400 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι έχουν φύγει από το 2009

400 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι έχουν φύγει από το 2009 Facebook Twitter
4

Σχεδόν 400.000 θα είναι οι αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του έτους, σε σχέση με τον όγκο του δημόσιου τομέα το 2009, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Ο κ. Μανιτάκης είπε ότι το 2009 οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν 1 εκατομμύριο αλλά ήδη έχουν αποχωρήσει 360 χιλιάδες και ως το τέλος του 2012 αναμένεται να αποχωρήσουν ακόμη 40 χιλιάδες.

Έτσι, το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων στο τέλος του χρόνου δεν θα ξεπερνά τις 600 χιλιάδες και άρα κατά τον υπουργό δεν χρειάζεται να γίνουν απολύσεις. «Εχει καλυφθεί και η διατύπωση για 150.000 απολύσεις που είχε γίνει το 2010» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε «έως σήμερα δεν έχει γίνει ούτε μια απόλυση. Εγώ δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου ούτε σε μια απόλυση».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
λαϊκιστής και ο κ.Υπουργός!η απογραφή το καλοκαίρι του 2010 έδειξε 768.000 υπαλλήλους συμπεριλαμβανομένων των αιρετών, των συμβασιούχων, των μελών Δ.Σ. κλπ.
Ας πούμε ότι έφυγαν πράγματι 400.000 χιλιάδες. Τι συμπέρασμα βγαίνει; Ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί το ίδιο κακά και όταν αυτοί "δούλευαν" (πιο σωστά μισθοδοτούνταν). ΑΚόμα ένα συμπέρασμα, πλεονάζαν.
Μας δουλεύεις ρε Μανιτάκη; Πες απλά ότι δεν τολμάς να βάλεις την υπογραφή σου για να μη συνδέσεις το όνομα σου με απολύσεις και άσε τις σαχλές δικαιολογίες. Σε είχα για σοβαρό άνθρωπο!Άκου 400.000 υπάλληλοι έφυγαν.. μάλλον 400.000 ΜΠΗΚΑΝ απ'το 2009.