Πώς να κάνετε την μπαταρία του iPhone σας να διαρκέσει όλη την ημέρα

Πώς να κάνετε την μπαταρία του iPhone σας να διαρκέσει όλη την ημέρα Facebook Twitter
8

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το iPhone 5 της Apple, είναι η μπαταρία. Ναι μεν η μπαταρία διαρκεί για αρκετό χρόνο, εάν δεν χρησιμοποιεί κάποιος το κινητό, αλλά ο λόγος για να έχει κάποιος iPhone, είναι να το χρησιμοποιεί, επομένως, είναι κρίμα να μην μπορεί.

Σύμφωνα με το Bussiness Insider, υπάρχουν μερικά απλά κόλπα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν την μπαταρία του iPhone σας, να διαρκέσει περισσότερο.

1. Απενεργοποιείστε το "auto-brightness" από την οθόνη σας και μειώστε τη φωτεινότητα στην οθόνη σας, σε σημείο που να μπορείτε με δυσκολία να δείτε. Η οθόνη απορροφάει μεγάλο μέρος της μπαταρίας. Εάν θέλετε να διαρκέσει η μπαταρία σας, χρειάζεται να μειώσετε τη φωτεινότητα τόσο πολύ, ώστε να είναι λίγο δύσκολο να δείτε όταν το χρησιμοποιείτε. Ναι, αυτό όντως ακυρώνει το σκοπό ύπαρξης μιας φωτεινής και καθαρής οθόνης. Αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει.

2. Απενεργοποιείστε την οθόνη σας, την στιγμή που σταματάτε να την χρησιμοποιείτε. Αυτό γίνεται εύκολα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στιγμιαία το κουμπί στο πάνω μέρος του τηλεφώνου σας (είναι το ίδιο που αν πατηθεί παρατεταμένα ανοίγει και κλείνει το τηλέφωνο σας). Όταν θέλετε να ξαναχρησιμοποιήσετε την οθόνη το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το ξαναπατήσετε στιγμιαία. Σημαντικό είναι, ότι έτσι δεν κλείνει όλο το τηλέφωνο, αλλά απλά απενεργοποιείται η οθόνη

3. Απενεργοποιείστε όλες τις εφαρμογές τη στιγμή, που σταματάτε να τις χρησιμοποιείτε. Εάν θέλετε η μπαταρία να αντέξει όλη μέρα, σημαντικό είναι να απενεργοποιείτε τις εφαρμογές, όταν σταματάτε να τις χρησιμοποιείτε. Αυτό το μέτρο, ειδικά, επιβάλλεται, εάν χρησιμοποιείτε εφαρμογές χαρτών όπως το "google maps", το οποίο αν αφεθεί στην τύχη του, μπορεί να απορροφήσει τη μπαταρία σας σε μία ώρα.

Οι απόψεις για το συγκεκριμένο μέτρο διατήρησης της μπαταρίας,διίστανται, καθώς κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι εφαρμογές που λειτουργούν στο παρασκήνιο, δεν απορροφούν μπαταρία, ενώ κάποιοι άλλοι, ότι εξαρτάται ανάλογα την εφαρμογή. Μέχρι να υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση καλό θα ήταν να τις απενεργοποιείτε όταν προσπαθείτε να διατηρήσετε την μπαταρία του Iphone σας.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα χρειαστεί να περάσετε μόνο μία μέρα μακρυά από πρίζες, και, ως εκ τούτου, καλό θα ήταν να υιοθετήσετε τα μέτρα διαχείρισης, που παρουσιάστηκαν.

Ακολουθούν κάποιες εικόνες, για να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε το κινητό σας με τα παραπάνω μέτρα.

Πώς να απενεργοποιήσετε την ρύθμιση αυτόματης φωτεινότητας και να μειώσετε τη φωτεινότητα

 

Αρχικά, μπείτε στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις". (Η εφαρμογή με το γκρι εικονίδιο με τα γρανάζια, που υπήρχε εγκατεστημένη στο τηλέφωνο σας). Θα δείτε την οθόνη παρακάτω. Τότε πατήστε στο "Φωτεινότητα και Ταπετσαρία".

Πώς να κάνετε την μπαταρία του iPhone σας να διαρκέσει όλη την ημέρα Facebook Twitter

Μόλις δείτε την παρακάτω οθόνη, κάντε δύο πράγματα:

1) Απενεργοποιείστε την "Αυτόματη Φωτεινότητα". Εάν δεν το κάνετε αυτό, η οθόνη σας θα συνεχίσει να είναι πολύ φωτεινή, και θα αποτελειώσει την μπαταρία σας.

2) Μειώστε την "Φωτεινότητα", μετακινώντας τον slider δεξιά. Αυτό είναι ένα επίπονο και καταθλιπτικό πράγμα καθώς η φωτεινή οθόνη σας θα γίνει σκοτεινή και δύσκολη να διαβαστεί. Ωστόσο καλύτερα έτσι, παρά να μείνει το κινητό σας νεκρό από μπαταρία.

Πώς να κάνετε την μπαταρία του iPhone σας να διαρκέσει όλη την ημέρα Facebook Twitter

Πώς να απενεργοποιήσετε την οθόνη του iPhone σας

 

Αυτό είναι εξαιρετικά εύκολο. Απλά πατήστε στιγμιαία το κουμπί On/Off του τηλεφώνου σας (δείτε παρακάτω). Μην το κρατήσετε πατημένο, γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να απενεργοποιηθεί το τηλέφωνο σας. Όταν θέλετε να το ξαναχρησιμοποιήσετε, ξαναπατήστε το.

Πώς να κάνετε την μπαταρία του iPhone σας να διαρκέσει όλη την ημέρα Facebook Twitter

 

Πώς να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές σας

 


Αυτό είναι λίγο πιο περίπλοκο. Αρχικά πατήστε το κουμπί "Home" του iPhone σας, δύο φορές διαδοχικά. (Το κουμπί HOME είναι το στρογγυλό κουμπί στο κάτω μέρος του τηλεφώνου σας όταν το κρατάτε όρθιο.)

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η οθόνη σας να φαίνεται κάπως έτσι:

Πώς να κάνετε την μπαταρία του iPhone σας να διαρκέσει όλη την ημέρα Facebook Twitter

Οι εφαρμογές στο κάτω μέρος της οθόνης είναι εκείνες που «τρέχουν». Για να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές αυτές, βάλτε το δάχτυλο σας πάνω στο εικονίδιο της εφαρμογής, που θέλετε να τερματίσετε, και κρατήστε το πατημένο.

Πώς να κάνετε την μπαταρία του iPhone σας να διαρκέσει όλη την ημέρα Facebook Twitter

Αυτό θα πρέπει να «παράγει» μια οθόνη που μοιάζει με αυτήν που ακολουθεί. Τα εικονίδια των εφαρμογών σας θα πρέπει τώρα να τρέμουν. Και θα έχουν ένα μικρό κόκκινο κύκλο με μια γραμμή μέσα, στην επάνω αριστερή γωνία.

Τώρα, πατήστε τον κόκκινο κύκλο της κάθε εφαρμογής που θέλετε να τερματίσετε. Εδώ θα κλείσουμε το TweetDeck.

Πώς να κάνετε την μπαταρία του iPhone σας να διαρκέσει όλη την ημέρα Facebook Twitter

Αυτό ήταν! Έκλεισε. (και έφυγε)

Πώς να κάνετε την μπαταρία του iPhone σας να διαρκέσει όλη την ημέρα Facebook Twitter

Κλείστε όσες εφαρμογές θέλετε.

Έτσι, αυτά είναι μερικά απλά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την μπαταρία του iPhone σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τώρα, απλά θα πρέπει να πείσουμε την Apple να φτιάξει ένα τηλέφωνο με μια μεγαλύτερη μπαταρία!

 

Τech & Science
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Τech & Science / Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Η εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί με εξοπλισμό που χρησιμοποιείται ευρέως για τον έλεγχο του πλάσματος αίματος σε βρέφη, καθιστώντας εφικτό για τους γιατρούς να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια ασθενειών και να παρέχουν έγκαιρες θεραπείες
LIFO NEWSROOM
Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τech & Science / Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τα δεδομένα μελέτης επέτρεψαν στους ερευνητές να αποσυνδέσουν την επίδραση του θηλασμού στο μικροβίωμα του βρέφους από μια σειρά άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων
LIFO NEWSROOM
Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Τech & Science / Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Επιστήμονες θεωρούν ότι οι ανώμαλες θέσεις των κρατήρων πρόσκρουσης, τα συντρίμμια μετεωριτών σε ιζηματογενή πετρώματα, τα τσουνάμι και η σύντομη έκθεση μετεωριτών σε διαστημική ακτινοβολία σχετίζονται
LIFO NEWSROOM
Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Διεθνή / Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Η εφαρμογή θα εμποδίζει τους εφήβους να βλέπουν ευαίσθητες φωτογραφίες και βίντεο - Οι γονείς θα βλέπουν σε ποιους λογαριασμούς στέλνει μηνύματα το παιδί τους - Οι έφηβοι θα λαμβάνουν επίσης μια ειδοποίηση για έξοδο από την εφαρμογή μετά από 60 λεπτά χρήσης κάθε μέρα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Δηλώνω οτι είναι εντελώς ελλιπές το άρθρο . Αν δεν απενεργοποιήσεις τη λειτουργία 3G, το Wi-Fi και το Bluetooth η μπαταρία θα "ψωφήσει" ούτως η άλλως γρήγορα . Εναλλακτικά κατεβάζεις ένα application τύπου "battery doctor" που τα ρυθμίζει όλα τα παραπάνω μόνο του και έτσι θα έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου για ... επιμόρφωση.
Δηλαδή δεν κρατά μια μέρα; Τί διάολο, το sony ericsson δεκαετίας που έχω για πρόχειρο κρατά άνετα πέντε μέρες. Ακόμη και ένα περσινό neo v αντέχει άνετα 2-3 μέρες με άνετη χρήση.
Εγώ ξέρω και ένα άλλο κόλπο. Ανεβαίνεις σε ένα ψηλό κτίριο και το πετάς απ' το παράθυρο με όλη σου τη δύναμη... Μετά κατεβαίνεις κάτω, μαζεύεις τα κομμάτια, το ξανασυναρμολογείς και Έτοιμο... Διαδώστε το