Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας

Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Kέικ "Mondrian"
6

H Caitlin Freeman είναι υπεύθυνη για τα γλυκά του Blue Bottle Café που βρίσκεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο. Εκεί περιδιαβαίνει τους διαδρόμους αναζητώντας έμπνευση για τα γλυκά της, παίρνοντας ιδέες από καλλιτέχνες όπως Andy Warhol, Cindy Sherman, Henri Matisse, Jeff Koons, Roy Lichtenstein, Richard Avedon, Wayne Thiebaud και άλλους. Οι ιδέες της τώρα κυκλοφορούν σε ένα βιβλίο με τίτλο "Modern Art Desserts" για ανθρώπους που αγαπούν τα γλυκά και την τέχνη.

Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter


Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Κέικ "Damien Hirst"

Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Kέικ Damien Hirst, "Amylamine"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Παγωτό "Dijkstra"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Σούπα ντομάτας "Donald Judd"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Ύμνος στο τετράγωνο, "Josef Albers"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Άσπρη ζεστή σοκολάτα 'Jeff Koons'
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
"Alejandra Cartagena"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Kώνος παγωτού "Tony Cragg"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Παρφέ "Avedon"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
H Arabella του John Zurier

Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
"Rosana Castrillo Diaz"

Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Toστ - μαρμελάδα - "Rothko"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Tα σχέδια για τον 'Rothko"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Σχέδια "Damien Hirst"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Σχέδια για τη σούπα ντομάτας
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter

Το βιβλίο της βρίσκεται και εδώ και ο κατάλογος είναι εδώ.

Γεύση
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
Εντάξει ο Hirst, ο Rothko και άντε και ο Koons που ξέρουν (και τους αρέσει) το παιχνίδι της δημοσιότητας, αλλά αναρωτιέμαι τι θα έλεγε ο Mondrian, αυτός που αναζητούσε πάντοτε την πνευματικότητα στην τέχνη, αν έβλεπε ότι η δουλειά του έχει γίνει σήμερα παπούτσια γνωστής αθλητικής εταιρείας, φόρεμα, κουρτίνες, θήκη για i-phone και τώρα και κέικ!
Ο Pier Modrian; Τι θα έκανε; Σήμερα; Σαν να τον βλέπω μπροστά μου:Ο Pier Modrian φορώντας τα στιλάτα παπούτσια "Modrian" θα καθόταν σε πρώτη θέση επίδειξης μόδας όπου εντυπωσιακά super μοντέλα θα ξεπρόβαλαν πίσω από μία τεράστια κουρτίνα "Modrian", φορώντας φορέματα "Modrian". Ο Pier θα κοίταζε στο i-phone του, τοποθετημένο σε θήκη "Μodrian" τις μετοχές "Modrian" να ανεβαίνουν στα ύψη. Παράλληλα τρώγοντας ένα κέικ "Modrian"... light...Γιατί ναι. Η μόδα μπορεί άνετα να περιέχει πνευματικότητα και τέχνη. Το ίδιο και η κουζίνα...