Λονδίνο 2012 – Oλυμπιακή γαστρονομική αποτυχία;

Facebook Twitter
1

Μαζί με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ξεκινάει και μια υπερπροσπάθεια κέιτερινγκ: 14 εκατομμύρια γεύματα υπολογίζεται ότι θα σερβιριστούν σε θεατές και αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων, και η γκρίνια έχει ήδη ξεκινήσει.

Η εταιρία που ανέλαβε το τεράστιο εγχείρημα υποσχέθηκε τα καλύτερα στο δελτίου τύπου που έστειλε πριν από έναν μήνα: σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, παράλληλα με τις υποσχέσεις της συνολικής οργάνωσης για «πράσινη» αντιμετώπιση, όλα τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά έχουν την βούλα του Red Tractor (εταιρία που εξασφαλίζει τα στάνταρ ποιότητας στην Αγγλία) και θα είναι από τη Βρετανία και εποχιακά. Το ίδιο ισχύει για τα κρεατικά ενώ τα ψάρια θα είναι σύμφωνα με τη λίστα των ειδών που επιτρέπεται να αλιευθούν. Οι μπανάνες, το τσάι, ο καφές, η ζάχαρη και το κρασί θα είναι αγορές Fair Trade.

Μόνο που όσοι είναι εκεί έχουν ήδη απογοητευτεί.

Η Jacquelin Magnay του Daily Telegraph έγραψε ότι το φαγητό στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι «άνοστο και ακριβό.» Για παράδειγμα, το fish and chips κάνει 10 ευρώ, ένα pint μπίρας (470 ml) 9 ευρώ, διπλάσια από το μέσο όρο της Βρετανίας και το μοναδικό διαθέσιμο νερό 2,20 ευρώ. Οι διοργανωτές δικαιολογούνται λέγοντας ότι «οι τιμές μας είναι συγκρίσιμες με τις τιμές σε ανάλογες διοργανώσεις.»

Όποιος αποφασίσει να παρακάμψει τις ουρές και να φέρει το δικό του φαγητό, δεν θα μπορεί: δεν επιτρέπεται ούτε αυτό, ούτε τα πικνικ. Επίσης τα μπουκάλια που περιέχουν υγρό περισσότερο από 100ml θα κατάσχονται.

Ερώτηση για όσους ήταν στους Ολυμπιακούς της Αθήνας: πώς ήταν το φαγητό;

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια