Τα πάρτυ δεν τελείωσαν – ακόμα – αλλά τα συνεχή ξενύχτια κι αυτό το ένα (μόνο;) ποτηράκι παραπάνω αφήνουν τους πάντες κάπως ταλαιπωρημένους την επόμενη ημέρα. Είναι απαραίτητο να βρεθεί λοιπόν η κατάλληλη θεραπεία για το χανγκόβερ. Ευτυχώς 10 από τους πιο αγαπημένους σεφ της Νέας Υόρκης μοιράστηκαν τις θαυματουργές συνταγές για τις οποίες ορκίζονται ότι θα βοηθήσουν ακόμα και στα χειρότερα μεθεόρτια πρωϊνά (ίσως και απογεύματα).
Μένει εσείς να αποφασίσετε αν θα προτιμήσετε κάτι ελαφρύ όπως τον συνδυασμό νερού καρύδας, μπανάνας και ντεπόν ή αν θα απολαύσετε ένα χορταστικό πιάτο με μπέϊκον, αυγό και τυρί.
―"Χοντρές φέτες ψωμί με κόκκινο κρεμμύδι, ρόκα και αβοκάντο με ένα τηγανητό αυγό από πάνω και μια παχιά στρώση λιωμένου τυριού."
από την Amanda Cohen του Dirt Candy
―"Προσπαθώ να πιω πάνω από δυο λίτρα νερό πριν κοιμηθώ. Το Almora επίσης κάνει θαύματα"
λέει ο Carlo Mirarchi από το Roberta's
―"Θα σας φανεί ασυνήθιστο αλλά ψηφίζω μόνο μακαρονάδα με μύδια."
εξομολογείται ο Didier Elena του Chefs Club
―"Μπέϊκον, αυγό και τυρί, δύο ντεπόν και ενεργειακό νερό με γεύση λεμόνι/λάϊμ."
προτείνει ο Mario Carbone του Carbone
―"Ντεπόν και νερό καρύδας"
είναι η απλή συνταγή του Rob Newton των εστιατορίων Wilma Jean, Nightingale 9, και Smith Canteen
―"Smoothie με λαχανικά και πούδρα Kuro. Είναι ψημένος άνθρακας από την Ιαπωνία, παρόμοιο με το κάρβουνο που χορηγούν στα νοσοκομεία για αποτοξίνωση. Το χρησιμοποιώ σε μια μαύρη σως σκόρδου σε ένα πιάτο με χταπόδι και τώρα πλέον και για αυτά τα "ιδιαίτερα" πρωϊνά."
σύμφωνα με τον Josh DeChellis, Il Buco Alimentari e Vineria
―"Τρία αυγά όπως τα θέλετε και φρυγανισμένο ψωμί."
από τον Jean-Georges Vongerichten, chef και εστιάτορα.
―"Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας μία ώρα πριν από την ώρα που θέλετε πράγματι να σηκωθείτε, πάρτε δυο Naprosyn και ξανακοιμηθείτε"
συνιστά ο Daniel Holzman του The Meatball Shop.
―"Μια michelada (μπύρα, τοματοχυμός, στιμμένο λάϊμ, ταμπάσκο και Worcestershire sauce) με τεκίλα και τηγανητό κοτόπουλο."
ετοιμάζει ο Ken Oringer των Toro New York, Toro Boston, και Coppa.
―"Πίτσα, στην Νέα Υόρκη βρισκόμαστε. Συνήθως προτιμώ του Lombardi στην Spring Street."
δηλώνει χωρίς ίχνος αμφιθυμίας ο Phillip Kirschen-Clark από το Cafe Cluny.
σχόλια