ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.9.2019 | 21:58

Intermittent fasting

Κάνω φάστινγκ εδώ και δύο βδομάδες με σκοπό να το κρατήσω ενάμιση μήνα ακόμη,την πρώτη βδομάδα έχασα 3 κιλά και εγώ και μια βδομάδα δεν έχω χάσει ούτε γραμμάριο και προσπαθώ να καταλάβω αν κάτι λάθος.Τρώω στις 2 το μεσημέρι πρώτο γεύμα ένα κουλούρι με χυμό και στις 6 το απόγευμα μεσημεριανό, συνήθως μπιφτέκια λαχανικών η σόγιας η ότι έχει σπίτι εκτός κρέατος και τηγανίσματος και κατά τις 9 μιση δημητριακά με γάλα πράσινο,πολλές φορές κιόλας δεν τρώω τρίτο γεύμα γιατί καπνίζω πολύ και ο καφές μου κόβει την όρεξη οπότε τρώγοντας νιώθω ότι το κάνω με το ζόρι.Τι κάνω λάθος ; Θα δω περισσότερα αποτελέσματα; Περιμένω προσωπικές εμπειρίες
12
 
 
 
 
σχόλια
Η διαλειμματική νηστεία δεν είναι δίαιτα, είναι νοοτροπία. Δεν έχεις αποτελέσματα γιατί το κάνεις λάθος. Επίσης, δεν είμαι διατροφολόγος, αλλά η διατροφή σου δεν φαίνεται σωστή. Ειδικά για IF, είναι εντελώς λάθος. Καλύτερα να πας σε διατροφολογο να σου κάνει πρόγραμμα και μετά μπορείς να το προσαρμόσεις, ώστε παράλληλα να κάνεις και διαλειμματική νηστεία.
Ο χυμος εχει περισσοτερες θερμιδες απ ο,τι νομιζουμε,ειδικα αν ειναι του εμποριου,προτιμησε ενα φρουτο. Τα δημητριακα για βραδυ μου φαινεται σου κανουν τη ζημια μιας που ουτε και αυτα ειναι τοσο αθωα. Επισης τα αμυγδαλα που αναφερεις μπορει να ειναι θρεπτικα αλλα σε μεγαλυτερη ποσοτητα εχουν πολλες θερμιδες γι αυτο θελει μετρο και σε καποιες διαιτες σου λεει συγκεκριμενη ποσοτητα πχ 6 αμυγδαλα.Αναλατα εννοειται.Αν πινεις πολλους καφεδες (οπως και εγω) μη βαζεις πολυ ζαχαρη,αν βαζεις πχ 3 κουταλιες ζαχαρη καθε φορα και πινεις 4 καφεδες τη μερα δες ποσες κουταλιες ζαχαρη τρως τελικα.Αν με το μεσημεριανο τρως πολλα ψωμια και αυτο ειναι λαθος. Γενικα κρατα το οσο πιο απλο γινεται και μακρια απο τυποποημενα (χυμους,κορν φλεικς)
Ειτε ειναι IF, ειτε οχι, μια σωστη διατροφη συνεχιζει να υπακουει στους γνωστους κανονες, δηλαδη θερμιδες και επαρκεια πρωτεϊνων και θρεπτικων συστατικων γενικοτερα. Απο αυτα που μας περιγραφεις, το μονο που φαινεται να γινεται σωστο ειναι ο χρονισμος της IF. Κατα τ'αλλα, εαν δεν εχασες βαρος συμβαινει οτι απλα εφαγες περισσοτερο απο οσο πιστευεις οτι εφαγες (περισσοτερο απο την 1η εβδομαδα). Πιθανοτατα επισης, αν πριν ξεκινησεις IF, ετρωγες πολλες τροφες που σου κατακρατουσαν υγρα, να εχασες αρκετα υγρα την 1η εβδομαδα, και πλεον απο την 2η εβδομαδα τα υγρα σου να παραμενουν σταθερα και συνεπως να εχει πλεον τον 1ο ρολο το θερμιδικο σου ισοζυγιο. Χρειαζεται αντικειμενικοτητα στο μετρημα των ποσοτητων, εστω και προσεγγιστικα. Κατα τ'αλλα, η απωλεια βαρους δεν αποτελει γραμμικη διαδικασια, και ετσι ειναι πιθανα καποια μικρα σκαμπανεβασματα (εσενα δειχνει μεγαλο βεβαια). Κανε υπομονη 1 εβδομαδα ακομα, μετρα πιο αντικειμενικα, και το ξαναεξεταζεις. Οσον αφορα την ποιοτητα της διατροφης, δειχνει να μην εχει αρκετες πρωτεϊνες, και οχι αρκετη ποικιλια για επαρκεια θρεπτικων συστατικων. Συγγνωμη κιολας, αλλα πού πας με "κουλουρι και χυμο" ως επαρκες γευμα;
Επειδή αράζω και κοιμάμαι πρωί μου φαίνεται αρκετά λογικό για "πρωινό" να τρώω κουλούρι και να πίνω έναν χυμό και εκτός αυτού νιώθω πως χορταίνω,εκτός αν αυθυποβάλλομαι.Τρώω και μια χούφτα αμύγδαλα,ξέχασα να αναφέρω :) Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
Πολλα κ μικρα γεύματα ανα 3 ωρες με υπολογισμο θερμιδων. Οχι τηγανίτα, οχι ζαχαρι, λευκο αλευρι, λευκο ρυζι. Ολες οι τροφές μεσα στο πρόγραμμα. Ε μια κλασική διαιτα/διατροφή δλδ. Οτιδηποτε αλλο ειναι ακραίο, σοκαριστικό κ μπορει κ επικινδυνο για τον οργανισμό. Ασε που το πιθανότερο ειναι να μη χάνεις λίπος αλλα μυικη μαζα. Με μια σωστη διαιτα/διατροφή δε χάνεις απλως λίπος αλλα αλλάζεις κ το μεταβολισμό σου προς το καλύτερο. Disclaimer: δεν ειμαι διαιτολόγος.
Εσένα νομίζω πως σε πάω,αλλά σχετικά με την διατροφή. Δεν γίνεται να μην χάσεις λίπος και να χάσεις μόνο μυϊκή μάζα είναι πρακτικά αδύνατο.Εκτός αυτού,είμαι τον άκρον και αρκετά γαϊδούρι άμα βάλω στόχους οπότε είναι μια πολύ καλή λύση για εμένα η συγκεκριμένη διατροφή. Βοηθάει το στομάχι μου να κλείσει και να χορταίνω με ένα κουλούρι και όταν το ανέφερα σε διαιτολόγο μου είπε ότι είναι δύσκολη αλλά φυσικά και χάνεις. :)
Θεωρω οτι με οποιαδήποτε σχεδον διατροφη χάνεις κ λίπος κ μυικη μαζα. Το θεμα να χάνεις το μεγιστο δυνατο ποσοστο σε λίπος κ το ελαχιστο δυνατο σε μυικη μαζα. Απ οσο γνωριζω, οταν στον οργανισμό δεν δινεις τροφή για πολλες ωρες τοτε αυτος σοκαρεται κ επειδη δεν ξερει (πως αλλιως να το πω!?) ποτε θα του ξαναδωσεις τροφή, την αποθηκεύει σε λίπος. Εσύ ωστοσο χάνεις, αλλα αυτο που χάνεις ειναι μυικη μαζα κυριως, αντε κ λιγο λιπος. Εχει λογικη αν το σκεφτείς. Ανα 3 ωρες αν του δινεις τροφή αλλα σε μικρές ποσότητες, τοτε ενεργοποιείται ο μεταβολισμός επειδη του έδωσες τροφή αλλα επειδη η τροφή αυτη ηταν μικρη σε ποσότητα την καίει αλλα καιι κ λίπος (εφοσον εχει ηδη ενεργοποιηθεί). Αυτη ειναι η λογικη απ οτι εχω καταλαβει. Το στομάχι σου θα κλεισει κ μ αυτη την κλασική διατροφή. Εγω το αλλο που ειχα κανει πριν χρόνια ηταν το τεστ δυσανεξίας. Αυτο που δινεις αιμα κ βλεπεις σε ποιες τροφές εχεις δυσανεξία κ σε ποιο βαθμο. Πραγματικα ετρωγα τροφες στις οποιες δεν ημουν δυσανεκτικη σε ποσότητα κ δεν έβαζα κιλο. Τεσπα, κοιτα να κανεις κτ που πρακτικά μπορει να εχει μελλον σε βάθος χρονου. Να γινει δλδ η κανονική διατροφή σου. Το intermittent fasting φοβαμαι πως δεν ειναι αγαπη.
Dutch, "Αυτο που κάνεις είναι να έχεις ένα σταθερό πλάνο πχ πρωί μεσημέρι βράδυ όπου ενδιάμεσα βάζεις θερμίδες ποιοτικές κάτι σαν σνακ εφόσον το ζητήσει ο οργανισμός." -- μα αν υπολογίσεις το πρωινο, το μεσημεριανό κ το βραδυνό + τα ενδιάμεσα σνακ (σε αυτα αναφερόμουν κ γω, περα απ τα βασικα γεύματα, οχι σε τσιμπολογημα) σε αναλογία ωρών, βγαινει να τρως ανα 3 ωρες πανω κατω. Κανω λαθος?
Dutch, επομένως δεν ισχυει αυτο που αναφέρω στο ποστ μου των 23:54 (αν το διάβασες)? Οτι αν αργήσεις να δωσεις τροφή στο σωμα σου για πολλες ωρες τοτε αυτο αποθηκεύει ο, τι του δωσεις σε λίπος επειδή δεν ξερει ποτε θα του ξαναδωσεις τροφη?
Scroll to top icon