Μια απολύτως τρομαχτική δίαιτα

Facebook Twitter
3

Νομίζαμε ότι είχαμε δει τα πάντα σχετικά με τις δίαιτες αλλά όλοι κάναμε λάθος.

Τα ευκολότερα θύματα φαίνεται πως είναι οι γυναίκες, και ειδικότερα αυτές που πρόκειται να παντρευτούν. Μια έρευνα του πανεπιστημίου Cornell έδειξε ότι το 70% των γυναικών που βρίσκονται στα πρόθυρα γάμου θέλουν να χάσουν κατά μέσο όρο πέντε (!) κιλά για να χωρέσουν σε ένα πανάκριβο φόρεμα που θα φορέσουν μόνο μια φορά για να βγουν φωτογραφίες στις οποίες έτσι κι αλλιώς, θα ήταν όμορφες.

Ο παραδοσιακός τρόπος που πετυχαίνει στα σίγουρα (λιγότερο φαγητό, άσκηση) είναι, όπως φαίνεται, μεγάλος μπελάς και απαιτεί αυτοπειθαρχία, οπότε χρόνια τώρα τρελές δίαιτες εμφανίζονται για να εξαφανιστούν πάλι με τον πρώτο που μπαίνει στο νοσοκομείο εξαιτίας τους. Η νέα μόδα που φαίνεται να είναι της μόδας στην Αμερική (στην Ευρώπη ήταν ήδη γνωστή) είναι η δίαιτα των 800 θερμίδων. Φυσικά η καινοτομία δεν είναι οι λίγες θερμίδες, αλλά ο τρόπος με τον οποίο εισάγονται στο σώμα: μέσω σωλήνα που μπαίνει στη μύτη, και από κει στον οισοφάγο, και από κει στο στομάχι.

  

Με 1200 ευρώ, για δέκα μέρες, χάνονται πέντε κιλά. Λειτουργεί; Φυσικά, επειδή οι θερμίδες είναι πραγματικά πολύ χαμηλές. Πεινάει ο μέλλουσα νύφη; Όχι, λέει ο γιατρός που εφαρμόζει τα σωληνάκια, Oliver R. Di Pietro, ο οποίος προσφέρει αυτό το σέρβις στη Φλόριντα από τον περασμένο Ιούνιο. Ο «ασθενής» δεν πεινάει, και αυτό είναι ένα από τα βασικά συστατικά επιτυχίας.

Φυσικά, υπάρχουν και μερικές παρενέργειες: η νύφη πρέπει να φοράει το σωληνάκι 24 ώρες το 24ωρο, πράγμα που σημαίνει ότι τρομάζει τον κόσμο. Επίσης, μπορεί να μην πεινάει, αλλά πρέπει να παρακολουθείται καθημερινά από γιατρό, γιατί προκύπτουν θέματα όπως πέτρες στη χολή, δυσκοιλιότητα, ζαλάδες, έλλειψη ενέργειας, αφυδάτωση και κακοσμία στόματος – και ποιος ξέρει τι άλλο.

Βέβαια, όταν ο πελάτης είναι ευχαριστημένος, όταν ο γιατρός το προτείνει, και όταν το νυφικό κουμπώνει, τα υπόλοιπα περιττεύουν. Ή έτσι φαίνεται.

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

2 σχόλια
Καλά είναι δυνατόν να βασανιστεί κανείς έτσι για 5 κιλάκια;Μα για 5 κιλάκια;;;Αν τους νοιάζουν τόσο πολύ αυτά τα 5 κιλά γιατί πολύ απλά δεν πρόσεχαν λίγο τη διατροφή τους μερικούς μήνες πριν;;Πολύ πιο εύκολο από τα σωληνάκια...