Φιλιππίνες: Σάλος από τις δηλώσεις Ντουτέρτε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την υπηρέτριά του

Φιλιππίνες: Σάλος από τις δηλώσεις Ντουτέρτε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την υπηρέτριά του Facebook Twitter
EPA
0

Θύελλα αντιδράσεων από κόμματα και γυναικείες οργανώσεις προκάλεσε η παραδοχή του Ροντρίγκο Ντουτέρτε πως όταν ήταν έφηβος, παρενόχλησε σεξουαλικά την οικιακή βοηθό της οικογένειάς του, ενώ εκείνη κοιμόταν.

Οι δηλώσεις του προέδρου των Φιλιππίνων προκαλούν συχνά επικρίσεις και αντιδράσεις στη χώρα του, κυρίως όταν μιλά για τις γυναίκες. Πρόσφατα είχε αστειευτεί για έναν βιασμό ενώ δεν διστάζει να υπερηφανεύεται δημοσίως για τις απιστίες του.

Μιλώντας για την εξομολόγησή του σε έναν ιερέα όταν ήταν μαθητής λυκείου, ο 73χρονος πρόεδρος αφηγήθηκε ότι εκείνη την εποχή μπήκε στο δωμάτιο της υπηρέτριας, την ώρα που η γυναίκα κοιμόταν, σήκωσε τα σκεπάσματα και προσπάθησε να αγγίξει τα γεννητικά της όργανα.

«Τότε εκείνη ξύπνησε κι εγώ έφυγα», πρόσθεσε. Όμως, όπως εξομολογήθηκε και στον ιερέα, στη συνέχεια επέστρεψε στο δωμάτιο και την παρενόχλησε και πάλι.

Το κόμμα Gabriela, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών, ζήτησε την παραίτησή του χαρακτηρίζοντας αποκρουστικές τις δηλώσεις και κατηγορώντας τον ότι ομολόγησε απόπειρα βιασμού.

Απαντώντας στις μαζικές επικρίσεις, ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε ισχυρίστηκε σήμερα ότι ο πρόεδρος επινόησε αυτήν την ιστορία και πως «την έκανε πιο πικάντικη». «Επινόησε ένα γελοίο ανέκδοτο για να επιστήσει την προσοχή στις σεξουαλικές επιθέσεις που ο ίδιος και οι συμμαθητές του είχαν υποστεί στο λύκειο», είπε ο Σαλβαντόρ Πανέλο.

Οι δηλώσεις του Ντουτέρτε έγιναν σε μια ομιλία του, ενώ κατακεραύνωνε την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για τις σεξουαλικές επιθέσεις ιερέων σε παιδιά. Ο πρόεδρος, που δεν διστάζει να χαρακτηρίζει την Εκκλησία «τον πιο υποκριτικό θεσμό», είπε ότι οι συμμαθητές του και ο ίδιος έπεφταν θύματα σεξουαλικής επίθεσης όταν πήγαιναν να εξομολογηθούν.

Ο πρόεδρος και οι σύμβουλοί του συνηθίζουν, μετά από κάθε αμφιλεγόμενη δήλωσή του για τις γυναίκες, να υποβαθμίζουν το θέμα και να το παρουσιάζουν ως «αστεϊσμό» ή να λένε ότι παρουσιάστηκε από τον Τύπο εκτός του πλαισίου στο οποίο ειπώθηκε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM