Τρία θεραπευτικά κρητικά βότανα μας προστατεύουν από τις ιώσεις

Τρία θεραπευτικά κρητικά βότανα μας προστατεύουν από τις ιώσεις Facebook Twitter
Τέσσερις καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, δημιούργησαν έναν ισχυρό σύμμαχο στην προστασία από τις αναπνευστικές λοιμώξεις από τρία θεραπευτικά βότανα της κρητικής γης.
0

Στον δρόμο που χάραξαν ο Διοσκουρίδης και ο Ιπποκράτης βαδίζουν τέσσερις απόγονοί τους, όλοι τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τρία ντόπια θεραπευτικά βότανα της κρητικής γης και δημιούργησαν έναν ισχυρό σύμμαχο στην προστασία από τις αναπνευστικές λοιμώξεις.

Τα τρία βότανα του κρητικού ιάματος, του φυσικού ιδιοσκευάσματος που δημιούργησαν οι Έλληνες ερευνητές, μας εξασφαλίζουν ταχύτερη ανάρρωση από τις εποχικές λοιμώξεις. Παράλληλα, μας προφυλάσσουν από τη μόλυνση με τους ιούς της γρίπης και τους ρινοϊούς του κλασικού κρυολογήματος, οι οποίοι είναι εξαιρετικά μεταδοτικοί.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος, οι δραστικές ουσίες του κρητικού ιάματος προέρχονται από το εκχύλισμα τριών βοτάνων, του δίκταμου, του φασκόμηλου και του θυμαριού, που συλλέγονται από το κρητικό έδαφος συγκεκριμένες ώρες και σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού, προκειμένου να έχουν τη μέγιστη συγκέντρωση σε ωφέλιμα αντιικά συστατικά.

Τα ευρήματα των ερευνών ήταν τόσο εντυπωσιακά ώστε ενδιαφέρον για το κρητικό ίαμα έδειξε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το διάσημο ECDC, συμπεριλαμβάνοντάς το στις δημοσιεύσεις του ως μη φαρμακευτικό μέσο για την αντιμετώπιση των εποχικών αναπνευστικών λοιμώξεων.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος, οι δραστικές ουσίες του κρητικού ιάματος προέρχονται από το εκχύλισμα τριών βοτάνων, του δίκταμου, του φασκόμηλου και του θυμαριού, που συλλέγονται από το κρητικό έδαφος συγκεκριμένες ώρες και σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού, προκειμένου να έχουν τη μέγιστη συγκέντρωση σε ωφέλιμα αντιικά συστατικά.

Η νέα έρευνα που εκπόνησαν οι τέσσερις Έλληνες επιστήμονες του Πανεπιστήμιου Κρήτης, ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Χρήστος Λιονής, «πατέρας» του ιάματος, ο καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, Ηλίας Καστανάς, ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος και ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος απέδειξε ότι η έγκαιρη λήψη του από τα πρώιμα συμπτώματα της ίωσης για επτά συνεχόμενες ημέρες μειώνει τον χρόνο για την ύφεση των συμπτωμάτων της γρίπης από 4,19 ημέρες στις 2,86.

Ανάλογη δράση έχει το Cretan Iama και ενάντια στον ρινοϊό του κοινού κρυολογήματος, καθώς μειώνεται δραστικά και το ιιικό φορτίο και ο πολλαπλασιασμός του γενετικού υλικού (DNA) των «ένοχων» ιών. Επίσης, μελετάται με ελπιδοφόρα ευρήματα και η προληπτική χορήγησή του πριν από την επαφή με τον ιογενή παράγοντα. Έχει διαπιστωθεί ότι η προληπτική χορήγηση του κρητικού ιάματος για επτά ημέρες πριν από την επαφή με τους ιούς των εποχικών λοιμώξεων μειώνει αισθητά τον κίνδυνο να κολλήσουμε και να νοσήσουμε.

Η ανάπτυξη και η εδραίωση του κρητικού ιάματος στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής και των φυσικών ιδιοσκευασμάτων του φαρμακείου διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο το επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας στο εξωτερικό και συμβάλλει στο να απαλλαχθούμε από το βάσανο των εποχικών λοιμώξεων.

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ