ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Άνεργος ναι, αλλά να δουλέψω όπου κι όπου όχι!

Άνεργος ναι, αλλά να δουλέψω όπου κι όπου όχι! Facebook Twitter
22

Ιστορικό ρεκόρ για την ανεργία στη Γαλλία. Οι άνθρωποι που δεν έχουν δουλειά έφτασαν τα 3,2 εκατομμύρια. O αριθμός καταγράφεται για πρώτη φορά από το '96, οπότε το γαλλικό υπουργείο Εργασίας άρχισε να τηρεί στοιχεία για την ανεργία.

Κι όμως υπάρχουν θέσεις εργασίας που κανείς δεν διεκδικεί και ανέργοι που αρνούνται μια θέση γιατί δεν τους ταιριάζει.


«Νομίζω ότι έχουμε 3,2 εκατομμύρια ανέργους. Βεβαίως δεν λένε όλοι οι άνεργοι πως αυτή η δουλειά δεν μου ταιριάζει, όμως υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις. Κάτι που ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω. Νομίζω πως Υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των αναγκών της αγοράς και της σημαντικής προσφοράς πτυχιούχων που έχουμε στη Γαλλία. Στην εταιρεία μας όμως αναζητούμε αποφοιτους πανεπιστημίων, απόφοιτους τεχνικών σχολών ακόμη και άτομα δίχως εμπειρία. Και πολλές φορές δεν μπορούμε να βρούμε υπαλλήλους» υποστηρίζει η Μαέλ Μπαρνιέρ, υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας Empruntis.

Αν και αυτή την επόχη δεκάδες χιλιάδες Γαλλοι αναζητούν δουλειά, οι εργοδότες παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να βρουν εργαζόμενους.

Η διεύθυνση ευρέσεως εργασίας της κυβέρνησης υποστηρίζει πως σχεδόν οι μισές γαλλικές εταιρείες δεν μπορούν να προσλάβουν τα άτομα που χρειάζονται.

«Αυτές είναι οι δύο όψεις της Γαλλίας σήμερα: Ρεκόρ ανεργίας από τη μία, αλλά και θέσεις εργασίας που περιμένουν κάποιον να τις διεκδικήσει από την άλλη. Είναι πράγματι παράδοξο και ίσως εδώ κριθεί η οικονομική ανάκαμψη της χώρας» μεταδίδει ο ανταποκριτής μας στο Παρίσι, Τζιοβάννι Μάγκι.

Πηγή: Euronews

22

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λουίτζι Μαντζιόνε: Λαϊκός ήρωας στα μάτια πολλών - Δέχεται χρήματα και γράμματα μέσα από τη φυλακή

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Λαϊκός ήρωας στα μάτια πολλών - Δέχεται χρήματα και γράμματα μέσα από τη φυλακή

Οι αρχές καταδικάζουν την υποστήριξη που λαμβάνει ο Μαντζιόνε, με την Επίτροπο της NYPD, Jessica Tisch, να δηλώνει: «Η γιορτή υπέρ ενός ψυχρού εγκλήματος είναι σοκαριστική και αποτρόπαιη»
LIFO NEWSROOM
Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Τα δύο κρίσιμα ερωτήματα - Μυστήριο με το κίνητρο του δράστη

Διεθνή / Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Τα δύο κρίσιμα ερωτήματα - Μυστήριο με το κίνητρο του δράστη

Ο ύποπτος Ταλέμπ Α. οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή - Τι έλεγε στο βίντεο που δημοσίευσε λίγο πριν νοικιάσει την μαύρη BMW X-5 και την οδηγήσει στη χριστουγεννιάτικη αγορά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Θεωρώ ότι όλα είναι προσωπικές επιλογές. Είναι επιλογή του καθενός εάν θέλει να δουλέψει για 300 ευρώ, εάν θέλει να κάθετε στον καναπέ της μαμάς του και να έχει 5 ή 10 ευρώ χαρτζιλίκι , είναι επιλογή του έαν θέλει να απασχοληθεί σε κάτι που δεν τον ικανοποιεί γιατί έχει ανάγκη τα χρήματα και επιλογή του να μην το κάνει.Η δικίά μου επιλογή ήταν εφόσον δεν βρίσκω δουλειά στον τομέα μου στην χώρα μου και θέλω να κάνω αυτό που σπούδασα, να πάρω τη βαλίτσα μου και να πάω όπου βρω στον κόσμο την αντίστοιχη θέση που με ικανοποιεί. Και τη βρήκα, και με λίγα λεφτά αλλά πήγα.Επιλογες!
Πολύ σωστή στο θέμα των επιλογών η Keira. Αλλά χρειάζεται και η εκπαίδευση, πληροφόρηση, βοήθεια, οδηγίες για να μπορεί κάποιος να μάθει να διαλέγει όχι μόνο ποια είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για τον εαυτόν του αλλά και για το σύνολο, μικρότερο ή μεγαλύτερο σε αριθμό.Πολλές φορές οι φαινομενικά πιο εύκολες και κερδοφόρες επιλογές έχουν το μεγαλύτερο κόστος. Για παράδειγμα ο κτηματίας στην Μανωλάδα που η φαινομενικά γι αυτόν εύκολη και κερδοφόρα επιλογή του να κλέψει τους εργάτες του, να τους εκβιάσει, και να τους πυροβολήσει έχει τελικά σαν αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή του, των συνεργατών του αλλά ίσως και ολόκληρης της περιοχής. Το ίδιο θα έλεγε κάποιος για τους παράνομους εργάτες του στο θέμα της επιλογής τους να δουλέψουν και να συνεχίζουν να δουλεύουν για ένα τέτοιο απάνθρωπο εργοδότη. Η επιλογή τους να έρθουν από τόσο μακριά, να περάσουν τα σύνορα και να ζουν στην παρανομία ίσως ήταν εύκολη αν σκεφτούμε ότι στο Μπαγκλαντές υπάρχει χειρότερη εκμετάλλευση για το ένα δέκατο του μισθού που θα έκαναν στην Ελλάδα. Βέβαια είναι δική μας επιλογή να τιμωρήσουμε τον πρώτο και να βοηθήσουμε τους εργάτες του έστω και αν δεν υπάρχει φαινομενικά ένα κόστος για αυτή μας την επιλογή, αλλά υπάρχει.Επιλογές και το κόστος τους!
Δεν τα βάζω όλα στο ίδιο τσουβάλι( επιστημονικό προλεταριάτο και ανειδίκευτους), αλλά δεν αντέχω να μην αναφέρω δυο περιστατικά που συνέβησαν με απόσταση μιας εβδομάδας μεταξύ τους: Δυο άνθρωποι, χωρίς σπουδές και άλλα προσόντα, προσλήφθηκαν με σύμβαση για να καθαρίζουν (διαφορετικές) δημόσιες υπηρεσίες με 650 ευρώ και ελεύθερο ωράριο. Παρατήθηκαν μέσα σε λίγες μέρες. Ο ένας γιατί τον ζόρισε ο προϊστάμενος σχετικά με την ποιότητα της εργασίας και το ωράριο και η άλλη γιατί βρήκε τη δουλειά (καθάρισμα σχολείου) πολύ απαιτητική. Αυτοί οι δυο άνθρωποι δεν κατεβαίνουν ποτέ στο δρόμο, για κανένα λόγο. Πώς το ξέρω; Τυχαίνει να κατεβαίνω εγώ, συνέχεια. Αντίθετα, χαρακτηριστική περίπτωση ημιμαθούς εκπαιδευτικού που παρατονίζει στον προφορικό λόγο (σαν και αυτές που εύστοχα περιγράφηκαν πιο πάνω), ήδη διορισμένης, τρέφει τεράστια αυτο- υπόληψη και αίσθηση του χρέους της πολιτείας απέναντί της, ώστε απεργεί μαχητικά για τις 16 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Έγώ προσωπικά (κι ας είναι περιπτωσιολογική η αναφορά μου), έχω τελείως μπερδευτεί.
εκανα 2 φορες την εξης ερωτηση σε δυο αγορια ανω των 25 σε διαφορετικη φαση ο καθενας αλλα με κοινο παρανομαστη οτι δεν ειχαν δουλεψει ποτε, εμεναν με τους γονεις τους και τους παρειχαν τα παντα ενω προσπαθουσαν να βγαλουν μια σχολη. ο ενας ψηφιζει χ.α και ο αλλος συριζα αλλα να που τελικα ολοι τα ιδια σκεφτονται και λενε. "στο ταδε σουβλατζιδικο ο αχωνευτος ξενος που μας κλεβει τη δουλεια δουλευει ψησταρια (φανταστειτε το και καλοκαιρι αυτο!) 12 ωρες τη μερα με 3,5 ευρω την ωρα. με ασφαλεια κανονικα. ειναι στην ιδια ηλικια με εσενα, ισως λιγο μικροτερος. εσυ θα πηγαινες?" και οι δυο μου απαντησαν ακριβως αυτο: "οχι, γιατι τα λεφτα ειναι πολυ λιγα" δεν αντιλεγω λιγα αλλα κι εγω στις παραγγελιες δουλευα 12 ωρες ορθια για 4 ευρω την ωρα σε διακοπες και αργιες και παραλληλα με τη σχολη καπακι απο τη σχολη στη δουλεια κι επεστρεφα σπιτι μου 2-3 το πρωι και ας ειχα την αλλη μερα σχολη. το εκανα απο βιτσιο? με επιαναν κοροιδο? ειμαι απλα χαπατο? οχι. ξεπατωνομουν διοτι σπουδαζα μακρια απο το σπιτι μου και οι γονεις μου με το ζορι εστελναν το νοικι κι αυτο στερουμενοι αλλα. να καθομουν να πειναγα επειδη επαιρνα λιγα και η δουλεια που εριχνα αξιζε για 10 ευρω την ωρα? και τωρα ως πτυχιουχος βρηκα και μοιραζω φυλλαδια μεσα στον ηλιο, τη ζεστη ή την παγωνια βγαζοντας κανονικο μισθο καθε μηνα διοτι εχω μεινει ακομα πισω για να τελειωσω τα αγγλικα μου. να μην καταδεχομουν να σπασω τα ποδαρακια μου επειδη ειμαι πλεον μορφωμενη και να καθομουν να πειναγα? ετσι θα ανταπεδειδα τον κοπο και τα εξοδα των γονιων μου? την δικη μου κουραση?με βαση αυτα και απο τη δικη μου προσωπικη εμπειρια αυτο που ξερω ειναι πως αμα εχεις αναγκη πας ακομη και στα χωραφια για 10 ευρω μεροκαματο. τα υπολοιπα ειναι μπαρουφες. οσοι λενε λιγα τα λεφτα, εκμεταλευση δεν ανεχομαι την εκμεταλευση του αφεντικου, φταιει ο ξενος και μπλα μπλα απλα εχουν τη μαμα να δουλευει σαν σκυλι και να δινει χαρτζιλικι οσο αυτοι κραζουν το σαπιο συστημα απο το σπιτακι τους. και δεν καταπατας ουτε το δικιο του εργατη ουτε δινεις το πατημα στον εργοδοτη να σε εκμεταλευτει. αυτο θα το κανει ουτως η αλλιως διοτι ολες οι υπηρεσιες ειναι λαδωμενες και δεν τον ακουμπαει κανεις. και στην τελικη κανοντας το μαλακα και δουλευοντας μες στην εκμεταλευση πηρα το πτυχιο μου, πηρα πτυχιο στα αγγλικα και στους υπολογιστες, πηγα διακοπες, κανω ονειρα για μια δευτερη σχολη μεταπτυχιακο ή μια ακομα γλωσσα και δεν εχω και τους γονεις μου να δινω αναφορα ποσους καφεδες θα πιω. και μονο που μπορω εστω να ονειρευομαι ε δεν νομιζω να μου κακοφανηκε κιολας...
συμφωνω παρα πολυ μαζι σου, παρ ολη την προυπηρεσια και σπουδες αυτη τη στιγμη δουλευω σε φουρνο για πολυ λιγα χρηματα ομως δεν ειχα αλλη εναλλακτικη οποτε επρεπε να πεινασω? περιμενοντας μια θεση που αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει? προφανως ολοι εσεις που απαξιωνετε αυτα τα χρηματα/εργασια.....καποιος σας ταιζει και καποιος σας πληρωνει το νοικι....γιατι εγω που δεν εχω οικονομικη καλυψη απο την οικογενεια μου καπως επρεπε να τα βγαλω περα.......
Πείτε τα ρε παιδιά, μπράβο... του πέφτει λίγο του τεμπελχανά του άνεργου να πάει με 250 ευρώ χαμάλης στα super market... ή να μας παίρνουν το συνάλλαγμα οι άπλυ(σ)τοι στη Μανωλάδα! Ταξιαρχείες εργασίας τώρα... Να τριφτούν στη δουλειά να μη συνηθίζουν οκνηρία (που είναι και θανάσιμο αμάρτημα)
Γιατι στον Ελληνα θα πρεπει να πληρωσει ασφαλεια και κανονικο μισθο/μεροκαματο ενω ο αλλοδαπος θα δουλεψει "μαυρα" ακομα και για 5 ευρω την ημερα (αν πληρωθει ποτε). Ας μην κατηγορουμε μονο τους Ελληνες ανεργους δειτε το θεμα και απο την αλλη πλευρα του νομισματος.
οχι φιλε μου κανεις λαθος...επειδη εκει μεγαλωσα,θα σου πω μοναχα ενα,οταν ξεκινησαν αυτες οι τεραστιες καλλιεργειες κανενας Ελληνας δεν πηγε για δουλεια ΚΑΝΕΝΑΣ εκεινη την εποχη ψαχνοντουσαν ολοι να φυγουν Αθηνα να πιασουν δουλεια γραφειου.Ασε αυτα για ασφαλεια και μισθο για κανεναν που δεν ξερει...οταν ξεκινησαν οι φραουλαδες δεν υπηρχε αλλοδαπος για δειγμα...καλλιεργουσαν 10 στρεμματα και τωρα καλλιεργουν 100.
Συγγνωμη αλλα θα μιλησω εξ ιδιων (ΛΕΝΦΟΥ αλερτ). Τα αδερφια της γυναικας μου εχουν πτυχια (Harvard κλπ), ο ενας ειναι executive και ο αλλος fund manager. Βγαζουν πολλα λεφτα, βεβαιως, στην Αγγλια. Η πρωτες δουλειες που επιασαν ηταν ο ενας σε οικοδομες (εκει εμαθε αρκετα για να χτισει ο ιδιος σπιτι στη μανα του αργοτερα) και φορητες χεστρες (με το συμπαθιο) και ο αλλος δουλευε σε πλοιο της γραμμης, καμαροτος/σερβιτορος. Στον Καναδα αυτα, για να βγαζουν λεφτα για τις σπουδες τους. Ντρεπομαι μπροστα τους, μερικες φορες, γιατι εμενα μου ηρθαν πολλα ετοιμα στο πιατο.
Το ιδιο προβλημα με αλλες χωρες του Ευρωπαικου Νοτου εδω και δεκαετιες:Η κοινωνια χρειαζεται ατομα με τεχνικη και αναλυτικη κατευθηνση, ενω τα συστηματα εκπαιδευσης επιμενουν να παραγουν στρατιες κοινωνιο/ψυχολογο/φιλο-λογων.Οι τελευταιοι μην βρισκοντας δουλεια στην κανονικη οικονομια πιεζουν για περισσοτερες προσληψεις στο δημοσιο.Και μολις διοριστουν (συνηθως στην εκπαιδευση), διαμαρτυρονται για καθε προσπαθεια εξορθολογισμου της παιδειας και καταγγελουν οτι «Οι ανθρωπιστικες επιστημες ειναι στο εκτελεστικο αποσπασμα»
"Η κοινωνια χρειαζεται ατομα με τεχνικη και αναλυτικη κατευθηνση, ενω τα συστηματα εκπαιδευσης επιμενουν να παραγουν στρατιες κοινωνιο/ψυχολογο/φιλο-λογων".Η κοινωνια δεν ειναι μοναχα παραγωγικο εργοστασιο. Δομειται απο ανθρωπους που κανενα application δεν μπορει να στηρίξει όπως μπορεί να κάνει η τέχνη ή γνωση πχ. Φυσικα, αντιλαμβανομαι οτι οι παραπανω επιστημες δεν ικανοποιουν τα κριτιρια της τεχνικης κατευθυνσης, αλλα υπαρχουν πολλες ανθρωπινες αναγκες περαν της τεχνικης εξελιξης. Το ιδανικο θα ηταν να παψει ο διαχωρισμος θεωριας/πραξης-στασιμοτητας/εξελιξης και η προσωπικη αναπτυξη να συγκαταλεγεται στην παραγωγη καθως αναμφιβολα, μακροπροθεσμα ωφελει το συνολο.
sagkouini 27.4.2013 | 22:24 "Η κοινωνια δεν ειναι μοναχα παραγωγικο εργοστασιο. Δομειται απο ανθρωπους που κανενα application δεν μπορει να στηρίξει όπως μπορεί να κάνει η τέχνη ή γνωση"Κι εγώ ξέρω να πιάνω ακόρντα στην κιθάρα, και να διαβάζω νότες.Θάπρεπε η κοινωνία να με επιδοτεί και να με τρέφει; (σε βάρος όλων όσων δεν είναι τόσο ονειροπόλοι όσο εγώ και επιλέγουν μία πιο "παραγωγική κατεύθυνση")
Από τις διαφωνίες στα παραπάνω γραφόμενά μου, καταλαβαίνουμε εύκολα γιατί η ελληνική κοινωνία έχει περιέλθει σε τέτοιο χάλι. Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του, να σώσει τον κώλο του και όλοι οι άλλοι να πάνε να "γαργαληθούν".Βαθιά πολιτική σκέψη σε κάθε εργασιακό επίπεδο, φταίει ο εργαζόμενος και όχι τα αφεντικά. Μετά σας φταίνε οι πολιτικοί, τα λαμόγια , οι απατεώνες. Ξαναψηφίστε και μουτζώστε από τον καναπέ και πείτε " θέλουν κρέμασμα". Δεν έχετε κατανοήσει ότι μια απεργία διαρκείας θα φέρει τα πάνω ίσα, να δούμε χωρίς εργαζόμενους τη παραγωγή υπάρχει. Θα την παράξουν τα αφεντικά καθισμένα στις καρέκλες τους;Ραγιάδες μια ζωή, που θα σας φταίνε οι άλλοι, αλλά ποτέ εσείς.Ετοιμαστείτε για εθελοντική εργασία, ήξερε ο Δούκας τι έλεγε.
Μια διαδήλωση μόνο για να πιαστούν και να πληρώσουν όλοι οι φυροφυγάδες δεν είδαμε ακόμη. Ο καθένας διαδηλώνει όταν και μόνο η τσέπη του αισθάνεται ότι μειώθηκε.Όσο πιο βαθιά μεγάλωσε η τσέπη χωρίς ιδρώτα τόσο βαθύτερη η πολιτική σκέψη.
Μπράβο ρε Λίμπερτι! Να προσθέσω: Ούτε μία διαδήλωση για την διαφθορά που βιώνουμε όλοι μαςΟύτε μία διαδήλωση να γίνουν παραγωγικοί οι δημόσιοι υπάλληλοιΟύτε μία διαδήλωση για να γίνει επιτέλους σεβαστός ο δημόσιος χώρος και να μην καταλαμβάνεται από αυθαίρετες κατοικίες/επιχειρήσειςΟύτε μία διαμαρτυρία για να αλλάξει το εκπαιδευτικό σύστημα, και να μην χρειάζονται φροντιστήρια Ούτε μία διαμαρτυρία κατά των φακελακίων ώστε να μιλάμε για πραγματικά δωρεάν υγεία Ούτε μία διαδήλωση από όλους μας σαν καταναλωτές να πέσουν τα προϊόντα σε τιμές ευρωπαϊκές!
@ Toolio 27.4.2013 | 20:58 "Ησασταν ποτε σε διαδηλωσεις εναντιων των ολυμπιακων αγωνων?"Καθαρά και ξάστερα: ΟΧΙ! δεν θεώρησα ποτέ, ούτε καν τώρα, που δεν φαντάζομαι αλλά ξέρω, ότι σε μεγάλα έργα υποδομής γίνεται ρεμούλα.Με τα Ολυμπιακά έργα ωφελήθηκα, ως πολίτης.Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τους πολεμικούς εξοπλισμούς, ας πούμε, κι εκεί δεν θυμάμαι ΠΟΤΕ καμία διαμαρτυρία, αντιθέτως μπορώ να θυμηθώ διαδηλώσεις "συμπαράστασης στις ένοπλες δυνάμεις""Εσεις γιατι δεν διαδηλωνετε για την διαφθορα και ολα οσα λετε, αλλα τα παραγγελνετε απο [...]"και πες ότι εγώ πήγα έξω από την βουλή και κάθισα κρατώντας ένα πανώ "κάτω η διαφθορά" Και δίπλα μου είναι ο Αγγελος Εξολοθρευτής με πανώ "απεργία διαρκείας" Και πιο δίπλα είναι 15000 άτομα με πανώ "Ελευθερία στη Μαλακία: 1.500 εβρώ Επίδομα Μαλακίας"Σε ρωτώ ποιός κερδίζει τις εντυπώσεις;δύο μοναχικοί τύποι με σωστά αιτήματα, ή χιλιάδες βολεμένοι -οργανωμένοι, σε συντεχνίες, σε συνδικάτα, ακόμα και σε εκκλησιαστικές ή ποδοσφαιρικές ενώσεις με ανεδαφικά αιτήματα αλλά μεγάλη υπόσχεση ψήφου;
Προφανώς νομίζεις ότι τα 'αφεντικά'-αλήθεια,τι σημαίνει για σένα η λέξη;-δεν εργάζονται. Κάτι τέτοιο,δεν το ισχυρίστηκε ποτέ ούτε η Διεθνής. Εν πάση περιπτώσει, μια επιχείρηση δεν χτίζεται εν μία νυκτί,και η διατήρησή της απαιτεί και δουλειά και κόπους.
@angel "Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του"Ναι, παρ'το χαμπαρι, οι ανθρωποι δεν ειναι αυτοι που νομιζεις. Σε μεγαλο βαθμο, κοιτανε τη παρτη τους, και καλα κανουν, γιατι οποτε ακουσαμε εκεινους που ευαγγελιζονταν τον "νεο ανθρωπο" σφαχτηκαμε τρισχειροτερα. Και οταν αποφασιζουν να δρασουν ομαδικα και συλλογικα εχουνε τα ματια τους δεκατεσσερα και δεν αφηνουν τον εναν και τον αλλον να εκμεταλλευτουν την κατασταση. Το ξερω οτι μερικοι ακροαριστεροι (και ακροδεξιοι) περιμενανε τη κριση πως και πως για να αυξηθει η πελατεια με τους απελπισμενους. Αλλα δεν θα σας κατσει αυτη τη φορα ουτε σε σας ουτε στους αλλους. Για το καλο ολων μας, λοιπον, μετριαστε τις ασυναρτησιες σας και βαλτε ενα χερακι στα δυο-τρια που συμφωνουμε οι πολλοι-πολλοι οτι πρεπει να γινουν κι αφηστε τις επαναστασεις και τις γενικες απεργιες για τα τραγουδια.
Τρομερά κακή δημοσιογραφική κάλυψη. Το Euronews συνήθως έχει πιο λεπτομερή και επακριβή δημοσιογραφική έρευνα.Πάει κι αυτό.Πρώτα απ' όλα δεν ανέφερε τον πάρα πολύ ελαστικό νόμο για την ανεργία. Τις πληρωμές και τα δικαιώματα που δίνει στον άνεργο. Στην Γαλλία το επίδομα ανεργίας δεν είναι απλώς επίδομα αλλά αντικατάσταση μισθού.Γύρω στο 60% του μισθού μέχρι 12.000 Ευρώ τον μήνα επίδομα ανεργίας! Με το ανώτατο όριο σύνταξης 3.000 Ευρώ!Πράγμα που εξηγεί γιατί οι καλοπληρωμένοι πτυχιούχοι, κοντά στην ηλικία σύνταξης, και όχι οι ανειδίκευτοι εργάτες προτιμούν την ανεργία. Ιδιαίτερα όταν μπορούν να αρνηθούν χωρίς καμιά εξήγηση και κόστος δύο προσφορές δουλειάς στον τομέα τους και κοντά στον προηγούμενο μισθό τους.Επίσης η διάρκεια της αντικατάστασης μισθού (επίδομα ανεργίας) μπορεί να διαρκέσει από 122 μέχρι 730 μέρες και για κάποιον πάνω από τα 50, τρία χρόνια!Για όλα αυτά χρειάζεται να δουλέψει μόνο 122 μέρες στην διάρκεια 3 χρόνων.Τρία χρόνια ανεργία με 60% του μισθού, 4 μήνες δουλειά και μετά άλλα 3 χρόνια ανεργίας με 60% του μισθού!Δεν είναι η μόνη γενναιόδωρη χώρα της Δ. Ευρώπης στο θέμα της ανεργίας.Μην σχεδιάζετε όμως επαγγελματική καριέρα στην Γαλλία. Ίσως για σύντομη μόνο καλοπληρωμένη απασχόληση. Με τον ρυθμό που πάει η οικονομία της Γαλλίας οι πραγματικά άνεργοι θα πληθύνουν και τα παχυλά επιδόματα θα λογικευτούν.
Ρε, πώς τους παίρνουν για εκφωνητές στα κανάλια; Ο τύπος έχει εκνευριστικότατη εκφορά λόγου. Είναι η καινούργια τάση να προσλαμβάνουν κάποιον που να ακούγεται σα να κάνει χαβαλέ;
Μιττεραν ! Βλ. Παπανδρεου. Δυστυχως οι προστατευτισμοι τελείωσαν κι ο Δαρβινος ξαναγυριζει θριαμβευτικα. Θέλετε απ'την πίσω πόρτα, θέλετε απ'το παράθυρο - πάντως τα μοντέλα υπερφορολογησης και δανεικών για τη χρηματοδοτηση του κοινωνικου κρατους κατέρρευσαν παντου με κρότο.Οι πολιτικοί θα μάθουν επιτέλους κι εδώ στην Ευρώπη να δίνουν λόγο στον φορολογούμενο κι όχι στον ψηφοφόρο ή στον "πολιτη" ή στον όποιο "θεό της Ελλάδος".