Ξανά στο εδώλιο ο Στρος Καν κατηγορούμενος για μαστροπεία

Ξανά στο εδώλιο ο Στρος Καν κατηγορούμενος για μαστροπεία Facebook Twitter
1

Σε δικαστήριο της Γαλλίας θα εμφανιστεί σήμερα ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, κατηγορούμενος για μαστροπεία και συμμετοχή σε «δίκτυο πορνείας» που δραστηριοποιούταν σε ξενοδοχεία.

Όπως αναφέρει το BBC, ο 65χρονος έχει παραδεχθεί πως συμμετείχε σε «σεξ πάρτι» σε ξενοδοχείο της Λιλ, τονίζοντας όμως ότι δεν γνώριζε ότι οι κοπέλες που συμμετείχαν ήταν πόρνες.

Εφόσον καταδικαστεί, μπορεί να αντιμετωπίσει έως και 10 χρόνια φυλάκιση καθώς και πρόστιμο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες και ο Στρος Καν δεν πρόκειται να καταθέσει πριν τις 10 Φεβρουαρίου.

Μαζί με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορούνται ακόμη 13 άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται μικροεπιχειρηματίες, ένας ξενοδόχος, ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας καθώς και ένας ιδιοκτήτης οίκου ανοχής.

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για την πρώτη νομική περιπέτεια τέτοιου είδους για τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ. Η καριέρα του έληξε όταν συνελήφθη το 2011 στη Νέα Υόρκη, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού μίας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της πόλης, της Ναφισάτου Ντιαλό. Η υπόθεση αυτή έληξε τελικά με εξωδικαστικό συμβιβασμό.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν στην Κίνα

Διεθνή / Συρρίκνωση του πληθυσμού στην Κίνα: Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν

Η μείωση του ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα των νέων, ως προς τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας αποδίδεται εδώ και χρόνια στο υψηλό κόστος της φροντίδας των παιδιών και της εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ Πελικό, καθώς η αστυνομία εντόπισε στοιχεία που τον ενοχοποιούν για βιασμό μετά φόνου πριν γνωρίσει τη μετέπειτα σύζυγό του.
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

Διεθνή / Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

Κατά την πρώτη του θητεία, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επίσης προχωρήσει σε ανάλογο μέτρο για την προστασία της αμερικανικής βιομηχανίας, που θεωρούσε πως αντιμετώπιζε αθέμιτο ανταγωνισμό από ασιατικά και ευρωπαϊκά κράτη
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ έχει βάλει στο στόχαστρο αυτό που δεν μπορεί να έχει: τη Wikipedia

Διεθνή / Ο Μασκ έχει βάλει στο στόχαστρο αυτό που δεν μπορεί να έχει: τη Wikipedia

Με την αρπακτική του προσέγγιση στην τεχνολογία, έχει αποκτήσει μεγάλη επιρροή στην ψηφιακή ζωή. Αλλά η πιο διάσημη σύγχρονη εγκυκλοπαίδεια παραμένει εκτός του ελέγχου του, και γι' αυτό έχει ξεκινήσει σταυροφορία εναντίον της.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια