Πώς να κάνεις το σπίτι γυμναστήριο χρησιμοποιώντας απλά αντικείμενα

Πώς να κάνεις το σπίτι γυμναστήριο χρησιμοποιώντας απλά αντικείμενα Facebook Twitter
Κάποια από τα αντικείμενα που έχεις ήδη στο σπίτι μπορούν να σε βοηθήσουν να δυναμώσεις τους μυς σου και να διατηρήσεις την κινητικότητα σου όσο είσαι στο σπίτι.
1

Αν θες να συνεχίσεις να κάνεις μέρος των ασκήσεων που έκανες στο γυμναστήριο, δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξοδέψεις χρήματα σε εξοπλισμό. Κάποια από τα αντικείμενα που έχεις ήδη στο σπίτι μπορούν να σε βοηθήσουν να δυναμώσεις τους μυς σου και να διατηρήσεις την κινητικότητά σου όσο είσαι στο σπίτι.

Πακέτα με αλεύρι μέσα σε πλαστικές σακούλες = kettlebell

Μπορείς να βάλεις πακέτα με αλεύρι ή ζάχαρη του ενός κιλού (διάλεξε πόσα κιλά θέλεις) μέσα σε μια γερή πλαστική σακούλα. Αφού τη δέσεις καλά έτσι ώστε τα πακέτα να μην έχουν χώρο να κουνηθούν, βάλ' τη μέσα σε μια άλλη πλαστική σακούλα με μακριά χερούλια. Έχεις έτσι ένα πρόχειρο βαράκι kettlebell που μπορείς να χρησιμοποιείς σε ένα σωρό ασκήσεις.

Πετσέτα μπάνιου

Χρησιμοποίησε κάλτσες που να γλιστράνε, μια πετσέτα ή ακόμα και ένα κομμάτι χαρτόνι για να δουλέψεις τον κορμό σου από θέση σανίδας με mountain climbers, pikes κ.λπ.

Τζιν παντελόνι = ιμάντας TRX

Ένα ρούχο από γερό ύφασμα όπως ένα τζιν/ δερμάτινο παντελόνι ή μπουφάν μπορεί να χρησιμεύσει ως ιμάντας TRX για πολλές ασκήσεις, αν δεθεί σε σταθερό σημείο του σπιτιού όπως μια κολόνα ή ένα βαρύ έπιπλο. Για να είσαι ασφαλής σιγουρέψου ότι το ύφασμα είναι πολύ γερό και δεμένο καλά και πως το σημείο που διάλεξες είναι πραγματικά σταθερό.

Σκούπα

Για να διατηρήσεις τη κινητικότητα ώμων και θώρακα, πέρνα το κοντάρι της σκούπας πίσω απ' τον αυχένα σου και ακούμπησε στα δύο άκρα τα χέρια σου. Με μικρή απόσταση ανάμεσα στα δύο σου πόδια, ενεργοποιημένους κοιλιακούς και σταθερή λεκάνη, κούνα το πάνω μέρος του σώματός σου δεξιά και αριστερά.

Κρεβάτι

Χρησιμοποίησε την άκρη του κρεβατιού ή του καναπέ για να ανυψώσεις τα πόδια σου και να κάνεις ασκήσεις για ενδυνάμωση ποδιών/γλουτών, όπως άρσεις λεκάνης, καθίσματα και Bulgarian split squats.

Μπουκάλια νερό = βαράκια

Μπουκάλια γεμάτα με νερό μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βαράκια. Κάνε καθίσματα με ένα μπουκάλι του ενός λίτρου σε κάθε χέρι και σήκωσέ τα ψηλά πάνω απ' το κεφάλι σου κάθε φορά που ανεβαίνεις.

Μικρά παιδιά = μεγαλύτερα βαράκια

Ασκήσεις που χρησιμοποιούν το βάρος του σώματος μπορούν, αν πάρεις το παιδί σου στη πλάτη, να γίνουν πιο δύσκολες για σένα και πιθανά πιο διασκεδαστικές για το παιδί. Μην το παρακάνεις και κινήσου με οδηγό το βάρος που σήκωνες στο γυμναστήριο. Συνήθως παιδιά μέχρι 10 ετών είναι καλοί «παρτενέρ» για καθίσματα.

Με πληροφορίες από Guardian.

 

Υγεία & Σώμα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να ξαναβάλουμε τη γυμναστική στο ημερήσιο πρόγραμμά μας μένοντας στο σπίτι

Υγεία & Σώμα / Πώς να ξαναβάλουμε τη γυμναστική στο ημερήσιο πρόγραμμά μας μένοντας στο σπίτι

Ο γυμναστής Νίκος Γιουβαλάκης προτείνει να κάνουμε τηλεπιλάτες και δίνει οδηγίες για τρεις ασκήσεις που θα μας βοηθήσουν να ξεμπλοκάρουμε τα σημεία του κορμού, της μέσης, της πλάτης και του αυχένα μας – εκεί όπου υποφέρουμε περισσότερο, μετά τις πολλές μέρες εγκλεισμού.
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΙΟΥΒΑΛΑΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

1 σχόλια