O Alain Ducasse έχει κάθε λόγο να γιορτάζει αυτή την εβδομάδα καθώς την προηγούμενη Δευτέρα έκλεισε τα 60 και την Πέμπτη εγκαινίασε ένα νέο εστιατόριο στις Βερσαλλίες, όπως σημειώνει το WWD.
Το Ore (που σημαίνει «στόμα» στα λατινικά) βρίσκεται στο Dufour Pavillion, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Dominique Perrault και τον Frédéric Didier, επικεφαλής αρχιτέκτονα για ιστορικά μνημεία. Το Dufour Pavilion είναι η νέα προσθήκη του παλατιού, το οποίο υποδέχτηκε περισσότερους από 7,5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2015.
Το άνοιγμα του Ore έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η Γαλλία υποφέρει από ένα κακό οικονομικό κλίμα και ενώ οι ξένοι επισκέπτες της συνεχίζουν να ελαττώνονται, 10 μήνες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου. "Είναι σημαντικό να αποκατασταθεί η φήμη της Γαλλία ως προορισμός", δήλωσε ο διάσημος σεφ Ducasse, σημειώνοντας ότι το έργο είχε προγραμματιστεί πριν από τις επιθέσεις του Νοεμβρίου.
Ο σεφ, ο οποίος κυριαρχεί στην γαλλική υψηλή γαστρονομία στο Παρίσι με το εστιατόριο του Jules Verne στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ, δηλώνει πως για το επόμενο διάστημα θέλει να ασχοληθεί με το νέο του εστιατόριο.
Πολλά στοιχεία του ντεκόρ θυμίζουν τον Λουδοβίκο ΙΔ', τον βασιλιά Ήλιο. Την ίδια βασιλική φιλοσοφία ακολουθεί και το μενού που περιλαμβάνει παραδοσιακά πιάτα τα οποία επιμελείται ο σεφ Stéphane Duchiron. Στο μενού θα βρει κανείς στήθος φραγκόκοτας ελευθέρας βοσκής και αρκετά εκλεκτά εδέσματα με ψάρι και κρέας χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι πιο υγιεινές επιλογές.
Οι "απολαύσεις της Μαρίας Αντουανέτας" είναι οι ζαχαροπλαστικές δημιουργίες του σεφ Arnaud Dutertre και σερβίρονται όλη την ημέρα. Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και σουφλέ σοκολάτας με πρώτες ύλες από το εργαστήρι La Manufacture Alain Ducasse στο Παρίσι ενώ θα σερβίρεται επίσης ανθρακούχο νερό Chateldon, το νερό που σύστηνε στον Λουδοβίκο ο προσωπικός του γιατρός.
Ο Ducasse αναφέρει πως βρήκε τη διαδικασία μελέτης των βασιλικών δείπνων μια συναρπαστική εμπειρία κατά την οποία συνέλεξαν πολλά ιστορικά στοιχεία για το "art de la table" και τις γεύσης εκείνης της εποχής, με σκοπό να συνθέσουν μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.
"Με έκανε να ονειρεύομαι πως είμαι μέρος της ιστορίας. Αυτό που κάνουμε θα είναι μέρος της ιστορίας του Château", δήλωσε ο Ducasse.
σχόλια