Αν παγιδευόμασταν σε ένα σούπερ μάρκετ, πόσο καιρό θα επιβιώναμε με τα αποθέματά του;

Αν παγιδευόμασταν σε ένα σούπερ μάρκετ, πόσο καιρό θα επιβιώναμε με τα αποθέματά του; Facebook Twitter
5

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο καιρό θα καταφέρνατε να επιβιώσετε αν για κάποιο λόγο βρισκόσασταν παγιδευμένοι μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ, με το φαγητό που υπάρχει διαθέσιμο εκεί;

Ένας επιστήμονας όχι μόνο αναρωτήθηκε αλλά έδωσε τελικά και απάντηση σε αυτό, στο πλαίσιο μιας έρευνας που έκανε σχετικά με το τι θα γινόταν στη Μεγάλη Βρετανία στο φανταστικό σενάριο μιας Αποκάλυψης, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιάσει τον επόμενο μήνα στο The Big Bang UK Young Scientists and Engineers Fair που θα γίνει στο Birmingham.

Σύμφωνα λοιπόν, με τον αστροβιολόγο Dr Lewis Dartnell, το διάστημα που μπορεί να ζήσει τρώγοντας και πίνοντας αποκλειστικά και μόνο ό, τι υπάρχει μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ είναι περίπου μισός αιώνας, για την ακρίβεια 55 χρόνια, παίρνοντας πάντα ως βάση την ποσότητα από τα προϊόντα στα ράφια και αυτά στις αποθήκες ενός μεγάλου καταστήματος. 

Ένα επίσης αξιοσημείωτο εύρημα της έρευνας είναι πως το 36% του πληθυσμού διατηρεί μια σακούλα με είδη πρώτης ανάγκης σε περίπτωση καταστροφής.

Τέλος, σε ποσοστό 61% το φαγητό ήταν η πρώτη επιλογή όσων ρωτήθηκαν τι θα έπαιρναν μαζί τους σε επείγουσα ανάγκη. Αμέσως μετά και σε ποσοστό 53% απάντησαν πως θα έπαιρναν ιατρικές προμήθειες, ενώ ένα 47% δήλωσε πως θα άρπαζε το κινητό τηλέφωνο. 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ