Facebook: Ανακοίνωσε κρυπτονόμισμα για συναλλαγές μέσω κινητού, όπως στέλνουμε μηνύματα

Facebook: Ανακοίνωσε κρυπτονόμισμα για συναλλαγές μέσω κινητού, όπως στέλνουμε μηνύματα Facebook Twitter
2

Το Facebook ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου κρυπτονομίσματος, του Libra, σε συνεργασία με 27 ακόμα διεθνείς οργανισμούς, για άμεσες συναλλαγές μεταξύ χρηστών ακόμα και αν δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό. 

«Στόχος της Libra είναι να δημιουργήσουμε μία απλή, παγκόσμια οικονομική υποδομή» για δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, έγραψε στο Facebook ο συνιδρυτής της πλαρφόρμας Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Το σύστημα θα στηρίζεται στην τεχνολογία blockchain και θα αρχίσει να λειτουργεί μέσα στο 2020. 

«Η δυνατότητα ανταλλαγής χρημάτων με το κινητό θα έχει σημαντικό, θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων γιατί δεν θα χρειάζεται να κουβαλάμε πάντα μετρητά μαζί μας, που δεν είναι και ασφαλές ή να πληρώνουμε έξτρα χρεώσεις για τις μεταφορές. Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στις "παραδοσιακές" τράπεζες ή χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο που δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό αλλά έχουν κινητό τηλέφωνο», εξήγησε ο Ζούκερμπεργκ. 

Μεταξύ των εταίρων που συμμετέχουν είναι οι Mastercard, Visa, PayPal, eBay, Uber, Vodafone και Spotify καθώς και επενδυτικές εταιρείες όπως η Andreessen Horowitz.

«Ευελπιστούμε να το κάνουμε εύκολο για όλους να στέλνουν και παίρνουν χρήματα, όπως συμβαίνει όταν χρησιμοποιούμε τις εφαρμογές μας για να μοιραστούμε αμέσως φωτογραφίες και μηνύματα». Για τον λόγο αυτό το Facebook έχει ήδη συστήσει την Calibra που θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα καθώς και να αποταμιεύουν στην Libra.  Η Calibra θα είναι συνδεδεμένη με τις πλατφόρμες μηνυμάτων της Facebook, το Messenger και το WhatsApp, που έχουν ήδη πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

Στη γραμμή του WeChat

Η έμπνευση για την ονομασία «Libra» προήλθε από τη ρωμαϊκή ζυγαριά, που θεωρείται σύμβολο της δικαιοσύνης και τη γαλλική λέξη «liberte» για την 'ελευθερία', δήλωσε ο Ντέβιντ Μάρκους, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της PayPal που είναι επικεφαλής του προγράμματος για τη Facebook. «Ελευθερία, δικαιοσύνη και χρήματα, που είναι ακριβώς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ», δήλωσε. Το Facebook εκτιμά ότι μπορεί να έχει έσοδα και από τις υπηρεσίες μηνυμάτων της μέσω συναλλαγών και πληρωμών, όπως ήδη γίνεται σε κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως η WeChat.

Προς το παρόν άγνωστο παραμένει πως θα αντιδράσουν τα νομοθετικά και ρυθμιστικά όργανα στην είσοδο του Facebook στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, καθώς η πρόταση της εταιρείας «κινείται» εκτός εθνικών ρυθμιστικών πλαισίων. Ωστόσο το Facebook βρίσκεται σε επαφή με ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και άλλες χώρες για το σχεδιαζόμενο κρυπτονόμισμα, όπως διαβεβαίωσαν στελέχη επιχειρήσεων, χωρίς να δώσουν περαιτέρω διευκρινήσεις. 

Τech & Science
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τech & Science / Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τα δεδομένα μελέτης επέτρεψαν στους ερευνητές να αποσυνδέσουν την επίδραση του θηλασμού στο μικροβίωμα του βρέφους από μια σειρά άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων
LIFO NEWSROOM
Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Τech & Science / Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Επιστήμονες θεωρούν ότι οι ανώμαλες θέσεις των κρατήρων πρόσκρουσης, τα συντρίμμια μετεωριτών σε ιζηματογενή πετρώματα, τα τσουνάμι και η σύντομη έκθεση μετεωριτών σε διαστημική ακτινοβολία σχετίζονται
LIFO NEWSROOM
Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Διεθνή / Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Η εφαρμογή θα εμποδίζει τους εφήβους να βλέπουν ευαίσθητες φωτογραφίες και βίντεο - Οι γονείς θα βλέπουν σε ποιους λογαριασμούς στέλνει μηνύματα το παιδί τους - Οι έφηβοι θα λαμβάνουν επίσης μια ειδοποίηση για έξοδο από την εφαρμογή μετά από 60 λεπτά χρήσης κάθε μέρα
LIFO NEWSROOM
Ατλάντα: Τα βαγόνια του μετρό μετατράπηκαν σε υφάλους για κοράλια και θαλάσσιες χελώνες

Τech & Science / Ατλάντα: Βαγόνια τρένων μετατράπηκαν σε υφάλους για κοράλλια και θαλάσσιες χελώνες

«Ο τεχνητός ύφαλος φαίνεται υπέροχος και μας ενθαρρύνει η ποσότητα της ανάπτυξης των κοραλλιών και της δραστηριότητας της θαλάσσιας άγριας ζωής», δήλωσε ο Κάμερον Μπρίντον, θαλάσσιος βιολόγος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια