Ποιο είναι το πιο άσχημο πράγμα στην Αθήνα σήμερα;

Ποιο είναι το πιο άσχημο πράγμα στην Αθήνα σήμερα; Facebook Twitter
2

☛ Για τα γλυπτά της Ερμού έγραψε ο Δημήτρης Ρηγόπουλος στο άρθρο του την περασμένη η εβδομάδα και οι αναγνώστες πρόσθεσαν κι άλλες πληγές της πόλης...
Ugg-α-μπ-Uggas: «Αμ, οι λάμπες/πολυέλαιοι/χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια που εδώ και πολλά χρόνια πλέον δεν λειτουργούν και στέκουν παρηκμασμένα πάνω από τα κεφάλια μας 365 μέρες τον χρόνο; Άλλη αθηναϊκή πληγή...».
born_in_1914: «Δυστυχώς, και στη Θεσσαλονίκη, κατακαλόκαιρο, βλέπεις σε άκυρα σημεία χριστουγεννιάτικα δέντρα με σβηστά λαμπάκια... Σουρεάλ! Στην Ελλάδα δεν υπάρχει σεβασμός ούτε στον δημόσιο χώρο, ούτε στα μνημεία. Αν δεν είναι περιφραγμένα, οι πιθανότητες να αποφύγουν τα σπρέι και τις λεηλασίες είναι ελάχιστες».
Άρης Κωνσταντινίδης: «Μα, οι πληγές της πόλης είναι χιλιάδες. Πόσες να προστατεύσει ο δήμος; Και βέβαια, σε πολλά σημεία η εικόνα είναι "ελεεινή". Δεν μου κάνει εντύπωση όμως. Είναι έτσι, γιατί είμαστε "ελεεινοί" εμείς, οι κάτοικοί της, διαφορετικά θα τη σεβόμασταν. Είναι θέμα κουλτούρας, δυστυχώς, και όχι αστυνόμευσης, ούτε καν προστασίας. Τι να πρωτοπροστατεύσεις στην Αθήνα και από ποιους εχθρούς ακριβώς;».
realthinking: «Απ' όλη την ασχήμια των ελληνικών πόλεων, τα γλυπτά της Ερμού σε απασχολούν, που στην τελική είναι από τους πιο ωραίους δρόμους; Το πρόβλημα είναι ότι οι Έλληνες δεν έχουμε στο σύνολό μας την παιδεία να καταλάβουμε τι είναι γλυπτική, τι αισθητική και τι οι τέχνες, με αποτέλεσμα να νομίζουμε ότι εμείς θα μπορούσαμε να φτιάξουμε γλυπτά, και μάλιστα πιο ωραία από αυτά των καλλιτεχνών. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, όμως, τα ξύνουμε με φραπέ και πετάμε το πλαστικό του "Γρηγόρη" στον πεζόδρομο της Ερμού, δίπλα στο γλυπτό».


Για τα ψιλά γράμματα του facebook έγραψε στο άρθρο του «Ψευδώνυμα στο facebook: Τρολιά ή ελευθερία;» ο Spyros Vj και ο Θοδωρής Σ. σχολίασε: «Ακριβώς όπως τα λες είναι, Σπύρο. Το facebook δεν είναι (πια) πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αν εγώ θέλω να έχω ένα παρατσούκλι και οι φίλοι μου ξέρουν ποιος είμαι, είναι όλα καλάμ, αλλά μια πλατφόρμα διαφήμισης στην οποία θέλουν να ξέρουν ποιος είσαι και στην πραγματική σου ζωή, με ποιους κάνεις παρέα, πού μένεις, τι ασχολίες έχεις, τι μουσική σου αρέσει, ώστε να σου πουλήσουν τα κατάλληλα προϊόντα. Βαλε σε αυτό και την πρόσφατη συζήτηση στη Βρετανία σχετικά με το ότι το facebook οφείλει να παρακολουθεί συζητήσεις πιθανών ακραίων στοιχείων –ισλαμιστών, τρομοκρατών και οποιουδήποτε άλλου στοιχείου θεωρείται εχθρικό προς το κατεστημένο–, γιατί θα μπορούσε να έχει ενημερώσει τις Αρχές ότι οι δύο μακελάρηδες πέρυσι σχεδίαζαν να πετσοκόψουν κάποιον τυχαίο στρατιωτικό στο Λονδίνο. Το να βάζουμε τα πραγματικά μας ονόματα ανοίγει ένα ακόμα πιο μεγάλο παράθυρο στην εκάστοτε κυβέρνηση που θέλει να ξέρει ποιος είσαι, πού είσαι και τι σκέφτεσαι. Ευτυχώς, μπορείς πάντα να βάλεις ένα όνομα που δεν ακούγεται ψεύτικο, απλώς δεν είναι ακριβώς το δικό σου – οι φίλοι σου, όμως, δεν θα σε μπερδέψουν με κάποιον άλλον. Μέχρι ν' αρχίσει ο Zuckerberg να ζητάει αριθμό ταυτότητας...».


«Γράψε πού είναι το μαγαζί, μήπως έρθει κανένας. Ελάχιστοι ψωνίζουν πια» είπε στον M. Hulot ο κ. Ιάκωβος, το μανάβικο του οποίου παραμένει ίδιο για 70 χρόνια. Ο Malox σχολίασε: «Νομίζω όλα τα μανάβικα του κόσμου έχουν την ίδια μυρωδιά. Όποιος την έχει μυρίσει, καταλαβαίνει... Από τις πρώτες μου αναμνήσεις στη γειτονιά, σε ένα αντίστοιχο μανάβικο που με στέλναν να πάρω διάφορα. Οι μυρωδιές κι ένας πάκος γκρι χαρτιά πάνω στον πάγκο που τύλιγε πράγματα, αλλά ήταν όλα γραμμένα με αριθμούς από τις πράξεις που έκανε». Και ο Νοσταλγικός πρόσθεσε: «Μια και ανέφερες τις μυρωδιές, έχεις προλάβει την παλιά έννοια του μπακάλικου; Εκεί όπου μέσα σε λίγα τετραγωνικά στριμώχνονταν όλες οι μυρωδιές του κόσμου!».


«Ποιον Έλληνα θα θέλαμε να δούμε στο 50ευρω;» αναρωτηθήκαμε στο «Feedback» της προηγούμενης εβδομάδας και να μερικές απ' τις απαντήσεις: JohnnyP: «Τον άγνωστο φορολογούμενο». born_in_1914: «Βάλτε τον Νίκο Γκάλη...». horhem: «Τη Μαρία Κάλλας, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη Μελίνα Μερκούρη». ροζ.κουνέλι: «Τον Τάκη Ζαχαράτο, τον Πασχάλη, τον Gummy Bear...». Και τέλος, η playitsam απάντησε αφοπλιστικά: «Εγώ, πάλι, και με την άδειά σας, θα ήθελα να δω 50ευρω!».


☛ Και ένα σχόλιο από τον smurfako για την Αθήνα και το εορταστικό μας αφιέρωμα «Αθήνα, σ' αγαπάμε!» με αφορμή τα 9 χρόνια της LIFO: «Πιστεύω ότι η πόλη ήταν στα χειρότερά της το '07-'10. Βρόμικη, το Σύνταγμα σε χαλάσματα, παντού παράνομοι μικροπωλητές και η Χ.Α. να αλωνίζει ανενόχλητη. Βέβαια, οι πιο πολλοί δεν ασχολούμασταν μ' αυτά, διότι ζούσαμε το "greek dream" μας και η προσοχή ήταν στραμμένη στο να την κάνουμε για κάποιο ξερονήσι, στο καινούργιο αμάξι κ.λ.π. Έκτοτε πολλά έχουν βελτιωθεί, το κέντρο αλλά και οι γειτονιές γέμισαν κόσμο και καινούργια πράγματα. Εύγε!».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια