Ο πιο αστείος άνθρωπος του Twitter, ζωντανά

Facebook Twitter
0


Σύμφωνα με το Time, ο Andy Borowitz έχει το πιο αστείο Twitter. Τα ρεπουμπλικανικά ντιμπέιτ στην κούρσα για τον αντίπαλο του Ομπάμα στις φετινές εκλογές χάρη σ’ αυτόν αναδεικνύονται ως ευκαιρίες να πέσεις από τον καναπέ από τα γέλια. Είναι αυτός:


 

Αν αυτό δεν σας λέει κάτι, είναι επίσης συγγραφέας πολλών βιβλίων που πουλήθηκαν πολύ – για την ακρίβεια, το τελευταίο του βιβλίο, στο οποίο περιγράφει μια περιπέτεια της υγείας του και τον κυκεώνα του (ακριβού) νοσοκομείου, είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο 1 στις πωλήσεις του Kindle και κάνει 99 cents.


Ο Borowitz είναι επίσης ο δημιουργός του Πρίγκηπα του Μπελ Αιρ, της σειράς που ξεκίνησε την καριέρα του Γουίλ Σμιθ, κι έχει παίξει στο Melinda and Melinda του Γούντι Άλεν.




Κυρίως όμως είναι γνωστός για το Borowitz Report, ένα σατιρικό μπλογκ στο οποίο παρουσιάζει ειδήσεις ενός παράλληλου σύμπαντος, βγάζοντας προσωρινά το «τραγικό» από τον τραγέλαφο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής και σπρώχνοντάς τον προς το «γελοίο.»


Ο Borowitz μένει στη Νέα Υόρκη αλλά φέτος, για καλή μας τύχη, αποφάσισε να εμφανιστεί  και στη δυτική ακτή. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν δύο εβδομάδες πριν την εμφάνισή του, προσκεκλημένος της οργάνωσης the Writers Bloc, η οποία δίνει βήμα σε πολιτικούς αναλυτές και συγγραφείς της εποχής.



Εμφανίστηκε μαζί με τον Patton Oswalt, τον οποίον μπορεί να ξέρετε από σήριαλ της τηλεόρασης και μίλησαν μεταξύ τους, περνώντας από τα παιδικά τους χρόνια στη σύγχρονη πολιτική κατάσταση και το τελευταίο μισάωρο απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού. Τα αστεία δυστυχώς δεν είναι το ίδιο καλά σε γραπτή μορφή, αλλά είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω:


 

Για την πορεία του Ομπάμα:

«Εντάξει, είναι σίγουρο, θα ξαναβγεί, δεν γίνεται να μην ξαναβγεί. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλός πρόεδρος…(((χειροκροτήματα))). Ναι, πολύ καλός. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν γεννήθηκε εδώ. (((Αυτό ήταν για λίγο βασική καμπάνια του καναλιού Fox News η οποία συνετρίβη διασκεδάζοντας όλη τη χώρα.))) Έμαθε πολύ γρήγορα τις συνήθειές μας, την παράδοσή μας… Επίσης, ήταν πολύ καλή ιδέα που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν για να μας αποπροσανατολίσει από το γεγονός ότι είναι μουσουλμάνος. (((Επίσης μέρος της καμπάνιας του Fox.))) Αυτό που πρέπει να κάνει για να ξαναβγεί είναι να τον ξανασκοτώσει τον Οκτώβριο. Οι Αμερικανοί έχουν πολύ ασθενή μνήμη.»

 

Για το γιατί έγινε κωμικός:

Όταν ήμουν μικρός, ήμουν ένα ψηλό παιδί με μεγάλη μύτη, ξέρω ότι τώρα είναι δύσκολο να το πιστέψετε. Μεγάλωσα στο Κλήβελαντ. Είναι κανείς εδώ από το Κλήβελαντ; (((Χειροκροτήματα στο βάθος.))) Λοιπόν, αυτό το μέρος ήταν τόσο τραγικό. Το αποκορύφωμα είναι ότι μία χρονιά, πήρε φωτιά το ποτάμι. Μεγάλωσα σε μία περιοχή που ο κόσμος ήταν πολύ καλός στο να φτιάχνει ωραία έπιπλα και στο να μην κάνει ποτέ σεξ. Ποτέ. Είμαι μέρος αυτής της κουλτούρας, με τη διαφορά ότι δεν ξέρω να φτιάχνω ωραία έπιπλα. Αυτό με έκανε να θέλω να κάνω τον κόσμο να γελάει. Νομίζω ότι ο κωμικός είναι αυτός που βλέπει το αστείο σε κάτι που οι υπόλοιποι έχουν συνηθίσει και θεωρούν φυσιολογικό.»

 

Σχετικά με την παρακμή της πολιτικής:

Αν ερευνήσουμε την αλληλουχία των προέδρων μας, θα βρούμε εντυπωσιακά πολλούς άχρηστους. Όμως παρακολουθώντας τα debate των Ρεπουμπλικάνων, αναρωτιέμαι: θα το ανεχόταν αυτό οι πρώτοι μας πρόεδροι; Θα άντεχε ο Τζωρτζ Ουάσινγκτον αυτές τις ηλίθιες ερωτήσεις; Πιστεύω ότι θα πέταγε κάτω το μικρόφωνο και θα έφευγε από την αίθουσα. Παλιότερα οι πρόεδροι ήταν άνθρωποι που σχεδόν φοβόσουν. Πρέπει επιτέλους να βρούμε πολιτικούς εξυπνότερους από εμάς.


Αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται για να γίνεις πρόεδρος είναι η μεγάλη σου επιθυμία να γίνεις πρόεδρος και κάποιος τρελός εκατομμυριούχος που να πληρώσει αρκετά για να γίνεις. Κανένας αξιοπρεπής άνθρωπος δεν ασχολείται με την πολιτική, γιατί αν το κάνει, όλη μέρα θα παρακαλάει για να του δώσουν λεφτά. Τα λεφτά κατέστρεψαν την πολιτική. Και αυτός που έκανε την αρχή για τους αμόρφωτους πολιτικούς ήταν η Σάρα Πέιλιν. Ενθάρρυνε τόσο πολύ τους αμόρφωτους, που επειδή ο Ομπάμα χρησιμοποιεί δευτερεύουσες προτάσεις τον αποκαλούν «ελιτιστή.»

 

Σχετικά με την κρίση του τύπου:

Πιστεύω ότι σε ένα μεγάλο μέρος αυτό το έκαναν οι ίδιες οι εφημερίδες στον εαυτό τους. Όταν εμφανίστηκε το ίντερνετ, είπαν: «Α, πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το θαυμαστό νέο εργαλείο προς όφελός μας; Να μια καλή ιδέα: θα πάρουμε όλο αυτό το υλικό, για το οποίο έχουμε ξοδέψει εκατομμύρια, και θα το δώσουμε δωρεάν.» Αυτό δημιούργησε κακό προηγούμενο: τώρα ο κόσμος θεωρεί δεδομένο ότι θα είναι τα πάντα δωρεάν. Αυτό δεν γυρνάει πίσω, αλλά μόνες τους τα κατάφεραν. Εγώ αγαπώ πολύ τους New York Times στην έντυπη μορφή τους. Πάρα πολύ, τους αγοράζω συνέχεια. Είναι μια πολύ καλή άσκηση μνήμης, γιατί προσπαθώ να δω τι θυμάμαι από τα νέα που διάβασα στο ίντερνετ την προηγούμενη μέρα.»

 

Για την ημιμάθεια που δημιουργεί το ίντερνετ:

Κι εγώ το κάνω αυτό! Είπα στη γυναίκα μου «Έμαθες τι έγινε στο Αφγανιστάν;» «Όχι», μου λέει «τι έγινε;» «Δεν ξέρω, δεν κλίκαρα στην είδηση!» Η πληροφορία που μένει είναι: Αφγανιστάν. Κακό.

 

Για το τι θα πρότεινε σε νέους συγγραφείς:

If you wanna be a writer, you have to fucking write. (Αμετάφραστο)

 

Γηραιός κύριος : «Κύριε Borowitz, ευχαριστούμε για το Twitter σας. Είναι αυτό που μας κρατάει πνευματικά υγιείς.»

Borowitz: «Αυτό που είπατε είναι πολύ λυπηρό.»

Βιβλίο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Claude Pujade-Renaud

Το Πίσω Ράφι / «Οι γυναίκες του λαθροθήρα»: Μια εντελώς διαφορετική οπτική σε ένα θρυλικό ερωτικό τρίγωνο

Η Claude Pujade-Renaud ανατέμνει την ιστορία της σχέσης του Τεντ Χιουζ με τη Σίλβια Πλαθ και την Άσια Ουέβιλ δημιουργώντας ένα ερεθιστικό ψηφιδωτό από δεκάδες διαφορετικές αφηγήσεις.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Τζον Ρ. Ρ. Τόλκιν: Ο άρχοντας του δευτερεύοντος κόσμου

Βιβλίο / Τζον Ρ. Ρ. Τόλκιν: Ο άρχοντας του δευτερεύοντος κόσμου

Κι αν η Μέση Γη εξυψώθηκε στη φαντασμαγορία που όλοι γνωρίζουμε μέσα απ’ τις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον, δεν ξεχνάμε ποτέ εκείνη τη στιγμή της πρώτης βραδινής ανάγνωσης, των απρόσμενων αράδων που σχημάτισαν αμέσως ένα σύμπαν αυτονόητο.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ
Ο Ερρίκος Σοφράς μιλά για τα «Σονέτα» του Σαίξπηρ: «Θεωρώ το ποίημα έναν οργανισμό ζωντανό, αιμάτινο»

Βιβλίο / Ο Ερρίκος Σοφράς μιλά για τα «Σονέτα» του Σαίξπηρ: «Θεωρώ το ποίημα έναν οργανισμό ζωντανό, αιμάτινο»

Η νέα, εμπλουτισμένη και αναθεωρημένη έκδοση των «Σονέτων» από τους Αντίποδες, σε μετάφραση Ερρίκου Σοφρά, αναδεικνύει τη διαρκή ανάγκη του ποιητή για ελευθερία και καινοτομία, που φτάνει να καταργεί ακόμα και τις ποιητικές και κοινωνικές συμβάσεις.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Οι 10 συν 2 ξένοι τίτλοι της χρονιάς

Βιβλίο / 12 μεταφρασμένα βιβλία που ξεχώρισαν το 2024

Mια millennial συγραφέας και το μεταφεμινιστικό της μυθιστόρημα, η μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου σε graphic novel, αυτοβιογραφίες, η επανασύνδεση της ανθρώπινης και της φυσικής ιστορίας σε 900 σελίδες: αυτοί είναι οι ξένοι τίτλοι που ξεχωρίσαμε τη χρονιά που πέρασε.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γκάρι Ιντιάνα δεν μένει πια εδώ 

Απώλειες / Γκάρι Ιντιάνα (1950-2024): Ένας queer ήρωας του νεοϋορκέζικου underground

Συγγραφέας, ηθοποιός, πολυτάλαντος καλλιτέχνης, κριτικός τέχνης, ονομαστός και συχνά καυστικός ακόμα και με προσωπικούς του φίλους, o Γκάρι Ιντιάνα πέθανε τον περασμένο μήνα από καρκίνο σε ηλικία 74 ετών.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τζούλια Τσιακίρη

Οι Αθηναίοι / Τζούλια Τσιακίρη: «Οι ταβερνιάρηδες είναι ευεργέτες του γένους»

Με διαλείμματα στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, έχει περάσει όλη της τη ζωή στο κέντρο της Αθήνας - το ξέρει σαν την παλάμη της. Έχει συνομιλήσει και συνεργαστεί με την αθηναϊκη ιντελεγκέντσια, είναι άλλωστε κομμάτι της. Εδώ και 60 χρόνια, με τη χειροποίητη, λεπτολόγα δουλειά της στον χώρο του βιβλίου και με τις εκδόσεις «Το Ροδακιό» ήξερε ότι δεν πάει για τα πολλά. Αλλά δεν μετανιώνει για τίποτα απ’ όσα της επιφύλαξε η μοίρα «εις τον ρουν της τρικυμιώδους ζωής της».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«H woke ατζέντα του Μεσοπολέμου», μια έκδοση-ντοκουμέντο

Βιβλίο / Woke ατζέντα είχαμε ήδη από τον Μεσοπόλεμο

Μέσα από τις «12 queer ιστορίες που απασχόλησαν τις αθηναϊκές εφημερίδες πριν από έναν αιώνα», όπως αναφέρει ο υπότιτλος του εν λόγω βιβλίου που έχει τη μορφή ημερολογιακής ατζέντας, αποκαλύπτεται ένας ολόκληρος κόσμος βαμμένος στα χρώματα ενός πρώιμου ουράνιου τόξου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Χυδαιότητα, ένα ελάττωμα της νεωτερικότητας

Βιβλίο / Χυδαιότητα, ένα ελάττωμα της εποχής μας

Το δοκίμιο «Νεωτερικότητα και χυδαιότητα» του Γάλλου συγγραφέα Μπερτράν Μπιφόν εξετάζει το φαινόμενο της εξάπλωσης της χυδαιότητας στην εποχή της νεωτερικότητας και διερευνά τη φύση, τα αίτια και το αντίδοτό της.
ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
«Μαθαίνεις να υπάρχεις μέσα στο γράψιμο και αυτό είναι επικίνδυνο»

Βιβλίο / «Μαθαίνεις να υπάρχεις μέσα στο γράψιμο και αυτό είναι επικίνδυνο»

Μια κουβέντα με τη Δανάη Σιώζιου, μία από τις πιο σημαντικές ποιήτριες της νέας γενιάς, που την έχουν καθορίσει ιστορίες δυσκολιών και φτώχειας και της οποίας το έργο έχει μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες.
M. HULOT