Ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος και η Chili Art Gallery (Δημοφώντος 13-15, Θησείο) σε συνεργασία με 22 εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σας προσκαλούν να επισκεφθείτε την έκθεση «Ευτυχία πέρα από τα όρια» και να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνιά της, που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες 18:00 - 21:00.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, ενώ από τη δεύτερη μέρα μετά τα εγκαίνια θα γίνει διαθέσιμη και  διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας  artgrid.gr.

 

Για την έκθεση έχει εκδοθεί κατάλογος στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα διαθέσιμος σε όλους τους επισκέπτες της δωρεάν.

 

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Λία Κοντεκά, Woman the Creator, Κάθριν Τσιριγκούλη, Αλεξία Γαγλία, Χρυσούλα Δεμάγκου, Μαρία Νάνου, Anastasiia Bordiuzha, Niko Luccianni, Aung Myo Htet, Θεόφιλος Κοντόπουλος, Μελίνα Σκορδέλλη, Αΐντα Σεράναϊ, Λένα Σπανια, Ελίνα Αρμάου, Μάκης Τσουπάκης, Φούλη Μητσιάλη, Τατιάνα Κάσσαρη, Παναγιώτης Κακολύρης, Μαρία Ιακωβίδου, Αλέξανδρος Φυλακτόπουλος, Μαρία Γκούσκου, Ελένη Λαπαντζή.

 

Σημειώνει ο κ. Καπράλος σε κείμενο τεκμηρίωσης της έκθεσης: “Στην εποχή μας, ο έρωτας ως κοινωνικό αφήγημα επηρεάζεται ως προς την επανεξέταση των παραδοσιακών αντιλήψεων, με αποτέλεσμα την εμφάνιση πιο ελεύθερων και ευέλικτων μορφών σχέσεων. Η αναζήτηση της ευτυχίας και η έμφαση στην αυτοπραγμάτωση έχουν καταστεί κεντρικά θέματα. Η εμφάνιση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταμόρφωσε τον τρόπο που οι άνθρωποι δημιουργούν και διατηρούν ερωτικές σχέσεις. Η εξερεύνηση και η αποδοχή διαφορετικών μορφών ερωτικών σχέσεων υπογραμμίζει τη σημασία της αυτο-ανακάλυψης και της προσωπικής ανάπτυξης μέσα από αυτές.

 

Ο έρωτας δεν θεωρείται πλέον μόνο ως μια αναζήτηση του “Άλλου”, αλλά μια διαδικασία αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης. Η ιδέα της “μοναδικής αληθινής αγάπης” που διαρκεί για πάντα αμφισβητείται, και οι άνθρωποι είναι πιο ανοικτοί στη δυνατότητα πολλαπλών σημαντικών ερωτικών σχέσεων κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Και ενώ όλα αυτά μοιάζουν να αποτελούν μια κάποια πρόοδο, η κάθετη αύξηση της έμφυλης βίας είναι ένδειξη βαθύτερων κοινωνικών διεργασιών και ανισορροπιών. Η ενδοοικογενειακή βία και οι γυναικοκτονίες, είναι η βία ως μέσο διατήρησης του ελέγχου ή της ισχύος μιας κοινωνίας, που δεν έχει εξαλείψει πλήρως τις παραδοσιακές προσδοκίες και τις έμφυλες ανισότητες.

 

Η αμφισβήτηση των μεγάλων αφηγήσεων, η σχετικότητα της αλήθειας και η πολυφωνία, παραμένουν σημαντικές. Η Τέχνη καλείται να αποτυπώσει το συγκείμενο του Έρωτα πέρα από τα όρια: το πανανθρώπινο, το προσωπικό και το ιδανικό που πρέπει να κρατήσουμε, το παράλογο, το τοξικό και το κακοποιητικό που πρέπει να πατάξουμε, το ουσιαστικό, το θεμελιώδες και το αληθινό που πρέπει να ανακαλύψουμε. Μέσα από την διερεύνηση των πολυδιάστατων και συχνά αντιφατικών θεμάτων, η Τέχνη μας προκαλεί να εξετάσουμε μια ευτυχία πέρα από τα όρια, που αναδύεται μέσα από την προσωπική ανάπτυξη και την αυτογνωσία.”.