαυτό μας, ότι δεν τους συστήνουμε γιατί δεν έχουν τίποτα κοινό. Αλλά η μαύρη αλήθεια είναι ότι ξέρουμε ότι θα μας φέρουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Και καλά θα μας κάνουν. Ας είμαστε ειλικρινείς κι ας πάρουμε μια γενναία απόφαση. Όλοι ξέρουμε ποια είναι αυτή... 

Δεν ανυπομονούμε ακριβώς για την επόμενη φορά που θα ξαναβρεθούμε 

Οι φιλίες είναι οι πιο ειλικρινείς και γνήσιες σχέσεις στη ζωή μας: μας "ανεβάζουν", μας δίνουν δύναμη, μας εμπνέουν, κάποτε μας συναρπάζουν. Δεν είναι αστερίσκοι, εξτραδάκια στην καθημερινότητά μας, υποχρεώσεις σε δεύτερη μοίρα. Οι φίλοι είναι οι άνθρωποι με τους οποίους περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Θα μας δουν να σηκωνόμαστε και να πέφτουμε, να κερδίζουμε και να χάνουμε, στις καλές και στις κακές μας στιγμές. Ποιον πραγματικά θέλουμε παρόντα στη ζωή μας σε όλα αυτά; Αν η απάντηση δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένους ανθρώπους, δεν τους περιλαμβάνει και η ζωή μας, τελεία.

Με στοιχεία από το Dazed

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ