Ψητοπωλείο και κρεοπωλείο: δύο σε ένα

Ψητοπωλείο και κρεοπωλείο: δύο σε ένα Facebook Twitter
Στο "Χασάπικο" ο χώρος του κρεοπωλείου επικοινωνεί με την ψησταριά και είναι φτιαγμένος με άποψη... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO
2


Ψητοπωλείο και κρεοπωλείο, δύο σε ένα, προσφέρει το «Χασάπικο» που έστησαν τρεις φίλοι, συνδυάζοντας την καλή γνώση στην επιλογή και την κοπή του κρέατος με το μεράκι που θέλει την καλή ποιότητα να έχει τον πρώτο λόγο σε ό,τι βγαίνει από την ψησταριά. Ο χώρος του κρεοπωλείου επικοινωνεί με την ψησταριά και είναι φτιαγμένος με άποψη. Το μαύρο χρώμα κυριαρχεί στις πινακίδες, με λευκά γράμματα να καταγράφουν τις προτάσεις του μενού. Απλά τραπέζια και καρέκλες καταλαμβάνουν τον εξωτερικό χώρο που κλείνει με διάφανο νάιλον για τον χειμώνα και φιλοξενεί παρέες όλων των ηλικιών που καταλαγιάζουν την πείνα τους με κάποιο τυλιχτό ή μερίδα που σερβίρονται σε ποιοτική λαδόκολλα με το λογότυπο του μαγαζιού. Γρήγορο και φιλικό σέρβις.

Ψητοπωλείο και κρεοπωλείο: δύο σε ένα Facebook Twitter
Οι άνθρωποι που «τρέχουν» το μαγαζί προτείνουν να φτιάξεις τον δικό σου «αχταρμά» με όποια καλαμάκια και κρεατικά τραβάει η όρεξή σου... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Η σαλάτα σερβίρεται μέσα σε μεταλλικό φαράσι με λαδόκολλα και είναι πλούσια, καθώς οι πρασινάδες μαρουλιού, ρόκας και iceberg ξεχειλίζουν, σαν να τα έχεις μόλις κόψει από τον κήπο. Η σαλάτα ενισχύεται με καλαμπόκι, λιαστή ντομάτα, φλοίδες παρμεζάνας και σάλτσα μπαλσάμικου. Η φέτα Σπερχειάδας (€3) έρχεται στη λαδόκολλα, ραντισμένη με ελαιόλαδο και ευωδιαστή ρίγανη που σμίγει ιδανικά με την πιπεράτη γεύση της. Όλα τα κρέατα που πρωταγωνιστούν στο μενού είναι φρέσκα και κόβονται αυθημερόν στο κρεοπωλείο του «Χασάπικου» πριν πάρουν τον δρόμο τους για την πυρά. Υπάρχει εμμονή και άποψη όσον αφορά την ποιότητα. Δεν γίνονται εκπτώσεις. Οι τηγανητές πατάτες είναι φρέσκες, οι σάλτσες που συνοδεύουν τα κρεατικά είναι σπιτικές, το ίδιο και το τζατζίκι και η τυροκαυτερή με την ωραία αψάδα της. Ό,τι μερίδα και να παραγγείλεις, είναι απολύτως χορταστική. Η μερίδα του κοτόπουλου (€7,80) έρχεται με 4 καλαμάκια περασμένα με γενναίες μπουκιές κοτόπουλου μαριναρισμένου και ψημένου ιδανικά στα κάρβουνα, αποκαλύπτοντας σε κάθε μπουκιά το ζουμερό νόστιμο κρέας του. Από δίπλα ντομάτα, κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, ντοματένια σάλτσα και παραδοσιακές πίτες αλάδωτες, ψημένες όμορφα. Το παραδοσιακό αρμένικο κεμπάπ (€7) ακολουθεί μια αυθεντική συνταγή από το 1924 και είναι ζυμωμένο με αρνί και μοσχάρι, τρία αφράτα κομμάτια με πληθωρική γεύση πάνω σε πίτες, που γίνεται δροσερή από την ντομάτα και το συνοδευτικό γιαούρτι, ενώ η πικάντικη κατακόκκινη σάλτσα από δίπλα ενισχύει τη γεύση των μερακλήδων. Μεγάλο σουξέ έχει το χοιρινό λεπτοκομμένο μπριζολάκι που μπαίνει στο τυλιχτό (€2) σε παραδοσιακή ή κυπριακή πίτα (€2,90) με ντομάτα, κρεμμύδι, γιαούρτι και πικάντικη κόκκινη σάλτσα. Οι άνθρωποι που «τρέχουν» το μαγαζί προτείνουν να φτιάξεις τον δικό σου «αχταρμά» με όποια καλαμάκια και κρεατικά τραβάει η όρεξή σου.

Το Χασάπικο, Βίτσι 4 & Σκρα 10, πλατεία Κανάρια, Ηλιούπολη, 210 9712329

Ψητοπωλείο και κρεοπωλείο: δύο σε ένα Facebook Twitter
Απλά τραπέζια και καρέκλες καταλαμβάνουν τον εξωτερικό χώρο που φιλοξενεί παρέες όλων των ηλικιών... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT

σχόλια

2 σχόλια