Σον Μέντες: Το cover story του sexy idol της παγκόσμιας μουσικής Facebook Twitter
Από μικρό παιδί, όταν μεγάλωνε σε ένα καναδικό προάστιο, είχε μια απλή φιλοδοξία: να γίνει ο μεγαλύτερος ποπ σταρ στον κόσμο.

Σον Μέντες: A Pop Phenomenon

0

Σε μια εποχή που τα παιδικά δωμάτια δεν πλημμυρίζουν από αφίσες, τα σχολικά τετράδια δεν έχουν αυτοκόλλητα ή αυτοσχέδια post-it και όλοι ακούνε μουσική από το Spotify, το TikTok, το YouTube ή άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες αναπαραγωγής μουσικής, αναρωτιέμαι αν υπάρχουν ακόμη είδωλα. Ποιο είναι το εκρηκτικό μείγμα που θα σου επιτρέψει να καθιερωθείς, να δημιουργήσεις παγκόσμιες επιτυχίες και να έχεις ένα κοινό που παραληρεί όταν σε βλέπει; Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που κυκλοφορούν εκατοντάδες άλμπουμ και χιλιάδες τραγούδια, υπάρχουν άπειρες επιλογές παντού, playlists, αμέτρητα εφήμερα hits και streams παγκοσμίως. 

Σε αυτό το μεταβαλλόμενο ψηφιακό σύμπαν ο Σον Μέντες ανήκει στους πιο επιδραστικούς σταρ και θεωρείται μουσικό φαινόμενο. Από μικρό παιδί, όταν μεγάλωνε σε ένα καναδικό προάστιο, είχε μια απλή φιλοδοξία: να γίνει ο μεγαλύτερος ποπ σταρ στον κόσμο. Έκτοτε, ο δρόμος προς την παγκόσμια επιτυχία ήταν απλώς θέμα χρόνου. Όλα έγιναν αστραπιαία. Απέκτησε την πρώτη του κιθάρα σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, έκανε συμφωνία με μεγάλη δισκογραφική εταιρεία στα δεκαπέντε του και έναν χρόνο μετά ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ. 

Ο 23χρονος τραγουδιστής τράβηξε πάλι τα φώτα της δημοσιότητας, ενημερώνοντας μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στα social media για την ακύρωση της καλοκαιρινής του περιοδείας. Όπως έγραψε, χρειάζεται να ασχοληθεί με τον εαυτό του επειδή βρίσκεται «σε οριακό σημείο», αντιμετωπίζοντας προβλήματα ψυχικής υγείας.  

O Σον Πίτερ Ραούλ Μέντες γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1998 στο Πίκερινγκ του Τορόντο και φοίτησε στο Pine Ridge Secondary School. Είναι γιος της μεσίτριας Κάρεν Μέντες με καταγωγή από το Ηνωμένο Βασίλειο και του επιχειρηματία Μανουέλ Μέντες. Επίσης, έχει μια μικρότερη αδελφή, την Αλίγια. Το 2013 ήταν η αφετηρία της μουσικής του διαδρομής, όταν άρχισε να δημοσιεύει τραγούδια στις εφαρμογές Vine και YouTube. Την επόμενη χρονιά τράβηξε την προσοχή των καλλιτεχνικών μάνατζερ Άντριου Γκέρτλερ και Ζίγκι Σάρετον της Island Records A&R, οι οποίοι τον οδήγησαν στην υπογραφή συμβολαίου με την εταιρεία. Η διασκευή του τραγουδιού «Say Something» μέσα σε ένα παιδικό δωμάτιο αποτέλεσε την απαρχή μιας επιτυχημένης μουσικής καριέρας. 

Στις 14 Απριλίου 2015 ο Μέντες κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο «Handwritten», ο οποίος μπήκε στο Νο 1 στο Billboard 200, πούλησε 106.000 αντίτυπα μόλις την πρώτη εβδομάδα και πολύ σύντομα έγινε πλατινένιος. Ο Μέντες έγινε ο νεότερος καλλιτέχνης που έκανε το ντεμπούτο του στο Νο 1 μετά την κυκλοφορία του «My World 2.0» του Τζάστιν Μπίμπερ. Επίσης, συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους εφήβους με τη μεγαλύτερη επιρροή του περιοδικού «Time» για τα έτη 2014, 2015 και 2016. Λίγο καιρό μετά ήρθε ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος του «Illuminate» (2016), μετά την κυκλοφορία του single «Treat you better». Τον Μάρτιο του 2016, μέσα σε λίγα λεπτά πουλήθηκαν όλα τα εισιτήρια και των τριάντα οκτώ συναυλιών του στη Βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη. 

Μέχρι σήμερα έχει διανύσει μια αξιοθαύμαστη πορεία με εξώφυλλα και cover stories στα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου, sold-out συναυλίες σε όλες τις μεγάλες πόλεις του πλανήτη, hits με δισεκατομμύρια views, διαφημίσεις για τους κορυφαίους οίκους μόδας, εκατομμύρια θαυμαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και πρωτοσέλιδα στα ταμπλόιντ που αφορούν τις προσωπικές του σχέσεις. 

Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες ο 23χρονος τραγουδιστής τράβηξε πάλι τα φώτα της δημοσιότητας, ενημερώνοντας μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στα social media για την ακύρωση της καλοκαιρινής του περιοδείας. Όπως έγραψε, χρειάζεται να ασχοληθεί με τον εαυτό του επειδή βρίσκεται «σε οριακό σημείο», αντιμετωπίζοντας προβλήματα ψυχικής υγείας.  

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης με το λαμπερό πρόσωπο, τη μελωδική φωνή, το γυμνασμένο σώμα και το ειλικρινές χαμόγελο είπε χαρακτηριστικά: «Μου είναι τρομερά δύσκολο να κάνω αυτή την ανακοίνωση, αλλά δυστυχώς πρέπει να αναβάλω τις συναυλίες μου τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Κάνω περιοδείες από τα δεκαπέντε μου και, για να είμαι ειλικρινής, ήταν πάντα δύσκολο να βρίσκομαι στον δρόμο, μακριά από φίλους και οικογένεια. Μετά από μερικά χρόνια που έμεινα εκτός, αποφάσισα να ξεκινήσω ξανά, αλλά δυστυχώς η πίεση με έχει καταβάλει και έχω φτάσει σε οριακό σημείο. Υπόσχομαι ότι θα σας ενημερώσω για οτιδήποτε νεότερο. Σας αγαπώ». 

When You're Gone

Να θυμίσουμε ότι το 2018 είχε κυκλοφορήσει το τραγούδι «In my blood» και ήταν τότε που μίλησε δημόσια για το πρόβλημά του με το άγχος. Μάλιστα, είχε αποκαλύψει ότι στο παρελθόν είχε υποβληθεί σε θεραπεία που θα τον βοηθούσε να αντιμετωπίσει την κατάσταση. «Η θεραπεία είναι αυτό που βοηθάει. Θεραπεία είναι να ακούς μουσική και να κάνεις διάδρομο, θεραπεία είναι να πηγαίνεις για φαγητό με τους φίλους σου. Ό,τι σου αποσπά την προσοχή σε βοηθά να θεραπευτείς. Έκανα μια συνειδητή προσπάθεια να έρθω πιο κοντά με τους δικούς μου ανθρώπους γιατί διαπίστωσα ότι είχα κλειστεί στον εαυτό μου. Νόμιζα ότι αυτό θα με βοηθούσε να καταπολεμήσω το άγχος, ωστόσο ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρω τελικά ήταν να ανοιχτώ και να έρθω κοντά στους ανθρώπους μου», είχε αφηγηθεί.  

Στο σχολείο έπαιζε ice hockey και ποδόσφαιρο και έκανε μαθήματα υποκριτικής. Οι Τζον Μάγερ, Eντ Σίραν, Tέιλορ Σουίφτ, Τζάστιν Tίμπερλεϊκ και Μπρούνο Μαρς είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που συγκαταλέγονται στις κύριες μουσικές επιρροές του, ενώ μεγαλώνοντας άκουγε ρέγκε, Led Zeppelin, Garth Brooks και country χάρη στους γονείς του.

Στο παρελθόν είχε αναφερθεί και στο bullying που έχει υποστεί. Κάνοντας μια βιωματική ανάρτηση στο Ιnstagram, παρότρυνε τους ανθρώπους να ακολουθούν την καρδιά τους: «Θυμάμαι την ημέρα που ανέβασα μία από τις πρώτες διασκευές μου στο YouΤube, το 2014. Ήμουν στο σχολείο και μια ομάδα μεγαλύτερα αγόρια μού φώναζε “τραγούδησε για μένα, Σον, τραγούδησε για μένα” με έναν τρόπο που με έκανε να νιώσω απαίσια, πως αυτό που έκανα ήταν χαζό και λάθος». 

Ένας από τους λόγους που o φωτογενής τραγουδιστής μονοπώλησε τις σελίδες των lifestyle εντύπων και των sites ήταν ο δεσμός του με τη γνωστή τραγουδίστρια Καμίλα Καμπέγιο. Μαζί τραγούδησαν το «Señorita», μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες, που στο YouTube έχει ξεπεράσει το 1.000.000.000 προβολές. Εδώ και λίγο καιρό, όμως, μετά από δύο χρόνια σχέσης αποφάσισαν να χωρίσουν, αν και φαινομενικά ζούσαν έναν μεγάλο έρωτα και είχαν εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπητά και πολυσυζητημένα ζευγάρια της showbiz. Ανακοίνωσαν, μάλιστα, την είδηση μέσω μιας δημοσίευσης στο Instagram: «Αποφασίσαμε να χωρίσουμε, αλλά η αγάπη που τρέφουμε ο ένας για τον άλλο είναι δυνατότερη από ποτέ. Ξεκινήσαμε τη σχέση μας ως κολλητοί και θα συνεχίσουμε να είμαστε κολλητοί. Εκτιμούμε την υποστήριξή σας από την αρχή έως σήμερα. Καμίλα και Σον». Εν τω μεταξύ, μία από τις κοινές εμφανίσεις τους που είχε συζητηθεί ήταν αυτή στο κόκκινο χαλί του Met Gala 2021, όπου ο Μέντες πόζαρε με την Καμπέγιο, φορώντας μόνο ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν και δείχνοντας τους καλογυμνασμένους κοιλιακούς του. 

Σον Μέντες: Το cover story του sexy idol της παγκόσμιας μουσικής Facebook Twitter
O Σον Μέντες με την Καμίλα Καμπέγιο στο ΜΕΤ Gala του 2021. Φωτ.: Getty Images/Ideal Image

Από την άλλη, στα κοινωνικά δίκτυα πάντοτε κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες για τη σεξουαλικότητά του και αρκετοί είχαν υπονοήσει ότι είναι γκέι. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε ερωτηθεί σχετικά από το μουσικό περιοδικό «Rolling Stone». Ο ταλαντούχος ερμηνευτής είχε απαντήσει: «Όσον αφορά τις εικασίες για τη σεξουαλικότητά μου, πρώτα απ’ όλα, δεν είμαι γκέι. Δεύτερον, δεν θα έπρεπε να έχει σημασία το εάν είμαι γκέι ή όχι. Θεωρώ ότι είναι προτιμότερο κάποιος να εστιάζει στη μουσική και όχι στη σεξουαλικότητά μου». Επίσης, είχε παραδεχθεί ότι σκεφτόταν να «στήσει» φωτογραφίες που να τον δείχνουν με συνοδεία γυναικών, ώστε να «ξεκαθαρίσει» τη θέση του τόσο στα ΜΜΕ όσο και στους φαν του. «Κατά βάθος νιώθω ότι πρέπει να κυκλοφορήσω με κάποια δημοσίως ώστε να αποδείξω ότι δεν είμαι ομοφυλόφιλος», δήλωσε στην ίδια συνέντευξη. 

Σον Μέντες: Το cover story του sexy idol της παγκόσμιας μουσικής Facebook Twitter
«Όσον αφορά τις εικασίες για τη σεξουαλικότητά μου, πρώτα απ’ όλα, δεν είμαι γκέι. Δεύτερον, δεν θα έπρεπε να έχει σημασία το εάν είμαι γκέι ή όχι. Θεωρώ ότι είναι προτιμότερο κάποιος να εστιάζει στη μουσική και όχι στη σεξουαλικότητά μου».

Στην ερώτηση ποια τραγούδια του αρέσει να ερμηνεύει, απάντησε: «Το “I don’t know even your name” είναι το αγαπημένο μου τραγούδι από το άλμπουμ και όταν το τραγουδώ πραγματικά δείχνω το φωνητικό μου εύρος ‒ το “Stitches” είναι εξίσου διασκεδαστικό. Φυσικά, υπάρχει αυτή η δροσερή στιγμή στο “Aftertaste” όπου αφήνω το μικρόφωνο για να τραγουδήσω α καπέλα κι αυτό είναι πάντα ωραίο, αν υπάρχει αρκετή ησυχία».

Αναμφίβολα, ο Σον Μέντες, ως υπερβολικά σέξι τύπος αλλά και καρδιοκατακτητής, βιώνει πλέον την κατάρα της διασημότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο «Call my friends» λέει ότι βρίσκεται μακριά από τους ανθρώπους με τους οποίους μεγάλωσε στο Τορόντο: «I should call my friends / I should call my friends and go get high / I need a vacation from my mind / I wanna go, nobody knows me better than them / Wanna feel something again / I should call my friends». 

Call my friends

Η αγάπη του για την τελειότητα, που πάντοτε ήταν μέρος της προσωπικότητάς του, έχει εξελιχθεί σε νεύρωση. «Κάποιες μέρες κοιμόμουν μόνο τρεις ώρες, γιατί σηκωνόμουν νωρίς για να γυμναστώ. Αν δεν γυμνάζεσαι, θα χάσεις θαυμαστές», έχει δηλώσει. Πράγματι, όπου κι αν βρεθεί όλοι σπεύδουν να τον φωτογραφίσουν. Γι’ αυτό έχει δηλώσει στον «Guardian»: «Το να είσαι διάσημος είναι τρελό, είναι παράλογο. Το να σε επαινούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και οι παπαράτσι να σε ακολουθούν και να εμφανίζονται στην εξώπορτά σου κάθε μέρα, ενώ προσπαθείς να πιεις έναν καφέ, είναι γελοίο».

Οι διαφημίσεις για γνωστούς οίκους μόδας όπως οι Calvin Klein και Tommy Hilfiger έχουν προκαλέσει σάλο και αποτελούν ένα βασικό λόγο που θεωρείται εφηβικό είδωλο και ποπ πρίγκιπας. Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη ο οποίος ακόμη και την περίοδο του lockdown, όταν πήγαινε στο φαρμακείο, του ζητούσαν selfie. Φυσικά, το ότι οι προβολείς είναι συνεχώς στραμμένοι πάνω του τού προκάλεσε μια βαθιά κρίση ταυτότητας. Αυτό για το οποίο πάντα περηφανευόταν είναι η αυθεντικότητά του. Και σήμερα έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πλήρως ότι η εμμονή στην επιτυχία είναι η αιτία που έχει απολέσει την ισορροπία στη ζωή του. 

Σον Μέντες: Το cover story του sexy idol της παγκόσμιας μουσικής Facebook Twitter
Φωτογραφία από την καμπάνια του Σον Μέντες για τον οίκο Tommy Hilfiger.

Στο ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Shawn Mendes: In Wonder», το οποίο απεικονίζει την καθημερινότητά του αλλά και τη ζωή του επί σκηνής, έχει δηλώσει: «Πάνω στη σκηνή αφήνω πάντα το εγώ μου. Αλλά ξέρω ότι δεν είμαι άτρωτος». Έτσι, ο άνθρωπος που πριν γίνει διάσημος έπαιζε κιθάρα για περίπου επτά ώρες μέχρι να ματώσουν τα χέρια του, αυτό το καλοκαίρι αποφάσισε να ακυρώσει ολόκληρη την περιοδεία του, λέγοντας ότι η υγεία του είναι η πρώτη του προτεραιότητα. Όπως έχει αναφέρει και στο ντοκιμαντέρ, αισθάνεται ευγνώμων για τις sold out συναυλίες του και για το ότι κάθε φορά, σε όποιο ξενοδοχείο κι αν μένει, υπάρχουν πάντα 1.000 άνθρωποι που τον περιμένουν απέξω. Ταυτόχρονα, έρχονται στιγμές που δεν ξέρει πώς είναι να αφιερώνεις χρόνο σε όσα σου έχουν λείψει. Είναι το όνειρο που, αν και περίμενε πάντα να ζήσει, ακόμη δεν έχει μάθει πώς να το διαχειρίζεται. «Όλα είναι πολύ έντονα συνεχώς. Μου έχουν λείψει οι άσκοπες και απλές σκέψεις, να αράζω σε ένα γήπεδο, να κάνω βόλτες με τους φίλους μου, να βλέπω ταινίες με τους γονείς μου, να κάνω μπάφο με την παρέα μου κοιτώντας τα άστρα», υποστήριζε γελώντας μελαγχολικά στο ντοκιμαντέρ.   

Το βέβαιο είναι ότι η μουσική θα εξακολουθεί να αποτελεί το επίκεντρο της ζωής του αλλά και το πρώτιστο μέσο εκτόνωσης των συναισθημάτων του. Σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό «Clash» είχε περιγράψει τι σημαίνει γι’ αυτόν η μουσική: «Θέλω να γράψω τραγούδια για τους ανθρώπους, που θα υμνούν τις μεγάλες στιγμές στη ζωή τους. Δεν θέλω η μουσική μου να παίζει για μερικούς μήνες και μετά να μένει στα αζήτητα. Θέλω να κάνω απίστευτα πράγματα, που θα κάνουν τη διαφορά όχι μόνο στη μουσική αλλά και στη ζωή γενικότερα».  

Shawn Mendes: In Wonder

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοστακόβιτς: Ο συνθέτης που έγραψε το σάουντρακ της ρωσικής ιστορίας

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Σοστακόβιτς: Ο συνθέτης που έγραψε το σάουντρακ της ρωσικής ιστορίας

Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από τον θάνατο του Ντμίτρι Σοστακόβιτς και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύει το Κοντσέρτο του για βιολί και ορχήστρα με σολίστα τον Βαντίμ Ρέπιν. Με αυτήν την αφορμή, η Ματούλα Κουστένη ξετυλίγει μια ιστορία ζωής και μουσικής που καθορίστηκε τόσο από την πολιτικές εξελίξεις και το πλαίσιο του σοβιετικού καθεστώτος, όσο και από τις προσωπικές επιλογές του μεγάλου Ρώσου συνθέτη.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Το αριστουργηματικό σετ των Pan Pot στην Αθήνα

Μουσική / Pan Pot: Πόσο καταπληκτική μουσική παίζει αυτό το δίδυμο;

Δεν είναι πλέον εικοσάρηδες, αλλά δεν καταφεύγουν μονάχα σε νοσταλγικούς ήχους. Συνεχίζουν να καθορίζουν ηχητικά το μέλλον της techno, κάτι που απέδειξαν και στο extended σετ τους στην Αθήνα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
«Στην αρχή με ενοχλούσαν τα σχόλια για το Ozempic, όχι όμως πια»

Lifo Videos / «Στην αρχή με ενοχλούσαν τα σχόλια για το Ozempic, όχι όμως πια»

Η Marseaux, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές της σύγχρονης ελληνικής ποπ σκηνής μιλά για την τυχαία της συνάντηση με το τραγούδι αλλά και για τις προσωπικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει και την έφεραν μέχρι το σήμερα.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Μουσική / Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Το Becoming Led Zeppelin εξερευνά τις συνθήκες δημιουργίας του θρυλικού συγκροτήματος αγνοώντας την ακολουθία από σατανιστικές τελετουργίες, γκρούπις, ηρωίνη, όργια και κακοποιήσεις που σημάδεψαν την μετεωρική τους διαδρομή
THE LIFO TEAM
H ψευδαίσθηση της «ανακάλυψης» μουσικής στις επιμελημένες playlists του Spotify

Μουσική / Ανακαλύπτουμε πράγματι μουσική στο Spotify ή ζούμε μια ψευδαίσθηση;

Αρχικά, τις επιμελημένες playlists της δημοφιλούς πλατφόρμας τις έφτιαχναν επαγγελματίες, που προσλαμβάνονταν για το γούστο και την κρίση τους. Όμως, πια τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι. Και παρότι μας περιβάλλει ένας ωκεανός ήχων, το Spotify αρκείται στο να μας κρατά αποκλεισμένους στο νησί μας.
THE LIFO TEAM
Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893)

Μουσική / Τσαϊκόφσκι: Πώς μπορεί ο κορυφαίος συνθέτης να ενοχλεί τη σημερινή Ρωσία;

Στη Ρωσία θεωρούν αδιανόητο το να φέρει η εθνική τους κληρονομιά ομοφυλοφιλική ταυτότητα, ακόμα κι αν πρόκειται για τον συνθέτη της «Λίμνης των κύκνων» και του «Καρυοθραύστη», καθώς και της «Παθητικής συμφωνίας», η οποία ίσως προμηνύει τη φημολογούμενη κρατική δολοφονία του. Με αφορμή την παράσταση που ανεβαίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή ανατρέχουμε στα νέα στοιχεία για τη ζωή του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Λουκιανός Κηλαηδόνης (1943-2017): Μια ζωή

Μουσική / Λουκιανός Κηλαηδόνης (1943-2017): Μια ζωή

Σαν σήμερα πεθαίνει ο «φτωχός και μόνος κάου-μπόυ», που την εποχή της επικράτησης του πολιτικού τραγουδιού στη χώρα μας πρότεινε την επανασύνδεση με τον Αττίκ και τον Κώστα Γιαννίδη, αλλά και την αμερικανική τζαζ, country και σουίνγκ μουσική.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Βασίλης Λούρας: «Η Κάλλας θα είναι πάντα ένα σύμβολο δύναμης για τους φοβισμένους»

Μουσική / «Η Κάλλας θα είναι πάντα ένα σύμβολο δύναμης για τους φοβισμένους»

Το ντοκιμαντέρ «Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία: Tα άγνωστα ελληνικά χρόνια της Κάλλας» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Βασίλης Λούρας -και θα κυκλοφορήσει σύντομα στους κινηματογράφους από το Cinobo- είναι μια συναρπαστική ταινία για την Κάλλας που αποκαθιστά την αλήθεια για τα χρόνια της στην Ελλάδα αλλά και για τη θυελλώδη σχέση της με τη χώρα που η μεγάλη ντίβα θεωρούσε πατρίδα.
M. HULOT
67α Grammy: Βεντέτες, βραβεία που άργησαν και ομιλίες που δεν έκαναν γκελ

Μουσική / 67α Grammy: Βεντέτες, βραβεία που άργησαν και ομιλίες που δεν έκαναν γκελ

Η Beyoncé έδειξε να εκπλήσσεται όταν άκουσε το όνομά της από τα χείλη τής πάλαι ποτέ country artist και νυν βασίλισσας της pop, Τέιλορ Σουίφτ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έμειναν έκπληκτοι από μια γυμνή εμφάνιση.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ