Η οικογένεια Reis έφτασε στο Λος Άντζελες από τη Βραζιλία με ένα σκοπό: να ζήσει σε ένα τροποποιημένο κίτρινο σχολικό λεωφορείο με τα τρία μικρά παιδιά τους και να κυνηγήσουν το αμερικάνικο όνειρο. Ο φωτογράφος Dotan Saguy τους ακολούθησε.
Ο Dotan Saguy κατέγραψε τις δοκιμασίες της οικογένειας Reis κατά τη διάρκεια της 10μηνης στάσης τους στην Πόλη των Αγγέλων καθώς αγωνίστηκαν - όπως σημειώνει ο Saguy στο βιβλίο του - «να τα καταφέρουν ως κάτοικοι οχήματος, αυτοσχέδιοι μηχανικοί, μη συμβατικοί γονείς, αμφισβητίες του Μορμονισμού και βιοπαλαιστές - αναζητώντας την ευτυχία ως οικογένεια ". Το Nowhere to Go But Everywhere από τον Dotan Saguy θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από τον εκδοτικό Kehrer Verlag Books.
«Έκανα ένα μαγικό φωτογραφικό ταξίδι με τους πέντε τους, ελπίζοντας να μάθω για τον κόσμο τους, ελπίζοντας ότι θα μπορούσα να δείξω την ομορφιά της ζωής τους και να βοηθήσω να μειώσω το στίγμα που υπέστησαν οι άνθρωποι που επέλεγαν να ζουν σε αυτοκινούμενα», λέει ο Saguy. «Μέσα από αυτή τη διαδικασία, έκανα σοφούς, συναρπαστικούς φίλους που μου δίδαξαν πολλά για τον εαυτό μου».
Παρόλο που η επιλογή ενός οχήματος ως κατοικία δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται απότομα. Σήμερα, περισσότερα από 16.000 άτομα στην περιοχή του Λος Άντζελες ζουν σε κάποιο όχημα. Όπως και με τον υπόλοιπο πληθυσμό των αστέγων, οι ατομικές συνθήκες είναι διαφορετικές. Η οικογένεια Reis αποφάσισε να ζήσει σε ένα λεωφορείο για να περάσει περισσότερο χρόνο μαζί. Για αυτούς, ήταν μια λογική απόφαση που μείωσε τα έξοδα διαβίωσής τους κατά 90%, ενώ επέτρεπε στον Ismael Reis να μείνει στο σπίτι με την οικογένειά του αντί να χρειάζεται να εργάζεται πολλές ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα, για να πληρώνει ενοίκιο.
Ο πατέρας της οικογένειας, Ιsmael είπε: «Ένα μεγάλο όφελος αυτού του τρόπου ζωής κατά τη γνώμη μου είναι οι οικογενειακές σχέσεις. Συνδεόμαστε πολύ διαφορετικά από ό, τι όταν είχαμε ένα σπίτι. Πιστεύω ότι ένα ζευγάρι που ζει σε τόσο περιορισμένο χώρο γνωρίζεται καλύτερα αλλά και ο καθένας ξεχωριστά γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του».
Και συνεχίζει: «Δε νομίζω ότι ο μπαμπάς μου γνώριζε ούτε τα μισά από αυτά που γνωρίζω εγώ για τα παιδιά μου όταν ήμουν στην ηλικία τους, γιατί ήταν πάντα στη δουλειά. Δεν περνούσαμε ποτέ χρόνο μαζί. Δεν είχε χρόνο να με γνωρίσει. Γι 'αυτό τσακωνόμουν πολύ με τους γονείς μου. Δεν ένιωθα ότι με γνώριζαν». — Ν.Γ.
σχόλια