Ανύπαρκτη γαστρονομικά η Ελλάδα

Ανύπαρκτη γαστρονομικά η Ελλάδα Facebook Twitter
5

Ανύπαρκτη γαστρονομικά είναι η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του Hotels.com σε 27 χιλιάδες ταξιδιώτες. Η έρευνα δίνει την 1η θέση παγκοσμίως στην Ιταλία, κυρίως για  την πίτσα, τα ζυμαρικά και τα παγωτά της ενώ στη 2η  θέση είναι η Γαλλία για τις μπαγκέτες  και  τα γλυκά της. 

Τις υπόλοιπες «υψηλές» θέσεις καταλαμβάνουν η Ηπειρωτική Κίνα, η Ισπανία, οι   ΗΠΑ, το Μεξικό, η Ταϊλάνδη, η Ταϊβάν και η Ινδία. Η Ελλάδα, παρότι θα μπορούσε να διακρίνεται για τη μεσογειακή διατροφή, δεν υπάρχει πουθενά στον πίνακα.

Η  έρευνα έδειξε μάλιστα ότι η κουζίνα παίζει σημαντικό ρόλο για την επιλογή ενός τουριστικού προορισμού. "Είναι να απορεί κανείς που η τοπική κουζίνα παίζει ένα τόσο μεγάλο μέρος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τους ταξιδιώτες" αναφέρει για τα Hotels.com η εκπρόσωπος Κάθριν Μπέρτς.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

σχόλια

4 σχόλια
Σε όλες τις χώρες υπάρχουν τα πολύ τουριστικά εστιατόρια που δεν προσφέρουν και την καλύτερη ποιότητα και οι ανθρωποι που αγαπούν την καλή κουζίνα συνήθως ξέρουν να τα αποφύγουν. Πιστεύω τα αποτελέσματα ωφείλονται στο ότι υπάρχουν λιγότερα ελληνικά εστιατόρια στο εξωτερικό, σε συγκριση με αλλες κουζίνες, έτσι ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει πολλά ελληνικά πιάτα.
Η είδηση είναι πραγματικά παράξενη. Μήπως μεγάλος αριθμός τουριστών εδώ δοκιμάζει πολύ τουριστικά εστιατόρια και ταβέρνες; Γιατί η "ελληνική κουζίνα" υπάρχει, και στην ηπειρωτική και στη νησιωτική Ελλάδα.Ή μήπως το αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει ότι απλώς η ντόπια κουζίνα δεν αφήνει ιδιαίτερες εντυπώσεις;
Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να έχει πρόσβαση στο Ελληνικό φαγητό και προϊόντα και στο εξωτερικό... δυστυχώς η Ιταλία και η Ισπανία αυτή τη στιγμή μονοπωλούν την μεσογειακή σκηνή. Οι τουρίστες φεύγουν με όμορφες αναμνήσεις αλλά όταν γυρνάνε στις βάσεις τους δεν υπάρχει συνέχεια. Επίσης είναι απογοητευτικό που ελληνική κουζίνα έχει ταυτιστεί μόνο με το τρίπτυχο Τζατζίκι - Μουσακάς - Χωριάτικη.
Η Ελλάδα έχει υπέροχα προϊόντα και μια πλούσια κουζίνα άγνωστη στον κοινό του εξωτερικού. Θα ήταν καλό να γίνουμε πιο εξωστρεφείς και να μοιραστούμε τις υπέροχες γεύσεις και την κληρονομιά μας :) Με αγάπη,FLOURi http://flouriuk.tumblr.com/