Ο Rami Malek είναι ολόιδιος ο Freddie Mercury στην πρώτη φωτογραφία από το «Bohemian Rhapsody»

Ο Rami Malek είναι ολόιδιος ο Freddie Mercury στην πρώτη φωτογραφία από το «Bohemian Rhapsody» Facebook Twitter
3

Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και μερικούς μήνες, ο Rami Malek, ο σταρ του «Mr. Robot» θα υποδυθεί τον μουσικό – θρύλο Freddie Mercury στην ταινία «Bohemian Rhapsody», την οποία σκηνοθετεί ο Bryan Singer.


Το σενάριο της ταινίας φέρει την υπογραφή του Anthony McCarten (The Theory of Everything) και έχει ήδη πάρει την έγκριση των αρχικών μελών των Queen, Brian May και Roger Taylor.


Η ταίνια θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου του 2018 και θα ακολουθεί τη ζωή του θρυλικού μουσικού από τη στιγμή που ένωσε τις δυνάμεις του με τους May και Taylor μέχρι την ιστορική συναυλία στο Live Aid το 1985.


Πριν από μερικές ώρες, το Entertainment Weekly δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του 36χρονου ηθοποιού ως Mercury και η ομοιότητα είναι εντυπωσιακή.


«Όταν έχεις τη δυνατότητα ν' ανοίγεις τα μάτια σου και να βλέπεις ένα διαφορετικό πρόσωπο να σε κοιτάζει μέσα από τον καθρέφτη, είναι μια στιγμή μεγάλης επιβεβαίωσης» δήλωσε ο Malek στο ΕW, αναφερόμενος στη μεταμόρφωσή του.


Φυσικά, η μεγαλύτερη πρόκληση του Malek δεν είναι η ομοιότητα του με τον frontman των Queen αλλά η φωνή του. Και επειδή δεν είναι και τόσο εύκολο να μιμηθεί κανείς τον Mercury, οι παραγωγοί της ταινίας θα χρησιμοποιήσουν μία μίξη μεταξύ της πραγματικής φωνής του μουσικού θρύλου και ενός μιμητή.

Culture
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πρόσωπα που άλλαξαν κάτι στον πολιτισμό και υπόσχονται πολλά ακόμα για το μέλλον

Portraits 2025 / Τα πρόσωπα που άλλαξαν κάτι στον πολιτισμό και υπόσχονται πολλά ακόμα για το μέλλον

Kάποιοι το κάνουν για χρόνια, άλλοι εμφανίζονται πρώτη φορά ή είναι ακόμα στην αρχή της θαυμαστής τους πορείας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2024 έκαναν τη διαφορά και απ' ό,τι φαίνεται το 2025 θα συνεχίσουν ακάθεκτοι. Η ομάδα της LifΟ μίλησε μαζί τους.
THE LIFO TEAM
«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

2 σχόλια
Δεν μπορώ να πω ότι αγάπησα ποτέ τους Queen, ίσως απλά δεν έτυχε, ίσως it was never meant to be. Θυμάμαι, όμως, τα περίφημα γράμματα που κάπου-κάπως-κάποτε έγραφαν αναγνώστες προς το metal hammer και σκυλόβριζαν την "πουστάρα/λούγκρα" Mercury που "κράτησε πίσω" με τα "αδερφίστικά" του τον "εκπληκτικό", "μοναδικό" και "ανεπανάληπτο" κιθαρίστα May απ' το να είναι σε μία "σοβαρή μέταλ" μπάντα, ξερω γω, και να το παίζει και πολύ Άντρας και Σφίχτης. Αχ... τι να πεις; Ωραίες εποχές!Aς ακούσομε και λίγη σχετική μουσική:https://www.youtube.com/watch?v=tgbNymZ7vqY
Δημοσίευση: 21 Απρ. 2016Μια μυστική τεχνικήΤο μυστικό της εκπληκτικής φωνής του Φρέντι ΜέρκιουριΛονδίνο, Ηνωμένο ΒασίλειοΜέχρι σήμερα θεωρούσαμε πως ο τραγουδιστής των Queen, ο Φρέντι Μέρκιουρι διέθετε μια αξεπέραστη φωνητική χροιά επειδή απλώς ήταν προικισμένος από τη φύση με ένα εκπληκτικό ταλέντο.Ωστόσο, μια ομάδα Αυστριακών, Τσέχων και Σουηδών ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Βιέννης μελέτησε εξονυχιστικά την φωνή του αδικοχαμένου βοκαλίστα των Queen και διαπίστωσε το εξής: πως εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο που του χάρισε απλόχερα η φύση, ο Μέρκιουρι κατάφερνε να έχει αυτή τη φωνή επειδή είχε απόλυτο έλεγχο πάνω της διάμεσου μιας, τρόπον τινά, μυστικής τεχνικής.Με επικεφαλής των Δρ. Κρίστιαν Χερμπστ, η ομάδα των επιστημόνων ανέλυσε τα τραγούδια από το άλμπουμ «Freddie Mercury: The Solo Collection» καθώς κι άλλα 23 γνωστά τραγούδια του συγκροτήματος του.Το πρώτο συμπέρασμα που εξήχθη είναι πως ο Μέρκιουρι, παρόλο που θεωρούταν πως διαθέτει τη φωνή ενός τενόρου, τελικά διέθετε μια φωνή που έμοιαζε περισσότερο με αυτή ενός βαρύτονου.Επίσης, οι φωνητικές χορδές του κινούνταν πιο γρήγορα απ’ ό,τι των υπολοίπων συναδέλφων του: ενώ ένα τυπικό βιμπράτο κινείται από 5,4 Hz μέχρι 6,9 Hz, του Μέρκιουρι κυμαινόταν στα 7,04 Hz.Τέλος, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο τραγουδιστής των Queen χρησιμοποιούσε μια τεχνική που ονομάζεται subharmonics (υποαρμονικές).Η τεχνική αυτή, κατά την οποία οι κοιλιακές πτυχές δονούνται μαζί με τις φωνητικές χορδές, είναι ευρύτερα γνωστή ως «τραγούδια λαρυγγισμών» κι απαντάται κυρίως σε τραγουδιστές μιας νομαδικής φυλής βοσκών από την περιοχή Τουβάν της Ρωσίας, οι οποίοι «παίζουν» με τις φωνητικές τους χορδές έχοντας σαν αποτέλεσμα έναν ήχο που καλύπτει μέχρι και τέσσερις νότες ταυτόχρονα! Για να το διαπιστώσουν αυτό, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια ενδοσκοπική κάμερα υψηλής ταχύτητας στο εσωτερικό του λαιμού ενός τραγουδιστή που μπορούσε να τραγουδήσει με την τεχνική αυτή.Πράγματι, οι ερευνητές κατανόησαν με ποιο τρόπο λειτουργεί αυτή η τεχνική και τι είδους φωνή θα μπορούσε να διαθέτει ένας τραγουδιστής σαν τον Μέρκιουρι.«Είναι σαν να ακούς ένα τέλειο ηχητικό σύστημα που εξωθείται στα απόλυτα φωνητικά του όρια», ήταν το σχόλιο των ερευνητών. «Αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με το γρήγορο κι ακανόνιστο βιμπράτο της φωνής του, θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην δημιουργία του εκκεντρικού τραγουδιστικού ύφους του Μέρκιουρι πάνω στη σκηνή», καταλήγουν οι ερευνητές στη μελέτη που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στο επιστημονικό περιοδικό Logopedics Phoniatrics Vocology.Κωνσταντίνος ΤσάβαλοςNewsroom ΔΟΛ