Ξεκινάνε σύντομα γυρίσματα για το σίκουελ του Mamma Mia με τον τίτλο Mamma Mia: Here We Go Again! ενώ έχει οριστεί και η ημερομηνία της παγκόσμιας πρεμιέρας του που είναι η 20η Ιουλίου 2018. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο θα υπογράφει ο Ολ Πάρκερ, γνωστός για το σενάριο της ταινίας «Εξωτικό ξενοδοχείο Μάριγκολντ».
Θα πρωταγωνιστούν και πάλι η Μέριλ Στριπ, ο Πηρς Μπρόσναν και ο Κόλιν Φερθ όπως στην πρώτη ταινία του 2008 αλλά τα δυσάρεστα νέα για μας είναι ότι αυτή τη φορά δε θα γυριστεί στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του LIFO.gr και του σκηνοθέτη και παραγωγού Σπύρου Ταραβήρα, ενός επαγγελματία που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και στην Αμερική, οι παραγωγοί του Mamma Mia (προϋπολογισμού 52 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο απέφερε 610 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις), οι οποίοι είναι και πάλι ο Τομ Χανκς και η σύζυγος του, προτίμησαν την Κροατία.
Όταν πριν δέκα χρόνια το πετυχημένο αγγλικό μιούζικαλ γυρίστηκε στην Σκόπελο και το Πήλιο, τα οικονομικά οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό και τις Σποράδες ήταν τεράστια και η διαφήμιση για τη χώρα ανεκτίμητη η οποία κρατάει μέχρι σήμερα. Γιατί επέλεξαν αυτή τη φορά την Κροατία; Πιθανόν επειδή διαθέτει Film Commission Office που λειτουργεί σωστά και η νομοθεσία προσφέρει φοροαπαλλακτικά και εκπτωτικά κίνητρα σε κινηματογραφικούς παραγωγούς.
Η Ελλάδα έχει χάσει επανειλημμένως ανάλογες ευκαιρίες και για πολλά χρόνια αναλωνόμαστε σε συζητήσεις σχετικά με την αναθεώρηση του νομοσχεδίου που αφορά την προσέλκυση διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών. Φαίνεται ότι δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική πρόοδος και η περίπτωση του Mamma Mia το αποδεικνύει αφού σύμφωνα με το κ. Ταραβήρα η απόφαση είναι οριστική και το γεγονός ότι δεν φροντίσαμε το σίκουελ να γυριστεί εδώ, όπως θα ήταν το αναμενόμενο, αποτελεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα τόσο για τον τουρισμό όσο και για τους επαγγελματίες της ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας.
Οι υπεύθυνοι του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και ο ΕΟΤ θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις αφού χάνεται ακόμα μια ευκαιρία εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχουν προχωρήσει σε καμία διορθωτική κίνηση όσον αφορά το θέμα αυτό. Υπάρχει ελληνικό γραφείο Film Commission που να λειτουργεί, και αν ναι, τι κάνει; Ποια κίνητρα έχουν προτείνει στην κυβέρνηση για να προσελκύσουν διεθνείς παραγωγές και γιατί ακόμα δεν έχει γίνει καμία σοβαρή πρόοδος σε αυτό τον τομέα;
σχόλια