Ο καλλιτέχνης στα έργα του δίνει έμφαση στη μορφή αυτή καθ΄ αυτή και όχι στο εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό που είναι σημαντικό για τον ίδιο είναι να παρουσιάσει την γυναικεία ύπαρξη εστιάζοντας στον ψυχισμό της, σε αυτό που αποπνέει μέσω του γυμνού κορμιού της και να το φέρει σε αντιδιαστολή με αυτό που εκπέμπει η φιγούρα φορώντας το «περιτύλιγμα» της, την ενδυμασία της. Επιπλέον ο Κώστας Αγγελάκης με την χρήση των σκιών και του λιγοστού φωτισμού ενισχύει ακόμα περισσότερο τον αρχικό του στόχο να αναδείξει δηλαδή την αλήθεια που κρύβει μέσα της κάθε γυναίκα και όχι το προσωπείο που της επιτάσσει η κοινωνία να φοράει ανάλογα με τον κοινωνικό ρόλο που είναι υποχρεωμένη κάθε φορά να εξυπηρετεί. Στην έκθεση αυτή ο καλλιτέχνης μας καλεί να ανακαλύψουμε τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια αποδίδοντας το γυναικείο σώμα απόλυτα ρεαλιστικά και με μια εντυπωσιακή λιτότητα που σε καθηλώνει.

 

Ο Ιστορικός Τέχνης  Γιώργος Μυλωνάς αναφέρει μεταξύ άλλων για την έκθεση: «Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου οι γυναίκες αναζητούν ολοένα και περισσότερο τον εαυτό τους. Στο πεδίο των σχέσεων, στο πεδίο της μητρότητας, του ερωτισμού, της σεξουαλικότητας, στο πεδίο της εργασίας και της κοινωνίας. Εάν ο 20ός αιώνας είναι ο αιώνας των μεγάλων ανακαλύψεων, των μεγάλων Πολέμων και ιδίως στο πρώτο μισό των μεγάλων ανδρών στην επιστήμη και στις τέχνες, το δεύτερο μισό και ο 21ος αιώνας που έχει ανατείλει θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανήκει στις γυναίκες και σε ό,τι θα μπορούσε να νοηθεί ως θηλυκό στοιχείο. Μετά την έβδομη τέχνη, τη διαφήμιση και την τηλεόραση, η γυναίκα αποθεώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συχνά μέσα από παραμορφωτικά φίλτρα. Δεν βλέπουμε όμως καθόλου, ίσως δεν αναζητούμε καθόλου, το φως που περιέχει το πρόσωπο, το εσωτερικό του φως, που είναι πιο ενδιαφέρον και ισχυρό από τα άλλα, που είναι ανθρώπινο.

 

Ο δημιουργός, ακολουθώντας τα χνάρια μιας μακράς παράδοσης, επαναφέρει στο προσκήνιο τη φιγούρα με τρόπο που υπαινίσσεται τη γυναικεία συνθήκη. Η ζωγραφική του Αγγελάκη διαθέτει μια αφηγηματική ποιότητα που σπάνια συναντάμε σήμερα. Οι μορφές του, είτε γυμνές είτε ενδεδυμένες, μέσα από την επιμελώς λιτή τους στάση, εξομολογούνται τον ψυχικό τους κόσμο. Ο καλλιτέχνης δεν ενδιαφέρεται να εντυπωσιάσει τον θεατή με έντονες χειρονομίες ή κραυγαλέες αναφορές. Αντιθέτως, προτείνει έναν σιωπηλό διάλογο ανάμεσα στην ύλη και την ψυχή, στο φως και τη σκιά. Είναι ακριβώς αυτή η συγκρατημένη ένταση και η ήρεμη δύναμη που καθιστά τον Αγγελάκη έναν ιδιαίτερο δημιουργό. Σε έναν κόσμο που επιδιώκει τη συνεχή έκθεση και την υπερβολή, τα έργα του υπερασπίζονται τη σιωπή και την αλήθεια των μικρών στιγμών.»

 

Σύντομο Βιογραφικό: Ο Κώστας Αγγελάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε με υποτροφία ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. Σόφιας στη Βουλγαρία από το 1986 έως το 1992. Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε και της Ένωσης Καλλιτεχνών Βουλγαρίας. Έχει πραγματοποιήσει δεκατρείς ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές και συμπόσια τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.