Ο διάσημος σεφ Alain Ducasse εγκαινίασε το πρώτο του εντυπωσιακό εστιατόριο στις Βερσαλλίες

Ο διάσημος σεφ Alain Ducasse εγκαινίασε το πρώτο του εντυπωσιακό εστιατόριο στις Βερσαλλίες Facebook Twitter
O Alain Ducasse και η ομάδα του στο μπαλκόνι τοθυ ολοκαίνουργιου Ore (φωτό.: Pierre Monetta/ WWD)
0

O Alain Ducasse έχει κάθε λόγο να γιορτάζει αυτή την εβδομάδα καθώς την προηγούμενη Δευτέρα έκλεισε τα 60 και την Πέμπτη εγκαινίασε ένα νέο εστιατόριο στις Βερσαλλίες, όπως σημειώνει το WWD.

Το Ore (που σημαίνει «στόμα» στα λατινικά) βρίσκεται στο Dufour Pavillion, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Dominique Perrault και τον Frédéric Didier, επικεφαλής αρχιτέκτονα για ιστορικά μνημεία. Το Dufour Pavilion είναι η νέα προσθήκη του παλατιού, το οποίο υποδέχτηκε περισσότερους από 7,5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2015.

Ο διάσημος σεφ Alain Ducasse εγκαινίασε το πρώτο του εντυπωσιακό εστιατόριο στις Βερσαλλίες Facebook Twitter
Το εσωτερικό του Ore (φωτό.: Pierre Monetta/ WWD)

Το άνοιγμα του Ore έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η Γαλλία υποφέρει από ένα κακό οικονομικό κλίμα και ενώ οι ξένοι επισκέπτες της συνεχίζουν να ελαττώνονται, 10 μήνες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου. "Είναι σημαντικό να αποκατασταθεί η φήμη της Γαλλία ως προορισμός", δήλωσε ο διάσημος σεφ Ducasse, σημειώνοντας ότι το έργο είχε προγραμματιστεί πριν από τις επιθέσεις του Νοεμβρίου.

Ο σεφ, ο οποίος κυριαρχεί στην γαλλική υψηλή γαστρονομία στο Παρίσι με το εστιατόριο του Jules Verne στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ, δηλώνει πως για το επόμενο διάστημα θέλει να ασχοληθεί με το νέο του εστιατόριο.

Πολλά στοιχεία του ντεκόρ θυμίζουν τον Λουδοβίκο ΙΔ', τον βασιλιά Ήλιο. Την ίδια βασιλική φιλοσοφία ακολουθεί και το μενού που περιλαμβάνει παραδοσιακά πιάτα τα οποία επιμελείται ο σεφ Stéphane Duchiron. Στο μενού θα βρει κανείς στήθος φραγκόκοτας ελευθέρας βοσκής και αρκετά εκλεκτά εδέσματα με ψάρι και κρέας χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι πιο υγιεινές επιλογές.

Ο διάσημος σεφ Alain Ducasse εγκαινίασε το πρώτο του εντυπωσιακό εστιατόριο στις Βερσαλλίες Facebook Twitter
Tα κρυστάλλινα σερβίτσια του Ore (φωτό.: Pierre Monetta/ WWD)
Ο διάσημος σεφ Alain Ducasse εγκαινίασε το πρώτο του εντυπωσιακό εστιατόριο στις Βερσαλλίες Facebook Twitter
To σουφλέ σοκολάτας του Ore (φωτό.: Pierre Monetta/ WWD)

Οι "απολαύσεις της Μαρίας Αντουανέτας" είναι οι ζαχαροπλαστικές δημιουργίες του σεφ Arnaud Dutertre και σερβίρονται όλη την ημέρα. Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και σουφλέ σοκολάτας με πρώτες ύλες από το εργαστήρι La Manufacture Alain Ducasse στο Παρίσι ενώ θα σερβίρεται επίσης ανθρακούχο νερό Chateldon, το νερό που σύστηνε στον Λουδοβίκο ο προσωπικός του γιατρός.

Ο Ducasse αναφέρει πως βρήκε τη διαδικασία μελέτης των βασιλικών δείπνων μια συναρπαστική εμπειρία κατά την οποία συνέλεξαν πολλά ιστορικά στοιχεία για το "art de la table" και τις γεύσης εκείνης της εποχής, με σκοπό να συνθέσουν μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.

"Με έκανε να ονειρεύομαι πως είμαι μέρος της ιστορίας. Αυτό που κάνουμε θα είναι μέρος της ιστορίας του Château", δήλωσε ο Ducasse.

Ο διάσημος σεφ Alain Ducasse εγκαινίασε το πρώτο του εντυπωσιακό εστιατόριο στις Βερσαλλίες Facebook Twitter
Πιάτο με ψητά σύκα από το μενού του Οre (φωτό.: Pierre Monetta/ WWD)
Ο διάσημος σεφ Alain Ducasse εγκαινίασε το πρώτο του εντυπωσιακό εστιατόριο στις Βερσαλλίες Facebook Twitter
Γλύκισμα με φρούτα στο πιάτο με το έμβλημα του Βασιλιά Ήλιου (φωτό.: Pierre Monetta/ WWD)
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ