Μπιλ Γκέιτς: Ο συνδυασμός «Ctrl+Alt+Delete» ήταν λάθος!

Μπιλ Γκέιτς: Ο συνδυασμός «Ctrl+Alt+Delete» ήταν λάθος! Facebook Twitter
16

Όποιος έχει χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στη ζωή του συσκευή που διαθέτει λογισμικό Windows, γνωρίζει σίγουρα τον συνδυασμό πλήκτρων «control+alt+delete». Στις πρώιμους υπολογιστές, πατώντας αυτά τα πλήκτρα, ο χρήστης πραγματοποιούσε επανεκκίνηση, ενώ στις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, ενεργοποιείται η οθόνη για το login ή το σύστημα διαχείρισης των εργασιών. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ως τώρα ήταν ότι ο συνδυασμός αυτός τελικά ήταν αχρείαστος και δημιουργήθηκε από λάθος!

Ο συν-ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ την προηγούμενη εβδομάδα και ερωτήθηκε από ποιον προέκυψε η ιδέα, ένας τόσο χρήσιμος συνδυασμός πλήκτρων να απαιτεί τρία δάχτυλα των χεριών. Ο Γκέιτς απάντησε κάπως αμήχανα:

«... Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μοναδικό κουμπί που που να ενεργοποιεί τη Security Screen και τον Task Manager, αλλά ο άνθρωπος που σχεδίασε το πληκτρολόγιο της IBM δεν το έκανε έτσι. Ήταν ένα λάθος!». Το κοινό που παρακολουθούσε τη συζήτηση ξέσπασε σε γέλια.

H στρατηγική που ακολούθησε η Microsoft να συνεργάζεται με άλλες εταιρείες, παρά να κατασκευάζει μόνη της τους υπολογιστές της, όπως η Apple, έκανε τα λειτουργικά συστήματα της να γίνουν παγκόσμιο πρότυπο. Προφανώς η στρατηγική αυτή είχε και τα μειονεκτήματά της.

 

Τech & Science
16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM