Πέντε πρωινές συνήθειες για μέγιστη παραγωγικότητα

Πέντε πρωινές συνήθειες για μέγιστη παραγωγικότητα Facebook Twitter
Ορίστε ποιες είναι οι δουλειές που πρέπει να γίνουν. Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται, όπως και η αίσθηση ελέγχου.
4

1. Μην τρέξετε για να προλάβετε

Ξυπνήστε πριν ξεκινήσει η τρέλα. Μην τσεκάρετε τα μέιλ σας ή οτιδήποτε πρόκειται να επηρεάσει τη συμπεριφορά σας. Οι πιο πολλοί ξυπνάμε όταν τα πράγματα έχουν ήδη ξεκινήσει και πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε. Τα μέιλ έχουν φτάσει. Είμαστε ήδη πίσω στο πρόγραμμα.


Έτσι μοιάζει σαν να μην ολοκληρώνετε τους στόχους σας. Η μέρα ξεκινάει με διάφορες υποχρεώσεις και εσείς αντιδράτε, αντιδράτε και αντιδράτε μέχρι να τελειώσει η μέρα ή όταν είσαστε υπερβολικά εξαντλημένοι για να κάνετε αυτά που έχουν σημασία.


Πρέπει να ξυπνάτε πριν ξεκινήσει η τρέλα. Πριν σας αναθέσουν δουλειές. Πριν οι στόχοι γίνουν ανταγωνιστικοί μεταξύ τους.


2. Αποφασίστε ποια είναι τα τρία πράγματα που είναι πιο σημαντικά σήμερα

Δεν είναι όλες οι υποχρεώσεις ίσες μεταξύ τους. Διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε «ρηχές» και «βαθιές».


Οι «ρηχές» είναι τα μικρά πράγματα, τα μέιλ, οι συναντήσεις, η μεταφορά πληροφορίας. Είναι οι δουλειές που δεν απαιτούν το ταλέντο σας. Οι «βαθιές» είναι απαιτητικές. Έχουν αποτελέσματα με υψηλή αξία και βελτιώνουν τις ικανότητές σας. Το 80% των αποτελεσμάτων έρχεται από το 20% της δουλειάς που ολοκληρώνουμε. Οπότε, επικεντρωθείτε σε αυτό το 20%. Πρέπει να είσαστε πολύ συγκεκριμένοι. Ορίστε ποιες είναι οι δουλειές που πρέπει να γίνουν. Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται, όπως και η αίσθηση ελέγχου.

3. Χρησιμοποιήστε τις «μαγικές ώρες» για τους τρεις βασικούς στόχους

Όπως δεν είναι όλες οι υποχρεώσεις ίσες, έτσι δεν είναι και όλες οι ώρες της ημέρας.


Μέσα στην ημέρα οι ώρες που είναι παραγωγικές είναι μόλις 2-2,5. Αυτές τις ώρες η παραγωγικότητα αυξάνεται κατά 30%. Συνήθως είναι μεταξύ 8 – 10.30 το πρωί. Οι περισσότεροι είμαστε στο καλύτερο σημείο της παραγωγικότητας 2,5 – 4 ώρες μετά το πρωινό ξύπνημα.


4. Οργανώστε μια πρωινή τελετουργία

Ένας τρόπος για να καταπολεμήσετε την κωλυσιεργία είναι να δημιουργήσετε μια τελετουργία. Αυτό που είναι δύσκολο είναι το πρώτο βήμα. Αν το εντάξετε σε μια τελετουργία, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Ίσως ένα φλιτζάνι καφέ, ή ένα συγκεκριμένο σημείο στο σπίτι ή στο γραφείο.


Μερικές φορές ούτε αυτό βοηθάει. Τότε τι κάνουμε;


5. Χρησιμοποιήστε τη «θετική κωλυσιεργία».

Ναι, το σωστό είδος κωλυσιεργίας μπορεί να είναι κάτι θετικό. Συνήθως κάνουμε χίλια διαφορετικά πράγματα για να αποφύγουμε αυτό που μας τρομοκρατεί περισσότερο.


Αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε αυτό που απεχθάνεστε, μην καταφύγετε στο Facebook. Πείτε στον εαυτό σας ότι είναι OK για τώρα – αρκεί να ασχοληθείτε με αυτό που είναι δεύτερο στη λίστα. Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε οποιαδήποτε απαίσια δουλειά, αρκεί να αποφύγουμε κάποια που μας φαίνεται ακόμη χειρότερη.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Τech & Science / ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αύξηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας
NEWSROOM
Κάποιοι influencers δηλώνουν πως τα αντηλιακά προκαλούν καρκίνο. Κάνουν λάθος

Υγεία & Σώμα / Κάποιοι influencers δηλώνουν πως τα αντηλιακά προκαλούν καρκίνο. Κάνουν λάθος

Η επικίνδυνη θεωρία συνωμοσίας που ακολουθούν κάποιοι trendsetters της ευεξίας, προβάλλοντας τις φυσικές θεραπευτικές δυνάμεις του ήλιου ως λόγο για να παραλείψετε το αντηλιακό φέτος το καλοκαίρι.
THE LIFO TEAM
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον Καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον καρκίνο

Ο νέος πρόεδρος και διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καταγράφει τις δράσεις του ιδρύματος στον τομέα της υγείας, ειδικότερα στην Ογκολογία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Υγεία & Σώμα / Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή, μιλά για τα ζητήματα που αφορούν την πρόληψη των χρόνιων παθήσεων, την ψυχοσωματική υγεία των ασθενών και τα δικαιώματά τους.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μιλάμε ανοιχτά για τη σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Υγεία & Σώμα / Η σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μόιρα Τζίτζικα, ειδική σύμβουλος ΑμεΑ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, μας ενημερώνει για ένα θέμα που, παρότι αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα για όλους, παραμένει ταμπού.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Υγεία & Σώμα / Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθηγητής Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καταγράφει τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους χτίζεται ο ανανεωμένος ΕΟΦ, την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού, την εξωστρέφεια, τη διαφάνεια, την ταχύτητα, την ποιότητα των υπηρεσιών, την επαγρύπνηση και την ταχεία ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Καθημερινό συμπλήρωμα για brain food

Υγεία & Σώμα / Τα πάντα για το brain food: Οι τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές, όταν δεν είναι θρεπτική και ισορροπημένη, χρειάζεται ένα boost με έξυπνα συμπληρώματα που μας διασφαλίζουν υγεία και ευεξία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της Κορίνα Πατέλη-Bell μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Αν οι παραγωγικές ώρες είναι 8 - 10:30 αλλά και οι περισσότεροι είμαστε στο καλύτερο σημείο παραγωγικότητας 2,5 - 4 ώρες μετά το ξύπνημα τότε τι ώρα υποννοείτε ότι πρέπει να ξυπνάμε οεο? Αυτές οι έρευνες που βγάλαν αυτό το συμπέρασμα τι subjects είχανε? Ανθρώπους που ξυπνάνε 4 - 5:30 το πρωί? Δηλαδή? Φουρνάρηδες?
Μπα αυτά που λές δε λενε τίποτα δώσε προσοχή τώρα -->1.Ξυπνάς κατά τις 11-12 2.Πίνεις 1 φραπεδιά με την άνεση σου και κάνεις 5-6 τσιγαράκια.3. κατά τις 3 κτυπάς 5-6 τσίπουρα με τον ανάλογο μεζέ βέβαια.4. μετα τα τσίπουρα την πέφτεις για υπνο 1-2 ωρίτσες5.γύρω στις 10 κτυπάς 2 πυτόγυρα εε και μετά βγαίνεις τσάρκα στα μπαρ μέχρι τις 3-4 το πρώί και τηνξαναπέφτεις για ύπνο !