Πέντε πρωινές συνήθειες για μέγιστη παραγωγικότητα

Πέντε πρωινές συνήθειες για μέγιστη παραγωγικότητα Facebook Twitter
Ορίστε ποιες είναι οι δουλειές που πρέπει να γίνουν. Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται, όπως και η αίσθηση ελέγχου.
4

1. Μην τρέξετε για να προλάβετε

Ξυπνήστε πριν ξεκινήσει η τρέλα. Μην τσεκάρετε τα μέιλ σας ή οτιδήποτε πρόκειται να επηρεάσει τη συμπεριφορά σας. Οι πιο πολλοί ξυπνάμε όταν τα πράγματα έχουν ήδη ξεκινήσει και πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε. Τα μέιλ έχουν φτάσει. Είμαστε ήδη πίσω στο πρόγραμμα.


Έτσι μοιάζει σαν να μην ολοκληρώνετε τους στόχους σας. Η μέρα ξεκινάει με διάφορες υποχρεώσεις και εσείς αντιδράτε, αντιδράτε και αντιδράτε μέχρι να τελειώσει η μέρα ή όταν είσαστε υπερβολικά εξαντλημένοι για να κάνετε αυτά που έχουν σημασία.


Πρέπει να ξυπνάτε πριν ξεκινήσει η τρέλα. Πριν σας αναθέσουν δουλειές. Πριν οι στόχοι γίνουν ανταγωνιστικοί μεταξύ τους.


2. Αποφασίστε ποια είναι τα τρία πράγματα που είναι πιο σημαντικά σήμερα

Δεν είναι όλες οι υποχρεώσεις ίσες μεταξύ τους. Διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε «ρηχές» και «βαθιές».


Οι «ρηχές» είναι τα μικρά πράγματα, τα μέιλ, οι συναντήσεις, η μεταφορά πληροφορίας. Είναι οι δουλειές που δεν απαιτούν το ταλέντο σας. Οι «βαθιές» είναι απαιτητικές. Έχουν αποτελέσματα με υψηλή αξία και βελτιώνουν τις ικανότητές σας. Το 80% των αποτελεσμάτων έρχεται από το 20% της δουλειάς που ολοκληρώνουμε. Οπότε, επικεντρωθείτε σε αυτό το 20%. Πρέπει να είσαστε πολύ συγκεκριμένοι. Ορίστε ποιες είναι οι δουλειές που πρέπει να γίνουν. Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται, όπως και η αίσθηση ελέγχου.

3. Χρησιμοποιήστε τις «μαγικές ώρες» για τους τρεις βασικούς στόχους

Όπως δεν είναι όλες οι υποχρεώσεις ίσες, έτσι δεν είναι και όλες οι ώρες της ημέρας.


Μέσα στην ημέρα οι ώρες που είναι παραγωγικές είναι μόλις 2-2,5. Αυτές τις ώρες η παραγωγικότητα αυξάνεται κατά 30%. Συνήθως είναι μεταξύ 8 – 10.30 το πρωί. Οι περισσότεροι είμαστε στο καλύτερο σημείο της παραγωγικότητας 2,5 – 4 ώρες μετά το πρωινό ξύπνημα.


4. Οργανώστε μια πρωινή τελετουργία

Ένας τρόπος για να καταπολεμήσετε την κωλυσιεργία είναι να δημιουργήσετε μια τελετουργία. Αυτό που είναι δύσκολο είναι το πρώτο βήμα. Αν το εντάξετε σε μια τελετουργία, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Ίσως ένα φλιτζάνι καφέ, ή ένα συγκεκριμένο σημείο στο σπίτι ή στο γραφείο.


Μερικές φορές ούτε αυτό βοηθάει. Τότε τι κάνουμε;


5. Χρησιμοποιήστε τη «θετική κωλυσιεργία».

Ναι, το σωστό είδος κωλυσιεργίας μπορεί να είναι κάτι θετικό. Συνήθως κάνουμε χίλια διαφορετικά πράγματα για να αποφύγουμε αυτό που μας τρομοκρατεί περισσότερο.


Αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε αυτό που απεχθάνεστε, μην καταφύγετε στο Facebook. Πείτε στον εαυτό σας ότι είναι OK για τώρα – αρκεί να ασχοληθείτε με αυτό που είναι δεύτερο στη λίστα. Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε οποιαδήποτε απαίσια δουλειά, αρκεί να αποφύγουμε κάποια που μας φαίνεται ακόμη χειρότερη.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM
Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Αν οι παραγωγικές ώρες είναι 8 - 10:30 αλλά και οι περισσότεροι είμαστε στο καλύτερο σημείο παραγωγικότητας 2,5 - 4 ώρες μετά το ξύπνημα τότε τι ώρα υποννοείτε ότι πρέπει να ξυπνάμε οεο? Αυτές οι έρευνες που βγάλαν αυτό το συμπέρασμα τι subjects είχανε? Ανθρώπους που ξυπνάνε 4 - 5:30 το πρωί? Δηλαδή? Φουρνάρηδες?
Μπα αυτά που λές δε λενε τίποτα δώσε προσοχή τώρα -->1.Ξυπνάς κατά τις 11-12 2.Πίνεις 1 φραπεδιά με την άνεση σου και κάνεις 5-6 τσιγαράκια.3. κατά τις 3 κτυπάς 5-6 τσίπουρα με τον ανάλογο μεζέ βέβαια.4. μετα τα τσίπουρα την πέφτεις για υπνο 1-2 ωρίτσες5.γύρω στις 10 κτυπάς 2 πυτόγυρα εε και μετά βγαίνεις τσάρκα στα μπαρ μέχρι τις 3-4 το πρώί και τηνξαναπέφτεις για ύπνο !