Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα

Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
6

«Do yourself a favour: become your own savior» – Daniel Johnston

Κανείς δεν θα σου μαγειρέψει με τόση αγάπη και φροντίδα και με τόσο καλά υλικά όσο εσύ ο ίδιος, εκτός αν ζεις με τη μαμά σου ή αν το έτερόν σου ήμισυ επιδίδεται στην τέχνη της γαστρονομίας. Είχα παραμελήσει τον εαυτό μου στο θέμα του φαγητού κι έτρωγα πολύ απ' έξω. Παρατήρησα, όμως, ότι αυτό είχε αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό μου. Κάποια στιγμή, που απέκτησα λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο, αποφάσισα να φροντίσω τον εαυτό μου και να φτιάχνω φαγητό κάθε μέρα. Παράλληλα, ξεκίνησα να φωτογραφίζω τα φαγητά που έφτιαχνα και να τα ανεβάζω στο Ιnstagram, του οποίου το τετράγωνο format και τα φίλτρα-βινιέτες προσαρμόζονται επιτυχημένα στη λήψη των πιάτων από bird's eye view. Το μοίρασμα των φωτογραφιών μου στα social media έχει άμεση ανταπόκριση και ανακάλυψα κι άλλους ανθρώπους που ασχολούνται δημιουργικά με το θέμα της τροφής.

Οι συνταγές που φτιάχνω είναι δικής μου επινόησης, αλλά ψάχνω και στο Ίντερνετ και σε βιβλία για έμπνευση. Στόχος μου είναι να χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν πιο φυσικά και ανεπεξέργαστα υλικά. Λόγω δουλειάς κι ενδιαφερόντων είμαι συχνά εκτός σπιτιού, οπότε οργανώθηκα και άρχισα να παίρνω μαζί μου φαγητό σε ταπεράκια και να αναζητώ φιλόξενους πάγκους και γρασίδια για να καθίσω να φάω. Έτσι προέκυψε και η ιδέα του bento picnic στο πάρκο, όπου ο καθένας έχει το δικό του lunchbox και το απολαμβάνει al fresco.

Η καθημερινή αποτύπωση της διαδικασίας έχει δημιουργήσει ένα γαστρονομικό ημερολόγιο των τελευταίων δύο μηνών, όπου τα πιάτα φωτογραφίζονται με λιτό τρόπο – κομμάτια της ζωής μου εμφανίζονται επίσης στο κάδρο. Η συνέχεια και συνέπεια της προσπάθειας με βοηθούν να βρω τη φόρμα μου σε επίπεδο τόσο σωματικό, όσο και μαγειρικό και φωτογραφικό.

=====

Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter

Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
 

Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter

=====

natachef.com

instagram.com/natachef 

natachef.tumblr.com/

https://twitter.com/natachef

https://www.facebook.com/pages/natachef

Γεύση
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ