Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012

Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Ο αθλητής του baseball Barry Zito φιλάει τη σύζυγό του στη βροχή, αμέσως μετά τη νίκη των Giants. Οι προσπάθειες του Zito στο San Francisco είναι θρυλικές από τότε που υπέγραψε το μεγάλο συμβόλαιο του 2006. Η λύτρωση ήρθε στα play-offs του 2012, όπου η καθοριστική του παρουσία θύμισε στο κοινό πόσο καλός παίχτης ήταν. (Φωτ.: Robert Galbraith / Reuters)
0
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Ο Michael Ferns, σταρ της ομάδας St. Clairsville High του αμερικανικού football, αγκαλιάζει το νέο παίχτη Logan Thompson. Ο πατέρας του Thompson πέθανε την εβδομάδα πριν από το παιχνίδι. Ο νεαρός παίχτης βοήθησε τον έμπειρο Ferns και ξεκίνησε την πορεία του με τον καλύτερο τρόπο. (Φωτ.: Jeff Stewart)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Η Meghan Vogel βοηθάει την Arden McMath προς τη γραμμή τερματισμού. Η Vogel ήταν στην τελευταία θέση του τελικού των 3.200 μέτρων στο Λύκειο Ohio DIII όταν η McMath κατέρρευσε μπροστά της. Η Vogel θα μπορούσε να συνεχίσει αλλά αντ' αυτού βοήθησε τη McMath για το υπόλοιπο της διαδρομής, βάζοντάς τη να τερματίσει πριν από αυτή. (Φωτ.: Piqua Daily Call, Mike Ullery / AP)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Ο Αμερικανός παλαιστής Jordan Burroughs αγκαλιάζει έναν Ιρανό συναθλητή του στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. (Πηγή: Twitter)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Οι εθνικές ομάδες πινγκ-πονγκ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας σε χειραψία μετά από αγώνα στον οποίο νίκησαν οι δεύτεροι. (Πηγή: news.bbcimg.co.uk)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Η Νοτιοκορεάτισσα ξιφομάχος Shin A-Lam αρνείται να αποχωρήσει από την πίστα έπειτα από το λανθασμένο αποκλεισμό της. Έκανε ένσταση για τον αποκλεισμό, αλλά στην ξιφομαχία δεν μπορείς να αποχωρήσεις κατά την ένσταση, αλλιώς αποδέχεσαι τον αποκλεισμό. Η Lam παρέμεινε στην πίστα για 45 λεπτά και όταν ο κριτής της ανακοίνωσε ότι η ένστασή της είχε απορριφθεί, αρνήθηκε να τον ακολουθήσει. (Πηγή: NBC)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
O δρομέας Liu Xiang φιλάει το τελευταίο εμπόδιο. Μετά το χρυσό μετάλλιο στα 110 μέτρα μετ' εμποδίων το 2004, ο αχίλλειος τένοντας του Xiang δεν του επέτρεψε να διαγωνιστεί το 2008. Όταν ξεκίνησε η κούρσα στο Λονδίνο με το που πήγε να πηδήξει το πρώτο εμπόδιο, ο τένοντας τον πρόδωσε. Καθώς εγκατέλειπε τον αγωνιστικό χώρο κρατώντας το πόδι του από τον πόνο, ξαναμπήκε μέσα για να φιλήσει το τελευταίο εμπόδιο και έφτασε στη γραμμή τερματισμού με τους συμπαίκτες του από όλο τον κόσμο να τον αγκαλιάζουν. Φωτ.: Anja Niedringhaus / AP)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Ο Νοτιοαφρικανός σπρίντερ Oscar Pistorious γίνεται ο πρώτος αθλητής με δύο τεχνητά μέλη που διαγωνίζεται σε Ολυμπιακούς Αγώνες. (Φωτ.: David Gray / Reuters)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Η Πολωνή αθλήτρια του επιτραπέζιου τένις Natalia Partyka διαγωνίζεται στους Ολυμπιακούς απέναντι σε αρτιμελείς συναθλήτριες της. (Φωτ.: Sergei Grits / AP)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Ο Bubba Watson, αυτοδίδακτος γκόλφερ που έχασε τον πατέρα του δυο χρόνια πριν από καρκίνο, αγκαλιάζει τη μητέρα του μετά από νίκη στο τουρνουά Masters. (Φωτ.: Matt Slocum / AP)
Οι πιο δυνατές αθλητικές στιγμές του 2012 Facebook Twitter
Η Erin DiMeglio γίνεται η πρώτη παίκτρια σχολικού αμερικανικού football σε θέση quarterback στη Florida.

[via]

Φωτογραφία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άλεξ Ταξιλδάρης. «Το τελευταίο που με απασχολεί είναι εάν περπατάω».

Ελλάδα / Άλεξ Ταξιλδάρης. «Το τελευταίο που με απασχολεί είναι εάν περπατάω».

Στα 21 του χρόνια, έπαθε ένα ατύχημα στο Ποσείδι της Χαλκιδικής που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή κάκωση στον νωτιαίο μυελό. Πριν το ατύχημα, έπαιζε μπάσκετ και βραβευόταν, μετά το ατύχημα κέρδισε μετάλλιο στην κολύμβηση στους Παρολυμπιακούς Αγώνες. Δεν άφησε τη ζωή του ν’ αλλάξει. Δεν μιζέριασε ούτε τα έβαψε μαύρα. Το γεγονός ότι κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, δεν του στερεί χαμόγελο και δράση… Και όλη μέρα τρέχει! Ο Άλεξ με σκληρές προπονήσεις -κάτω από αντίξοες συνθήκες- αποδεικνύει ότι η ζωή ανήκει σε αυτούς που δεν την παρατάνε. Παράλληλα, μαζί με άλλους ανθρώπους με κινητική αναπηρία πήραν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν το Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ». Εκτός από αθλητής και πρόεδρος του Συλλόγου, ο Άλεξ είναι και ερωτευμένος… Αυτή είναι η δραστήρια ζωή του.
ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΡΑΠΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Φωτογραφία / Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Ο βραβευμένος φωτογράφος εστιάζει στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τη μετανάστευση και το προσφυγικό, δίνοντας φωνή σε ανθρώπους και ιστορίες που θα έμεναν στο σκοτάδι.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στο Παρίσι μετά τους Ολυμπιακούς, ο Σουρεαλισμός ήρθε να κατακτήσει την πόλη

Φωτογραφία / Μια επίσκεψη σε ένα Παρίσι που αναζητά την επόμενη μέρα

Στο ανακαινισμένο Grand Palais, με επίκεντρο τον σουρεαλισμό, την τέχνη και καλεσμένο τον Τζιμ Τζάρμους, η Paris Photo 2024 καθρεφτίζει μια πόλη που επαναπροσδιορίζεται πολιτιστικά μετά τους Ολυμπιακούς.
ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΦΕΡΟΓΛΟΥ
Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Πολιτισμός / Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Με αφορμή τα 35 χρόνια από την Πτώση του Τείχους (09.11.89) μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Dream on- Βερολίνο, δεκαετία του 90» αποτυπώνει την κρίσιμη αυτή δεκαετία μετάβασης ανάμεσα στο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον, την αισιοδοξία και το φόβο για το νέο Βερολίνο
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Φωτογραφία / Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Ο βραβευμένος Γάλλος φωτογράφος που έχει καταγράψει μοναδικά τις φτωχογειτονιές του Καΐρου, τους γονείς των Μαρτύρων της Επανάστασης, νεαρούς γυμνασμένους άντρες δίπλα σε μαυροφορεμένες μανάδες αλλά και λαμπερούς σταρ του κινηματογράφου, εξηγεί πώς ξεκίνησε η ιδιότυπη και πολύχρονη αυτή διαδρομή του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ισπανία: Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Ίρβινγκ Πεν στο Ίδρυμα MOP στη Λα Κορούνια

Φωτογραφία / Ισπανία: Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Ίρβινγκ Πεν στο Ίδρυμα MOP στη Λα Κορούνια

Πορτρέτα διάσημων και σκηνές δρόμου περιλαμβάνονται στην έκθεση «Irving Penn: Centennial» που διοργανώνεται από το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και παρουσιάζεται στην Ισπανία
LIFO NEWSROOM
Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Φωτογραφία / Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Το λεύκωμα «Portraits in Life and Death» εξελίχθηκε σε θρύλο τις δεκαετίες μετά τον θάνατο του φωτογράφου το 1987 και έγινε το σύμβολο ενός χαμένου κόσμου που ζούσε και δημιουργούσε στο νεοϋρκέζικο downtown.
THE LIFO TEAM
Enri Canaj, φωτογράφος

Φωτογραφία / Enri Canaj: «Δεν έχω εξοικειωθεί με τον πόνο»

Ο φωτογράφος των ασπρόμαυρων κάδρων, που κατέγραψε την Ελλάδα της κρίσης και το μεταναστευτικό ζήτημα της Ευρώπης, μιλά για τη δική του πορεία μετανάστευσης, για το πώς ο ερχομός του από τα Τίρανα στην Αθήνα ήταν μια «έκρηξη» μέσα στο κεφάλι του. Και είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας
M. HULOT
Οι φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024 - σε εικόνες

Φωτογραφία / Η ζωή στην Αυστραλία μέσα από τον διαγωνισμό φωτογραφίας Australian Life 2024

Εκτροφή προβάτων, βρικόλακες στο σαλόνι, Αβορίγινες στη γη τους και στα σπίτια τους: Μια περιήγηση στην Αυστραλία μέσα από τις εικόνες των φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024.
THE LIFO TEAM
Κοιτάζοντας τους άλλους: Η Μαρτίν Φρανκ στην Άνδρο 

Φωτογραφία / «Κοιτάζοντας τους άλλους»: Οι ανθρωποκεντρικές εικόνες της Μαρτίν Φρανκ σε μια έκθεση στην Άνδρο

Στη χώρα της Άνδρου, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, 150 φωτογραφίες και αρχειακό υλικό αναδεικνύουν τη δημιουργική πορεία μιας καλλιτέχνιδας που παραμένει ελάχιστα γνωστή σήμερα στη διεθνή κοινότητα ενώ το έργο της συχνά ταυτίζεται με αυτό του Καρτιέ-Μπρεσόν.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ