Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά: Το νέο βίντεο του Γιώργη Χριστοδούλου κάνει πρεμιέρα στο LIFO.gr.

2

ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ

Με την πρόσφατη δουλειά του που έχει τίτλο «Καντάδα ο Γιώργης Χριστοδούλου» έχει καταφέρει να επαναφέρει τον ρομαντισμό μιας χαμένης εποχής στην αγριότητα των σύγχρονων καιρών με μοναδικά τραγούδια που εξυμνούν την αγάπη. Με το νέο του βίντεο για τη διασκευή του στο τραγούδι «Το Πρωί Με Ξυπνάς με Φιλιά» (των Χρήστου Γιαννακόπουλου / Γιάννη Κυπαρίσση) κάνει την υπέρβαση αψηφώντας τις συντηρητικές επιταγές των καιρών, παρουσιάζοντας τον έρωτα δυο ανθρώπων τρυφερά και ρεαλιστικά. Πριν δώσει το βίντεο για πρεμιέρα στη LIFO μας είπε δύο λόγια για αυτό.

— Το νέο σου βίντεο - κλιπ φαίνεται ότι πρόκειται για συρραφή σκηνών από ταινία…

Είναι ένα βίντεο το οποίο γυρίστηκε ειδικά για να συνοδεύσει οπτικά τη δική μου βερσιόν γι’ αυτό το τραγούδι. Ίσως έχεις αυτή την αίσθηση, επειδή δεν συμμετέχω τραγουδώντας playback όπως συνηθίζεται στα βίντεο κλιπ, ήταν όμως επιλογή μου να γίνει με διαφορετικό τρόπο, όπως και στο προηγούμενο βίντεο που φτιάξαμε για τον δίσκο, το "Καντάδα για τη γιαγιά μου", στο οποίο πρωταγωνιστεί η Τζένη Ρουσσέα. Επίσης τα γυρίσματα έγιναν από κινηματογραφικό συνεργείο στην Αγγλία, με έναν νέο Έλληνα σκηνοθέτη (Δαρείος Χαλίλι), τον οποίο ανακάλυψα στο διαδίκτυο, εντυπωσιάστηκα από το λιτό και καλό του γούστο και του πρότεινα να συνεργαστούμε.

— Πες μου για τη θεματολογία της πρόσφατης δισκογραφικής σου δουλειάς.

Πρόκειται για κομμάτια -άλλα πασίγνωστα κι άλλα που δεν σημείωσαν επιτυχία στην εποχή τους-, όλα όμως σπουδαία τραγούδια, στα οποία θέλησα να τονίσω την πιο τρυφερή πλευρά τους, να πετάξω κάθε περιττό στόμφο και στολίδι για να λάμψουν μέσα από την ομορφιά τους. Είναι κάτι που πιστεύω πως έχει ανάγκη αυτή η εποχή: να νετάρουμε τον φακό στην ουσία και την ομορφιά των πραγμάτων, αφήνοντας πίσω κάθε περιττό στοιχείο. Κι έπειτα, να "καθαρίσουμε" από κάθε τι που μας στενεύει το μυαλό και την καρδιά, από αντιλήψεις που μας φόρτωσαν με περιττά "πρέπει" και να βρούμε ο καθένας το δικό του "κέντρο".

— Υπάρχουν κάποιες σκηνές στο βίντεο που κάποιοι θα θεωρήσουν κόντρα με τα standards της κοινωνίας μας. Δεν σε ενδιαφέρουν οι αντιδράσεις;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που σοκάρει σ' αυτή τη δουλειά. Απεικονίζει απλώς μια προσωπική στιγμή ενός ζευγαριού. Αν εννοείς ότι υπονοεί κάτι ενδεχομένως περισσότερο σαρκικό, προσωπικά δεν το θεωρώ κακό. Αρκεί να γίνει να μην χλευάσει κανέναν και να μην περιέχει κάτι βίαιο. Τώρα, αν κάποιος βρίσκει "κακό" το να κάνουν έρωτα δυο άνθρωποι, αυτό είναι μέσα στο δικό του μυαλό, είναι η δική του "προβολή", δεν αφορά το έργο καθαυτό.

— Επειδή παρακολουθώ στενά τη δουλειά σου, έχω δει ότι έχεις κάνει πάρα πολλές εμφανίσεις, με πιο πρόσφατες αυτές στην Αίγυπτο.

Ναι, νιώθω τυχερός που τραγούδησα την "Καντάδα" στις όπερες της Αλεξάνδρειας και του Καΐρου κι όπου αλλού έχει παρουσιαστεί, στο εξωτερικό και εντός Ελλάδας. Και χαίρομαι που η δουλειά αυτή έλαβε ευρείας αποδοχής από κόσμο όλων των ηλικιών. Είναι πολύ ευχάριστο και ενθαρρυντικό.

— Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Αυτή την εποχή βρισκόμαστε με τους μουσικούς στο στούντιο με ένα υλικό ενός σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, πολύ παλιό, αλλά ανέκδοτο ως τώρα. Δεν μπορώ να πω πιο πολλά νομίζω όμως πως θα είναι η πιο ωραία δουλειά που έχω φτιάξει ποτέ. Θα είναι έτοιμη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοστακόβιτς: Ο συνθέτης που έγραψε το σάουντρακ της ρωσικής ιστορίας

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Σοστακόβιτς: Ο συνθέτης που έγραψε το σάουντρακ της ρωσικής ιστορίας

Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από τον θάνατο του Ντμίτρι Σοστακόβιτς και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύει το Κοντσέρτο του για βιολί και ορχήστρα με σολίστα τον Βαντίμ Ρέπιν. Με αυτήν την αφορμή, η Ματούλα Κουστένη ξετυλίγει μια ιστορία ζωής και μουσικής που καθορίστηκε τόσο από την πολιτικές εξελίξεις και το πλαίσιο του σοβιετικού καθεστώτος, όσο και από τις προσωπικές επιλογές του μεγάλου Ρώσου συνθέτη.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Το αριστουργηματικό σετ των Pan Pot στην Αθήνα

Μουσική / Pan Pot: Πόσο καταπληκτική μουσική παίζει αυτό το δίδυμο;

Δεν είναι πλέον εικοσάρηδες, αλλά δεν καταφεύγουν μονάχα σε νοσταλγικούς ήχους. Συνεχίζουν να καθορίζουν ηχητικά το μέλλον της techno, κάτι που απέδειξαν και στο extended σετ τους στην Αθήνα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
«Στην αρχή με ενοχλούσαν τα σχόλια για το Ozempic, όχι όμως πια»

Lifo Videos / «Στην αρχή με ενοχλούσαν τα σχόλια για το Ozempic, όχι όμως πια»

Η Marseaux, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές της σύγχρονης ελληνικής ποπ σκηνής μιλά για την τυχαία της συνάντηση με το τραγούδι αλλά και για τις προσωπικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει και την έφεραν μέχρι το σήμερα.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Μουσική / Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Το Becoming Led Zeppelin εξερευνά τις συνθήκες δημιουργίας του θρυλικού συγκροτήματος αγνοώντας την ακολουθία από σατανιστικές τελετουργίες, γκρούπις, ηρωίνη, όργια και κακοποιήσεις που σημάδεψαν την μετεωρική τους διαδρομή
THE LIFO TEAM
H ψευδαίσθηση της «ανακάλυψης» μουσικής στις επιμελημένες playlists του Spotify

Μουσική / Ανακαλύπτουμε πράγματι μουσική στο Spotify ή ζούμε μια ψευδαίσθηση;

Αρχικά, τις επιμελημένες playlists της δημοφιλούς πλατφόρμας τις έφτιαχναν επαγγελματίες, που προσλαμβάνονταν για το γούστο και την κρίση τους. Όμως, πια τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι. Και παρότι μας περιβάλλει ένας ωκεανός ήχων, το Spotify αρκείται στο να μας κρατά αποκλεισμένους στο νησί μας.
THE LIFO TEAM
Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893)

Μουσική / Τσαϊκόφσκι: Πώς μπορεί ο κορυφαίος συνθέτης να ενοχλεί τη σημερινή Ρωσία;

Στη Ρωσία θεωρούν αδιανόητο το να φέρει η εθνική τους κληρονομιά ομοφυλοφιλική ταυτότητα, ακόμα κι αν πρόκειται για τον συνθέτη της «Λίμνης των κύκνων» και του «Καρυοθραύστη», καθώς και της «Παθητικής συμφωνίας», η οποία ίσως προμηνύει τη φημολογούμενη κρατική δολοφονία του. Με αφορμή την παράσταση που ανεβαίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή ανατρέχουμε στα νέα στοιχεία για τη ζωή του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Λουκιανός Κηλαηδόνης (1943-2017): Μια ζωή

Μουσική / Λουκιανός Κηλαηδόνης (1943-2017): Μια ζωή

Σαν σήμερα πεθαίνει ο «φτωχός και μόνος κάου-μπόυ», που την εποχή της επικράτησης του πολιτικού τραγουδιού στη χώρα μας πρότεινε την επανασύνδεση με τον Αττίκ και τον Κώστα Γιαννίδη, αλλά και την αμερικανική τζαζ, country και σουίνγκ μουσική.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Βασίλης Λούρας: «Η Κάλλας θα είναι πάντα ένα σύμβολο δύναμης για τους φοβισμένους»

Μουσική / «Η Κάλλας θα είναι πάντα ένα σύμβολο δύναμης για τους φοβισμένους»

Το ντοκιμαντέρ «Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία: Tα άγνωστα ελληνικά χρόνια της Κάλλας» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Βασίλης Λούρας -και θα κυκλοφορήσει σύντομα στους κινηματογράφους από το Cinobo- είναι μια συναρπαστική ταινία για την Κάλλας που αποκαθιστά την αλήθεια για τα χρόνια της στην Ελλάδα αλλά και για τη θυελλώδη σχέση της με τη χώρα που η μεγάλη ντίβα θεωρούσε πατρίδα.
M. HULOT
67α Grammy: Βεντέτες, βραβεία που άργησαν και ομιλίες που δεν έκαναν γκελ

Μουσική / 67α Grammy: Βεντέτες, βραβεία που άργησαν και ομιλίες που δεν έκαναν γκελ

Η Beyoncé έδειξε να εκπλήσσεται όταν άκουσε το όνομά της από τα χείλη τής πάλαι ποτέ country artist και νυν βασίλισσας της pop, Τέιλορ Σουίφτ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έμειναν έκπληκτοι από μια γυμνή εμφάνιση.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια