Mαζικές εκτελέσεις αδέσποτων σκύλων λίγο πριν τους αγώνες στο Σότσι

Mαζικές εκτελέσεις αδέσποτων σκύλων λίγο πριν τους αγώνες στο Σότσι Facebook Twitter
4
Mαζικές εκτελέσεις αδέσποτων σκύλων λίγο πριν τους αγώνες στο Σότσι Facebook Twitter

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ABC η ρωσική κυβέρνηση προσέλαβε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία για να καθαρίσει τους δρόμους του Σότσι από τα αδέσποτα. Ο τρόπος που θα γινόταν όμως αυτό δεν είχε να κάνει με περισυλλογή και τοποθέτηση των σκύλων σε καταφύγια και κυνοκομεία, αλλά με εξόντωσή τους.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας μίλησε στο ABC και αναφέρθηκε με κυνικό τρόπο στην διαδικασία αλλά και την απόφαση που φαίνεται πως πάρθηκε από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε τα σκυλιά βιολογικά απόβλητα και τόνισε πως το έργο που έχει αναλάβει είναι πολύ σημαντικό για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Σαν επιχείρημα έφερε το πόσο επικίνδυνο θα ήταν να βρεθεί ξαφνικά ένας σκύλος σε μια πίστα σκι την ώρα ενός αγώνα και να σκοτώσει τον αθλητή που θα είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και δεν θα μπορούσε να τον αποφύγει. O Alexei Sorokin εξήγησε πως η εξόντωση γίνεται με δηλητήρια και παγίδες αλλά υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένας βασανισμός των ζώων μιας και όλα γίνονται επαγγελματικά.

Στη συνέχεια αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τον αριθμό των σκυλιών που έχουν εξοντωθεί καθώς και για το πότε έγινε η ανάθεση στην εταιρεία του ενώ τόνισε πως δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα άλλο μιας και οι απόπειρες για υιοθεσίες μέσω κυνοκομείων δεν είχαν αποτέλεσμα. Ο Δήμαρχος αρνήθηκε επίσης να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που προσπάθησαν να τον βρουν και ζήτησαν σχόλιο για το θέμα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Για καθε διεξαγωγη Ολυμπιακων Αγωνων καποιος την πληρωνει...Πισω απο τη γκλαμουρια ας θαψουμε ολοι μαζι τις παραγκουπολεις, τους αστεγους, τα αδεσποτα, την gay κοινοτητα της Ρωσιας, οτιδηποτε και οποιονδηποτε μας χαλαει τη λουστρινέ εικονα των σουπερ αγωνων.....Πιο απανθρωπια πεθαινεις...Λες και οι Ολυμπιακοι Αγωνες ειναι πλεον τοοσο αναιμακτοι, και καθαροι που θα μας πειραξουν ολα τα υπολοιπα....Αηδια