Τα βάσανα του στρινγκ (όχι δεν είναι αστείο)

Τα βάσανα του στρινγκ (όχι δεν είναι αστείο) Facebook Twitter
0

Το αιώνιο debate σε ό,τι αφορά τα γυναικεία εσώρουχα αφορά τον τύπο, το σχήμα και το μέγεθος τους. Πρακτικότητα εναντίον sexyness, σχολαστικότητα εναντίον ανεμελιάς, πρόθεση (συνήθως πονηρή) εναντίον αδιαφορίας... Σιγά το σοβαρό ζήτημα θα πει κανείς και την αιτία να διχάζεται ο γυναικείος πληθυσμός, ωστόσο μέσα στα χρόνια, με το σφυροκόπημα της βιομηχανίας της μόδας για πιο αισθησιακές εμφανίσεις, τα στρινγκ έφτιαξαν κάτι σαν αυτοκρατορία στα συρτάρια κάθε γυναίκας που σέβεται την εμφάνιση και τη σέξι πλευρά του εαυτού της (σοβαρά τώρα).

Φυσικά δεν ανταποκρίνονται όλες με την ίδια φυσικότητα στη χρήση αυτού του ρούχου και γιατί θα έπρεπε άλλωστε; Δεν πάει και τόσος καιρός που αυτό το τόσο δα κομματάκι ύφασμα έγινε με το ζόρι καθεστώς και πρέπει όλες να το ανέχονται σε σημεία που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να υπάρχει τίποτα. Χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, ρατσισμού ή εξοικείωσης, μόνο οι ιθαγενείς νιώθουν τέτοια άνεση με τέτοιου είδους εσώρουχα και ακόμη κι αυτοί φροντίζουν να κατασκευάζουν το συγκεκριμένο είδος ένδυσης στην πιο άνετη εκδοχή τους. Και όχι, δεν είναι καθόλου αστείο το θέαμα μιας γυναίκας που την ενοχλεί το εσώρουχο της. Ναι, έχει γίνει αντικείμενο πλάκας και χιουμοριστικών βίντεο και διαφημίσεων, αλλά δεν είναι αστείο. Φυσικά, δεν είναι αστεία και τα σχόλια για ένα λάθος εσώρουχο, που ξεπροβάλλει με τον λάθος τρόπο ή «γράφει» κάπως ακαλαίσθητα κάτω από ένα λευκό παντελόνι ή ένα εφαρμοστό φόρεμα. 

Στο τέλος της ημέρας, ακόμη και η υποσυνείδητη πίεση και το "πες - πες" των διαφημίσεων θα οδηγήσει κάποια σε μια μικροσκοπική και ενοχλητική επιλογή και η μέρα θα περάσει με αυτό το μικροβάσανο, που όμως σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να μετατραπεί σε πρώτης τάξεως εφιάλτη (φυσικά, υπάρχουν και εκείνες που τα ΄χουν βρει απολύτως με τη χρήση του συγκεκριμένου εσωρούχου, και μπράβο, αλλά τι γίνεται με όλες τις υπόλοιπες που δεν;). Και κάτι ακόμη: γιατί οι γυναικολόγοι επιμένουν ότι πρόκειται περί ανθυγιεινής επιλογής;

Σύμφωνα με την δρα Jill M. Rabin, μαία - γυναικολόγο, καθηγήτρια συνεργαζόμενη με το Albert Einstein College, ο βαθμός επικινδυνότητας για τη γυναικολογική υγεία έχει να κάνει με το πόσο λεπτό, πόσο στενό είναι το εσώρουχο και για πόσες ώρες τελικά θα φορεθεί από μία γυναίκα. Οι κολπίτιδες είναι μία από τις πιο σοβαρές αιτίες που στέλνουν μια γυναίκα στο κάθισμα της γυναικολογικής εξέτασης, όπως άλλωστε και οι αλλεργίες, που συνήθως προκαλούνται από το ύφασμα από το οποίο είναι φτιαγμένο το εσώρουχο. Ειδικά το καλοκαίρι, με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και εκείνες που αναπτύσσονται στο ανθρώπινο σώμα, δημιουργείται ιδανικό περιβάλλον για την εκδήλωση σοβαρών λοιμώξεων και μυκητιάσεων που μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά ανθεκτικές στη συμβατική φαρμακευτική αγωγή -ακριβώς λόγω της ζέστης.

Μερικά ακόμη πράγματα που αγνοούσαμε για το στρινγκ: 

- Δεν συνιστώνται ως μαγιό είτε σε πισίνα είτε στη θάλασσα, ενώ καλό είναι να αποφεύγονται στο γυμναστήριο ή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η έντονη σωματική άσκηση και η τριβή του σε μια περιοχή εξαιρετικά ευαίσθητη μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα, όπως οι ερεθισμένες αιμορροϊδες ή ακόμη και η κολπική ξηρότητα. 

- Ασχέτως του τι υπαγορεύει ο κατασκευαστής, όπως όλα τα εσώρουχα πλένονται στους 60 βαθμούς και πρέπει να σιδερώνονται. Δεν έχει κανένα νόημα η σέξι ατμόσφαιρα, αν έχει τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και αν έχει διαταραχθεί η χημεία του σώματος. 

- Οι γυναικολόγοι είναι κατηγορηματικοί αναφορικά με τη χρήση αυτού του είδους των εσωρούχων κατά τη διάρκεια της περιόδου. Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος «ατυχήματος» που καραδοκεί, αλλά και το γεγονός ότι ευνοείται η ανάπτυξη και η μεταφορά μικροβίων, ανάμεσα σε δύο πολύ ευαίσθητες -από γυναικολογικής φύσεως- περιοχές που ξεκινούν από τα γεννητικά όργανα και καταλήγουν στον πρωκτό. 

Με στοιχεία από Women'sHealth.com, Huffpost.com

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ξανά στο προσκήνιο

Explainer / Ψυχεδελικές θεραπείες: Τι ξέρουμε τώρα

Μπορούν οι ψυχεδελικές ουσίες να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία για ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και το PTSD; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις ιαματικές τους ιδιότητες; Ποια είναι τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την ευρεία χρήση τους στην ιατρική;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο»: Το μήνυμα της υπερβολής και η «ευγονική» του Τραμπ

Υγεία & Σώμα / Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο» και η «ευγονική» του Τραμπ

Τη στιγμή που επικρατεί η τάση για ένα «φυσικό» λουκ, όπου οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι όσο το δυνατόν πιο αόρατες, το λουκ του Μαρ-α-Λάγκο, με το υπερβολικό botox, τα ορατά fillers προσώπου και το ακραίο μαύρισμα, υποστηρίζει την υπερβολή ως στοιχείο ταυτότητας.
THE LIFO TEAM
Ψυχική υγεία των εργαζομένων: Το νέο success metric για τους οργανισμούς

Υγεία & Σώμα / Ψυχική υγεία και εργασία: Ο νέος δείκτης μέτρησης επιτυχίας για τους οργανισμούς

Γιατί το μέλλον ανήκει στους οργανισμούς που αντιλαμβάνονται και κατανοούν ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι που την κάνουν πραγματικότητα και επενδύουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, CHAIRWOMAN & CEO ΤΗΣ HELLAS EAP
Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Υγεία & Σώμα / Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε πώς θα πεθάνουμε όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του αναπόφευκτου, χωρίς αυτό να αντιβαίνει στην αξία της ζωής; Ποια είναι τα ηθικά, νομικά και πολιτισμικά διλήμματα; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Ψυχή & Σώμα / Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την Ελίζα Γερολυμάτου, μια τολμηρή γυναίκα που αψήφησε την εμπειρία του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου και την έλλειψη ωαρίων, ακολουθώντας την εσωτερική της φωνή που της έλεγε πως ήθελε να γίνει μητέρα. Παρά τις αντιξοότητες, απέκτησε ένα παιδί με έναν άνθρωπο που θαύμαζε.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
ΕΠΕΞ Γιατί όλοι ξετρελαίνονται με το πάντελ;

Υγεία & Σώμα / Πάντελ: Το άθλημα με την παράξενη ρακέτα που πωρώνει τους Αθηναίους

«Το πιο ωραίο είναι ότι το παιχνίδι είναι πάντα τόσο έντονο που σε απορροφά, για μιάμιση ώρα το μόνο που έχει σημασία είναι πού πάει το κίτρινο μπαλάκι, πράγμα που σε βοηθάει πολύ να αποφορτιστείς»
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Κοκέτα / Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Τα πάντα ώστε τα πράγματα να μπουν σ’ ένα κουτί και το κλειστό κύκλωμα «ομορφιά - κατανάλωση - εκτόνωση» να διατηρηθεί ακέραιο, να μην υπάρχει τίποτα το καινούργιο, τίποτα το έντονο Ή το εκπληκτικό, παρά μόνο η ίδια Διαφορά παντού.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Γιατί γίνεται τόσος ντόρος με το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Ψυχή & Σώμα / Γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Τι συμβαίνει με τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών στο έντερό μας; Πώς αλληλεπιδρούν με τη διατροφή μας –ενισχύοντας ή διαταράσσοντάς την– και τι σημαίνει αυτό για την υγεία μας; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη Μαντώ Κυριακού, καθηγήτρια Μικροβιολογίας, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Υγεία & Σώμα / Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Η Νικόλ Ντεντόν υπήρξε για μια δεκαετία επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας κέντρων ευεξίας που μετέτρεπε τη σεξουαλική διέγερση σε πρακτική διαλογισμού. Τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία που ίδρυσε.
THE LIFO TEAM
Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM
Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ