ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας

Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Kέικ "Mondrian"
6

H Caitlin Freeman είναι υπεύθυνη για τα γλυκά του Blue Bottle Café που βρίσκεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο. Εκεί περιδιαβαίνει τους διαδρόμους αναζητώντας έμπνευση για τα γλυκά της, παίρνοντας ιδέες από καλλιτέχνες όπως Andy Warhol, Cindy Sherman, Henri Matisse, Jeff Koons, Roy Lichtenstein, Richard Avedon, Wayne Thiebaud και άλλους. Οι ιδέες της τώρα κυκλοφορούν σε ένα βιβλίο με τίτλο "Modern Art Desserts" για ανθρώπους που αγαπούν τα γλυκά και την τέχνη.

Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter


Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Κέικ "Damien Hirst"

Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Kέικ Damien Hirst, "Amylamine"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Παγωτό "Dijkstra"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Σούπα ντομάτας "Donald Judd"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Ύμνος στο τετράγωνο, "Josef Albers"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Άσπρη ζεστή σοκολάτα 'Jeff Koons'
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
"Alejandra Cartagena"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Kώνος παγωτού "Tony Cragg"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Παρφέ "Avedon"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
H Arabella του John Zurier

Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
"Rosana Castrillo Diaz"

Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Toστ - μαρμελάδα - "Rothko"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Tα σχέδια για τον 'Rothko"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Σχέδια "Damien Hirst"
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter
Σχέδια για τη σούπα ντομάτας
Ένας Μοντριάν στον φούρνο σας Facebook Twitter

Το βιβλίο της βρίσκεται και εδώ και ο κατάλογος είναι εδώ.

Γεύση
6

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

5 σχόλια
Εντάξει ο Hirst, ο Rothko και άντε και ο Koons που ξέρουν (και τους αρέσει) το παιχνίδι της δημοσιότητας, αλλά αναρωτιέμαι τι θα έλεγε ο Mondrian, αυτός που αναζητούσε πάντοτε την πνευματικότητα στην τέχνη, αν έβλεπε ότι η δουλειά του έχει γίνει σήμερα παπούτσια γνωστής αθλητικής εταιρείας, φόρεμα, κουρτίνες, θήκη για i-phone και τώρα και κέικ!
Ο Pier Modrian; Τι θα έκανε; Σήμερα; Σαν να τον βλέπω μπροστά μου:Ο Pier Modrian φορώντας τα στιλάτα παπούτσια "Modrian" θα καθόταν σε πρώτη θέση επίδειξης μόδας όπου εντυπωσιακά super μοντέλα θα ξεπρόβαλαν πίσω από μία τεράστια κουρτίνα "Modrian", φορώντας φορέματα "Modrian". Ο Pier θα κοίταζε στο i-phone του, τοποθετημένο σε θήκη "Μodrian" τις μετοχές "Modrian" να ανεβαίνουν στα ύψη. Παράλληλα τρώγοντας ένα κέικ "Modrian"... light...Γιατί ναι. Η μόδα μπορεί άνετα να περιέχει πνευματικότητα και τέχνη. Το ίδιο και η κουζίνα...