Η ερωτική επιστολή της Εντίθ Πιάφ στον Δημήτρη Χορν

 Η ερωτική επιστολή της Εντίθ Πιάφ στον Δημήτρη Χορν Facebook Twitter
6
 Η ερωτική επιστολή της Εντίθ Πιάφ στον Δημήτρη Χορν Facebook Twitter
Ο ηθοποιός ήταν μόλις 25 ετών ενώ το "σπουργιτάκι" έκλεινε τα 31

Ο Δημήτρης Χορν λέγεται ότι είχε συναντήσει την Πιαφ μετά την sold-out εμφάνισή της στο θέατρο Κοτοπούλη στις 18 Σεπτεμβρίου 1946, στην Αθήνα. Ο ηθοποιός ήταν μόλις 25 ετών ενώ το σπουργιτάκι έκλεινε τα 31. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος για την Εντίθ Πιάφ, αφού δεν είχαν το χρόνο να μιλήσουν ώστε να γνωριστούν καλύτερα. Η διάσημη Γαλλίδα τραγουδίστρια θα επιστρέψει στο Παρίσι, αλλά δεν θα συμβιβαστεί με την καθημερινότητά της. Σκέφτεται διαρκώς τον νεαρό ηθοποιό και αρχίζει να του γράφει.

Στην τετρασέλιδη επιστολή (με ημερομηνία 20.9.1946) που έχει διασωθεί, η Εντίθ Πιάφ αποκαλύπτει τα συναισθήματά της.

Διαβάστε ένα μικρό κομμάτι της επιστολής:

"Σ' αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν, Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά! Μπορεί να έρθεις στο Παρίσι με την Ειρήνη, αλλά μάλλον δεν το βλέπω, έτσι θα έρθω εγώ κοντά σου το Νοέμβριο, κανείς στον κόσμο δεν θα με εμποδίσει να έρθω στην Αθήνα, όμως αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς δισταγμό είναι να έρθεις στην Αμερική το Δεκέμβριο, έτσι θα ξανασμίξουμε εκεί και από κει ελπίζω να σε φέρω στο Παρίσι, που όταν το γνωρίσεις θα το αγαπήσεις όσο κι εγώ, αν πας στο Λονδίνο μετά την Αμερική θα πάω κι εγώ, θα 'θελα να ζω πολύ κοντά σου, νομίζω πως θα μπορούσα να σε κάνω ευτυχισμένο και πιστεύω επίσης πως σε καταλαβαίνω πολύ καλά. Ξέρω πως είμαι ικανή να τα παρατήσω όλα για σένα...".

Ο παθιασμένος έρωτας της Εντίθ Πιάφ φαίνεται να έμεινε ανεκπλήρωτος, αφού ο Δημήτρης Χορν εκείνη την εποχή ήταν νυμφευμένος με τη Ρίτα Φιλίππου.

Στις 13 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς, θα του στείλει ένα τηλεγράφημα: «Αν μπορείς γράψε μου στο όνομα κυρία Μπιγκάρ, στην οδό Μπερί 26. Μην βάλεις το όνομά μου στη διεύθυνση».

 Η ερωτική επιστολή της Εντίθ Πιάφ στον Δημήτρη Χορν Facebook Twitter
"Σ' αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν, Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά!"

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Χορν απάντησε στην πρώτη επιστολή της Πιαφ. Ούτε αν το τηλεγράφημα που ακολούθησε υπονοεί ότι είχαν επικοινωνήσει ενδιαμέσως. Ο παθιασμένος έρωτας ωστόσο της Εντίθ Πιάφ φαίνεται να έμεινε ανεκπλήρωτος, αφού ο Δημήτρης Χορν εκείνη την εποχή ήταν νυμφευμένος με τη Ρίτα Φιλίππου. Η επιστολή δημοπρατήθηκε καταφέρνοντας να πιάσει το ποσό των 1.500 ευρώ. «Ολόκληρη η επιστολή αποπνέει πάθος και απόγνωσης» είχε πει ο Πέτρος Βέργος στο πρακτορείο Reuters πριν από την δημοπρασία.

Αλίμονο στους νέους

 

Ο Δημήτρης Χορν γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 9 Μαρτίου του 1921. Γιος του θεατρικού συγγραφέα Παντελή Χορν, μεγάλωσε ανάμεσα σε λαμπερούς ηθοποιούς και θεατρικά σκηνικά. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Βασιλικού Θεάτρου και έκανε το ντεμπούτο του το 1940, στην οπερέτα του Στράους «Η Νυχτερίδα». Έπαιξε πρωταγωνιστικούς ρόλους στους θιάσους της Μαρίκας Κοτοπούλη, της Μελίνας Μερκούρη, ενώ έκανε και τον δικό του θίασο με τη Μαίρη Αρώνη.

 Η ερωτική επιστολή της Εντίθ Πιάφ στον Δημήτρη Χορν Facebook Twitter
Διετέλεσε γενικός διευθυντής της ΕΡΤ την περίοδο 1974 -1975, ενώ το 1980 ίδρυσε με τη σύζυγό του Άννα Γουλανδρή το Ίδρυμα Γουλανδρή - Χορν

Ο φλογερός του έρωτας με την Έλλη Λαμπέτη το 1953, θα γράψει και μια λαμπερή σελίδα στην ιστορία του θεάτρου. Οι δυο τους θα κάνουν το δικό τους θίασο και θα ανεβάσουν εκπληκτικές παραστάσεις μέχρι το 1959, όταν οι δρόμοι τους θα χωρίσουν για πάντα.

Στον κινηματογράφο θα πρωταγωνιστήσει σε 10 μεγάλες επιτυχίες ενώ τα έργα του θα ακούγονται και στο ραδιόφωνο από δεκάδες χιλιάδες ακροατές. Μάλιστα στο αγαπημένο του μέσο θα κάνει και μια εκπομπή διαβάζοντας φανταστικά γράμματα ακροατών και θα γνωρίσει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Ο Δημήτρης Χορν πέθανε σαν σήμερα το 1998 μετά από πολύμηνη ασθένεια.

 Η ερωτική επιστολή της Εντίθ Πιάφ στον Δημήτρη Χορν Facebook Twitter
Ο φλογερός του έρωτας με την Έλλη Λαμπέτη το 1953, θα γράψει και μια λαμπερή σελίδα στην ιστορία του θεάτρου
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοπέν

Πέθανε Σαν Σήμερα / «Κύριοι, ιδού μια μεγαλοφυΐα!»: Πώς ο Σοπέν άνοιξε νέα εποχή στη μουσική για πιάνο

Σαν σήμερα, στις 17 Οκτωβρίου 1849, πεθαίνει από φυματίωση στο Παρίσι ο Πολωνός Φρεντερίκ Φρανσουά Σοπέν, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Ρομαντισμού και κορυφαίος πιανίστας.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
Εκτός από την προσωπική του ζωή βέβαια και τη συμπεριφορά του προς τις συντρόφους του. Εκεί δεν επέδειξε ούτε ήθος ούτε ευγένεια. Η Λαμπέτη μ'αυτόν τον καημό πήγε.
Ίσως γιατί τότε δεν ξυπνούσαν μία μέρα και λέγανε «Σήμερα θα κάνω διεθνή καριέρα». Δεν ήταν αυτοσκοπός. Ούτε καν το είχαν στο μυαλό τους. Απλώς ήταν εμπνευσμένοι άνθρωποι, αληθινοί άνθρωποι, αληθινοί καλλιτέχνες, ο καθένας στο είδος του. Στην πορεία των πραγμάτων του έργου τους ερχόταν και η ευρύτερη αναγνώριση. Και αυτή ακόμη, όχι για το συνολικό τους έργο αλλά για ένα μικρό μερίδιο - και μέχρι εκεί. Σήμερα ξεκινώντας οι περισσότεροι, κυρίως, από μία ματαιοδοξία (υποχείρια των διαφόρων εταιρειών και κυνικών-στυγνών επαγγελματιών μάνατζερ), όχι από μία αληθινή-εσωτερική ανάγκη για καλλιτεχνική ανησυχία και έκφραση και καλαίσθητο ένστικτο, καταντάνε από φθηνοί έως και γραφικοί και πάνε άπατοι, ανάξιοι ούτε για εσωτερική κατανάλωση.Σ.Σ.: Για όσους δεν έχετε ιδέα για την μοναδική Εντίθ Πιάφ, αξίζει -αρχικά- να παρακολουθήσετε την βιογραφική ταινία "Ζωή Σαν Τριαντάφυλλο" (La Vie En Rose).https://www.youtube.com/watch?v=uzEJ7NV_g98