«Η Zoltan Tribe είναι μια ανεξάρτητη ομάδα ανθρώπων που έχουν ως κοινό παρονομαστή το σεβασμό για τις αστικές κουλτούρες στην κάθε τους έκφραση» λέει ο Alex, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας. «Σκοπός της είναι η προώθησή τους στο ευρύτερο κοινό με σωστό τρόπο, μέσα από τη διοργάνωση events, συναυλιών και φεστιβάλ, δημιουργώντας ένα δίκτυο μεταξύ των ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά με αυτές. Έχοντας ως βάση κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα, προσπαθούμε να στηρίξουμε πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων, γνωρίζοντας τις ανάγκες και τα κενά της ελληνικής μουσικής πραγματικότητας. Με όσα μέσα διαθέτει, αλλά πάντα με όρεξη για δημιουργικότητα και νέες ιδέες. Ξεκινήσαμε το 2002 και το σκεπτικό ήταν και παραμένει να διοργανώνουμε αυτό που θα θέλαμε να δούμε στην πόλη μας!».
Η ομάδα Zoltan Tribe από το 2003 διοργανώνει το μακροβιότερο φεστιβάλ hip hop στην Ελλάδα, το «Thessaloniki Hip Hop Festival», το οποίο φέτος διοργανώνεται για 6ησυνεχόμενη χρονιά. Στόχος τους είναι να προωθεί κάθε χρόνο ό,τι πιο φρέσκο και εναλλακτικό βγαίνει από τη hip hop κουλτούρα. To Δεκέμβριο, και για 22 μέρες, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να συναναστραφεί με εκπροσώπους και από τα 4 στοιχεία του hip hop (MCing, graffiti, DJing, breakdance) από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με αποκορύφωμα τα δύο βασικά events, το Σάββατο 13 και 20 Δεκεμβρίου στην αποθήκη του Μύλου. Είναι το μόνο φεστιβάλ που δίνει ίδιο βάρος, τόσο στις συναυλίες όσο και στα side events τα οποία περιλαμβάνουν, εκτός των άλλων, MC battle, Hip Hop Film Festival, Workshops για DJs και παραγωγούς, εκθέσεις κ.ά.
Mέσα στο 2008 κυκλοφόρησαν το πρώτο επίσημο project τους, ένα μείγμα hip hop, funk και reggae, το POSITIVE VIBRATION, με συμμετοχή του vocalist των Asian Dub Foundation, του Q-Unique των Arsonists και του Γιώτη Κιουρτσόγλου, ασχολούνται με πρωτότυπες εκθέσεις όπως η σειρά «έκcrisis» σε εγκαταλελειμμένες καπναποθήκες, διατηρούν εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή στον 88,5, έχουν ένα εβδομαδιαίο residency το «99% HIP-HOP!» στη Στοά. «Η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται από ένα πολύ οξύμωρο σχήμα: από τη μία οι ανεξάρτητες μουσικές σκηνές γνωρίζουν στη Θεσσαλονίκη τεράστια άνθηση και από την άλλη υπάρχουν τα μπουζούκια, που είναι και το σήμα κατατεθέν της πόλης» σχολιάζει ο Alex. «Σε μια εποχή που όλα είναι προκατασκευασμένα και στημένα, η έκπληξη έρχεται πάντα από ανεξάρτητες πρωτοβουλίες ομάδων ανθρώπων που έχουν μπουχτίσει από τα ίδια και τα ίδια! Οι δυσκολίες είναι πολλές, αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα μας ασχολείται με το THHF για πάνω από 8 μήνες κάθε φορά. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με την «επιχειρηματική» νοοτροπία made in Greece: ελάχιστοι μπορούν να δουν τα μακροχρόνια οφέλη ενός event που έχει γίνει τελικά θεσμός για την πόλη. Το φεστιβάλ είναι ήδη γνωστό σε όλη την Ευρώπη και εμείς μαχόμαστε όλο το χρόνο για τα υποτυπώδη, όσον αφορά προβολή και χρηματοδότηση. Σε μια ιδανική κοινωνία οι πρωτοβουλίες νέων με πολιτιστικό περιεχόμενο θα έπρεπε να είχαν τη στήριξη όλων των φορέων».
σχόλια