ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Πώς το Λονδίνο σχεδιάζει να προστατεύσει και να στεγάσει τους καλλιτεχνικούς του πυρήνες

Πώς το Λονδίνο σχεδιάζει να προστατεύσει και να στεγάσει τους καλλιτεχνικούς του πυρήνες Facebook Twitter
0

"Αν κοιτάξετε το μέσο μισθό ενός καλλιτέχνη είναι περίπου 10.000£ το χρόνο. Η μέση τιμή ακινήτων στο Λονδίνο είναι περίπου £ 600.000 το χρόνο. Αν συνεχιστεί αυτό προβλέπουμε ότι θα χάσουμε το 30 τοις εκατό των καλλιτεχνών της πόλης μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Oι υποδομές στέγασης είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς", αναφέρει η Justine Simons, η νέα αντιδήμαρχος Πολιτισμού της βρετανικής πρωτεύουσας. Με αυτά τα λόγια εξηγεί μια καινοτόμο και αρκετά φιλόδοξη δράση που σκοπό έχει τη δημιουργία ζωνών στέγασης της καλλιτεχνικής κοινότητας του Λονδίνου.

Το Λονδίνο είναι γνωστό για την δημιουργική, πολύπλευρη καλλιτεχνική σκηνή του και το νέο αυτό σχέδιο του Δημάρχου Sadiq Khan, φιλοδοξεί τόσο να την προστατεύσει όσο και να την αναδείξει, εμποδίζοντας την απομάκρυνση του πυρήνα της από το κέντρο.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κάνει λόγο για προκαθορισμένες ζώνες σε περιοχές του Λονδίνου, όπου πολλοί καλλιτέχνες έχουν ήδη δημιουργήσει πυρήνες και αναφέρει πως στόχος είναι η ανάπτυξή τους και η εξασφάλιση πως οι δημιουργοί θα έχουν πρόσβαση σε στέγη που θα συμβαδίζει με την οικονομική τους δυνατότητα.

 

Το πλάνο θέλει επίσης να εξασφαλιστεί πως οι καλλιτέχνες θα είναι ιδιοκτήτες των στούντιό τους και θέλει να βοηθήσει οργανώσεις και μεμονωμένους δημιουργούς να αγοράσουν αναξιοποίητα κτίρια και χώρους που έχουν εγκαταλειφθεί προκειμένου να στεγαστεί η δουλειά τους και να δημιουργηθούν νέα κέντρα προσέλκυσης νέων. Όπως σημειώνει η Εvening Standart, oι καλλιτέχνες μέχρι τώρα εντόπιζαν τα πιο αναπάντεχα σημεία της πόλης και όταν τα αξιοποιούσαν δημιουργικά ή απλά μετακόμιζαν εκεί, τα αναδείκνυαν, τους έδιναν υπεραξία και τελικά κατέληγαν να απομακρύνονται από εκεί επειδή οι τιμές σημείωναν κατακόρυφη αύξηση.

0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ