Στην πατρίδα τους επιστρέφουν τελικά όσοι Κινέζοι αποφοιτούν από πανεπιστήμια του εξωτερικού

Στην πατρίδα τους επιστρέφουν τελικά όσοι Κινέζοι αποφοιτούν από πανεπιστήμια του εξωτερικού Facebook Twitter
4

Εκατομμύρια Κινέζοι που έχουν αποφοιτήσει από πανεπιστήμια του εξωτερικού επιστρέφουν στη χώρα τους, ευελπιστώντας να φέρουν πίσω την γνώση και την τεχνογνωσία τους.


Ένας από αυτούς είναι ο Τσεν Νινγκ, απόφοιτος του Georgia Institute of Technology, στις ΗΠΑ με διδακτορικό δίπλωμα στη μηχανική, που αποφάσισε να επιστρέψει στην Κίνα πριν από δύο χρόνια για να ξεκινήσει μια δική του εταιρία τεχνολογίας αιχμής. Έναν χρόνο αργότερα, η εταιρία του λάνσαρε ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου, το οποίο μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για την ταυτοποίηση ενός ατόμου από τη βάση δεδομένων από αρκετές εβδομάδες σε μερικά δευτερόλεπτα. Πρόσφατα, η αστυνομία χρησιμοποίησε το σύστημα αυτό για να ταυτοποιήσει έναν ύποπτο από ένα βίντεο, σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα. Το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί στη σύνοδο κορυφή της ομάδας του G20 στο Χανγκτσού της Κίνας.

 

Η κεντρική κυβέρνηση προωθεί την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία ως βασικό παράγοντα της οικονομικής μετάβασης της χώρας. Αυτή η προσπάθεια αποτελεί ένα εθνικό σχέδιο για την ενίσχυση καινοτόμων δραστηριοτήτων ως τρόπο για να υλοποιηθεί η μεγάλη οικονομική μετάβαση και να διατηρηθεί η βιώσιμη ανάπτυξη.


Η κυβέρνηση έχει καταστήσει ευκολότερη την είσοδο στην αγορά, έχει περιορίσει την γραφειοκρατία και έχει προχωρήσει σε φοροαπαλλαγές για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Ο Τσεν εξεπλάγη όταν η άδεια για την επιχείρηση του εγκρίθηκε σε μόλις τέσσερις ώρες από τις τοπικές αρχές στο Σεντζέν, στη Νότια Κίνα. Στο παρελθόν, η διαδικασία αυτή μπορούσε να διαρκέσει μήνες. «Έμεινα άναυδος», είπε ο Τσεν.


Οι Κινέζοι που επιστρέφουν από το εξωτερικό, είτε φοιτητές πανεπιστημίων είτε μετανάστες εργαζόμενοι, αναδεικνύονται σε σημαντική δύναμη στην επιχειρηματικότητα. Το LinkedIn, ο ιστοχώρος επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης, παρατήρησε στην τελευταία έρευνά του ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, ολοένα και περισσότεροι Κινέζοι απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων επιστρέφουν στην Κίνα, με περισσότερους από τους μισούς να έρχονται από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Η έρευνα έδειξε ότι τους ενθαρρύνει η καλή δυναμική της κινεζικής οικονομίας και η πολιτική της χώρας σε ό,τι αφορά την διαχείριση ανθρώπων με ταλέντο.


Η Κίνα έχει σήμερα 321 βιομηχανικά πάρκα, που φιλοξενούν 24.000 επιχειρήσεις, όπου όσοι επιστρέφουν από τις σπουδές τους στο εξωτερικό μπορούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Πέρυσι, οι απόφοιτοι αυτοί συμμετείχαν σε 19.000 έργα έρευνας και ανάπτυξης.


«Αυτό το κύμα πιθανόν να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνο καθώς υπάρχει άπλετος χώρος για βελτίωση», δήλωσε ο Τζου Σιπίνγκ, αξιωματούχος από το Κρατική Διοίκηση για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο. Εξήγησε ότι αντιστοιχούν 16 επιχειρήσεις για κάθε 1.000 Κινέζους, πολύ χαμηλότερα από το αντίστοιχο ποσοστό στη Γερμανία (44), την Ιαπωνία (43) και τις ΗΠΑ (26).

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντένζελ Ουάσινγκτον: Αποκάλυψε ότι το gay φιλί του «κόπηκε» από τον «Μονομάχο II»

Διεθνή / Ντένζελ Ουάσινγκτον: Αποκάλυψε ότι το gay φιλί του «κόπηκε» από τον «Μονομάχο II»

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός αποκάλυψε ότι η σκηνή στην οποία φιλά έναν άνδρα δεν συμπεριλήφθηκε στην ταινία, εικάζοντας ότι η εταιρεία παραγωγής φοβήθηκε τις πιθανές αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Axios: Το Ισραήλ κατέστρεψε απαραίτητο εξοπλισμό του Ιράν για την κατασκευή πυρηνικών όπλων

Διεθνή / Axios: Το Ισραήλ κατέστρεψε απαραίτητο εξοπλισμό του Ιράν για την κατασκευή πυρηνικών όπλων

Η επίθεση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις Taleghan 2, οι οποίες αν και δεν περιλαμβάνονται στο δηλωμένο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, φιλοξενούσαν εξοπλισμό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά στάδια για την κατασκευή πυρηνικών όπλων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ωραια ολα αυτα κ μπραβο που ακολουθουν αυτη τη φιλοσοφια για την αναπτυξη κ ενισχυση της οικονομιας τους. Δυστυχως ομως η φιλοσοφια αυτη ερχεται πακετο κ με αλλες δυσαρεστες αντιληψεις κ ελλειψη αξιων. Οσοι απο εμας συνεργαζομαστε με κινεζικες εταιριες, οπου πλεον ειμαστε ολο κ περισσοτεροι, γνωριζουμε πως οι κινεζοι δεν επιδεικνυουν κανενα σεβασμο σε συνεργασιες, στο περιβαλλον, στα ανθρωπινα δικαιωματα κλπ. Εχουν μονοδικο θεο τους το δολλαριο κ τη διαρκη αναπτυξη ακομη και θα τα πετυχουν αυτα τα δυο καταστρεψουν δεκαδες αλλα. Μια εντελως διαφορετικη προσεγγιση του επιχειρειν. Καμια σχεση με οτι εχουμε συνηθισει. Καμια ποιοτητα ζωης. Προσωπικα ολα αυτα με τρομαζουν κ με δυσαρεστουν γιατι δυστυχως βλεπω οτι μας καταπεινουν κ εμας σιγα σιγα. Πρωτου γινει αυτο, κ τις αρνητικες επιπτωσεις τις γευτουμε ολοι θα πρεπει ενας παγκοσμιος οργανισμος να επιβαλλει καποια μετρα κ στις κινεζικες επιχειρησεις, ωστε το παιχνιδι να ειναι ισο κ πρωτιστως υγιες!
Αυτη τη βδομαδα, στην Διεθνη Διασκεψη Υπερυπολογιστων, στην Φραγκφουρτη, ανακοινωθηκε οτι ο ταχυτερος υπολογιστης στον κοσμο βρισκεται στην Κινα και αυτη τη φορα τα υπολογιστικα στοιχεια ΔΕΝ ειναι απο την Αμερικη (Ιntel, Nvidia, etc) αλλα κατασκευασμενα εξ ολοκληρου στην Κινα. Ο κοσμος αλλαζει.