Αυτά είναι τα αγαπημένα μας μέρη στον Πειραιά

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας μέρη στον Πειραιά Facebook Twitter
0

Varoulko Seaside

Γευστικά ταξίδια όλο τον χρόνο

Ο Λευτέρης Λαζάρου έχει συνδέσει το όνομά του για περισσότερα από τριάντα χρόνια με την αναγέννηση της ελληνικής κουζίνας και τη δημιουργία της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας. Πολλά είναι τα στοιχεία που μπορεί να διακρίνει κανείς σε αυτή την επιτυχημένη πορεία, αλλά το πιο χαρακτηριστικό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό είναι η προσπάθειά του να ανανεώνεται διαρκώς και να πρωτοτυπεί σε ό,τι αφορά αυτό που προσφέρει στους φανατικούς και διαχρονικούς φίλους της κουζίνας του.


Αυτή ακριβώς η πρόθεση ανατροπής των δεδομένων διακρίνει τη σημερινή εποχή του φημισμένου εστιατορίου που φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με αστέρι Michelin Έλληνα σεφ. Το Varoulko Seaside, που έχει βρει τον ιδανικό του χώρο στο Μικρολίμανο, μπροστά στη θάλασσα, καταφέρνει να συνδυάζει ιδανικά τα απαραίτητα συστατικά που το καθιέρωσαν ως γευστικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Το Varoulko διαθέτει όλη την εμπειρία και το υπόβαθρο της μαγειρικής τέχνης και ταυτόχρονα σου προσφέρει φαγητό που μεταφέρει την αίσθηση του comfort food. Διατηρεί τη διάθεση δημιουργικότητας την oποία παντρεύει ιδανικά με αγαπημένα διαχρονικά πιάτα θαλασσινής κουζίνας σε περιβάλλον φιλόξενο και ζεστό.


Ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών δίνει στον επισκέπτη του εστιατορίου την ευκαιρία να αισθανθεί από την πρώτη στιγμή οικειότητα σε έναν χώρο όπου η χαλαρή καθημερινότητα γίνεται τέχνη. Μετά την επίσκεψή σου στο Varoulko δύσκολα μπορείς να φανταστείς ιδανικότερο προορισμό για ένα όμορφο μεσημεριανό γεύμα με εκλεκτή και προσιτή ψαροφαγία.


Η συνεργασία του Λευτέρη Λαζάρου στην κουζίνα με έναν από τους καλύτερους σεφ της νέας γενιάς, τον Γιάννη Παρίκο, έδωσε πιάτα που τιμούν ένα εστιατορίο του οποίου η ιστορία στο γαστρονομικό γίγνεσθαι φαντάζει σαν παραμύθι που μεταφέρεται από στόμα σε στόμα και παραδίδεται από γενιά σε γενιά.


Tο μεσημέρι έχεις να επιλέξεις από μια μεγάλη ποικιλία πιάτων με θαλασσινούς μεζέδες που μπορούν να παρελάσουν στο τραπέζι σου για να συνοδεύσουν το τσίπουρο, το ούζο ή κάποιο από τα ελληνικά αποστάγματα. Από βελούδινη ταραμοσαλάτα φτιαγμένη με λευκό ταραμά, παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι, χταπόδι ψητό, κυδώνια αχνιστά με λημνιό κρασί, ρεγγοσαλάτα με φιλέτο καπνιστής ρέγγας και υπέροχο ψητό καλαμάρι με αέρινη κρέμα ταραμά. Από την κουζίνα βγαίνουν και χρυσοκόκκινα τηγανητά μπαρμπούνια που μοσχοβολούν θαλασσινή φρεσκάδα και, φυσικά, ψητά ψάρια που θα συνοδεύσεις με χόρτα ή ψητά λαχανικά.


Το δείπνο στη μαγευτική ατμόσφαιρα του Varoulko Seaside προσφέρει εμπνευσμένες προτάσεις που απογειώνουν τη γαστρονομική εμπειρία: ταρτάρ από γαρίδες Κοιλάδας με εσπεριδοειδή, κρέμα αβοκάντο και μαγιονέζα τσίλι, ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας και ντοματίνια φούρνου και εξαίσιο ταρτάρ με μπαρμπούνι μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο, ξύσμα μοσχολέμονου και σταφίδες, γαρνιρισμένο με τρίμμα αυγοτάραχου, μυρώνια και ζελεδάκια ούζου. Η καλοστημένη οινική λίστα προσφέρει ενδιαφέρουσες ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα και αρκετές επιλογές σε ποτήρι.


Το γλυκό φινάλε υπογράφει ο εξαίρετος pastry chef Θοδωρής Μωυσίδης, ένα ακόμη από τα ισχυρά πλεονεκτήματα που έχει το Varoulko. Μια εξαιρετική επιλογή είναι η βελούδινη κρέμα χαλβά με γλάσο σοκολάτας αρωματισμένο με ροδόνερο, πουρέ από χουρμάδες και σορμπέ παστέλι.

Varoulko Seaside,  Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, 210 5228400. Facebook, Instagram. Ανοιχτό μεσημέρι και βράδυ όλη την εβδομάδα.

Lola's Tapas Bar

Το Lola's είναι το σωστό μέρος.

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας μέρη στον Πειραιά Facebook Twitter

Βρίσκεται κοντά μας από το 2014 και έχει αποδείξει πολλές φορές πως οι μεγάλες αγάπες διαρκούν για πάντα. Και η αγάπη μας για το Lola's συνεχώς μεγαλώνει, όχι χωρίς λόγο. Σε ένα υπέροχο, urban industrial περιβάλλον με αναφορές στην εποχή των Κόκκινων Φαναριών, απολαμβάνουμε αρωματικό, ζεστό καφέ με πεντανόστιμα σνακ για να ξεκινάμε την ημέρα με τον καλύτερο τρόπο, ενώ επιστρέφουμε στην επική μπάρα του μετά το γραφείο για να χαλαρώσουμε με ένα κλασικό ή signature cocktail, όπως το αγαπημένο όλων Drunk Lola με ρούμι, φρέσκο lime, σιρόπι ζάχαρης, passion fruit, χυμό ανανά και angostura bitters.

Φυσικά, δεν μένουμε μόνο στο ποτό, γιατί το Lola's έχει και μια πολύ δυνατή κουζίνα. Με προσανατολισμό τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και ένα ασιατικό twist που κάνει τη διαφορά, τα tapas που φτιάχνονται από τον executive chef του, Χρήστο Τζιέρα, είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Ζήτησε να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα παναρισμένα σουτζουκάκια με κιμά από γαλοπούλα, την καπνιστή πανσέτα ή το φιλέτο σολομού με κρέμα πράσινης φάβας, φύκια και μοσχολέμονο που πραγματικά ξεχωρίζουν!

Και μην ξεχνάς ότι κάθε Τρίτη πραγματοποιείται Ladies' Night, με τις κυρίες να απολαμβάνουν ένα επιπλέον δωρεάν ποτό μαζί με αυτό που θα επιλέξουν, κάθε Πέμπτη, στα Lollipop Nights, ο DJ Μενέλαος Κουτσάκος επιλέγει μουσικές από τα '70s, τα '80s και τα '90's και κάθε Κυριακή από τις 20:00 γίνεται το Sweet Lolita, Τhe Party, με τον DJ Tsitsos να ξεσηκώνει τα πλήθη. 

Lola's Tapas Bar, 2ας Μεραρχίας 14, Πειραιάς, 210 4529722, Facebook, Instagram

Άμπακος

Η απόλυτη ωδή στο ζουμερό κρέας. Stay Hungry!

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας μέρη στον Πειραιά Facebook Twitter

Ο Πειραιάς είναι αγαπημένος προορισμός για φαγητό και ο Άμπακος είναι το steakhouse που θα σε κάνει να αγαπήσεις το κρέας και να επιστρέφεις ξανά και ξανά για να απολαύσεις και πάλι τις γεύσεις του. Με κρέατα από ελληνικές φυλές βιολογικής εκτροφής (βόειο, μαύρος χοίρος, βουβάλι) και ιδιαίτερες κοπές (ξηρή ωρίμανση, Βlack Angus) από την Ουρουγουάη, την Αμερική αλλά και την Ευρώπη, στον Άμπακο δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις. Γνωρίζοντας ότι η νοστιμιά του κρέατος απογειώνεται με το σωστό, καλό ψήσιμο, στην κουζίνα του τα πάντα ψήνονται στον παραδοσιακό φούρνο Mibrasa με ξυλοκάρβουνα για να έχουν μια ξεχωριστή μυρωδιά καπνιστού, χωρίς να χάνονται τα αρώματα και η γεύση.

Επιπλέον, στον Άμπακο υπάρχει ειδικό «καπνιστήριο» κρεάτων για τους λάτρεις του καπνιστού κρέατος. Πέρα από το κρέας, όμως, στον Άμπακο θα βρεις μεγάλη ποικιλία από φρέσκα και χειροποίητα ορεκτικά και σαλάτες. Ακόμα και το ψωμί που συνοδεύει τα πιάτα ή το αφράτο και τέλειο ψωμί του burger ζυμώνονται αποκλειστικά για το εστιατόριο και ψήνονται στον ξυλόφουρνο. Και όλα αυτά σε ένα ζεστό περιβάλλον όπου κυριαρχεί το ξύλο, με χειροποίητους, φιλόξενους πάγκους και διακοσμητικές λεπτομέρειες που σε βοηθούν να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το φαγητό σου. Εξαιρετική και η λίστα των κρασιών του με ετικέτες από την Ελλάδα και απ' όλο τον κόσμο. Μην κάθεσαι. Ήρθε η ώρα να φας (σ)τον Άμπακο.

Άμπακος,  Φίλωνος 66 & 2ας Μεραρχίας, Πειραιάς, 210 4525251. Ώρες λειτουργίας: 13:00-01:00 καθημερινά. Facebook, Instagram

Δουράμπεης

Το καλύτερο ψάρι της Αθήνας.

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας μέρη στον Πειραιά Facebook Twitter

Στον τομέα του παραμένει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. Σερβίρει καθημερινά τα πιο φρέσκα ψάρια και οστρακοειδή της ελληνικής θάλασσας δίπλα σε αγνά και εξίσου άψογα συνοδευτικά, ενώ οι τεχνικές παρασκευής των φαγητών του παραμένουν απλές, αλλά ιδιοφυείς και μοναδικές, αφού στηρίζονται σε μια παράδοση που τείνει να χαθεί. Ο Δουράμπεης είναι ένα κλασικό εστιατόριο του Πειραιά που συνεχίζει να προσελκύει όχι μόνο τους καλοφαγάδες της Αττικής αλλά και τους ξένους επισκέπτες που σπεύδουν να δοκιμάσουν, εντυπωσιασμένοι, φαγητά που δεν βρίσκουν πουθενά αλλού.


Τι χαρακτηρίζει τη μαγειρική του Δουράμπεη; Η απλότητα, ο σεβασμός στην πρώτη ύλη, η ένταση της γεύσης. Όλα τα ψάρια ψήνονται στη φωτιά της γιγαντιαίας θράκας που καταλαμβάνει τον χώρο της κουζίνας, με μόνη παρέμβαση το θαλασσινό αλάτι και τη σπάνια τεχνική του ψήστη που μετατρέπει τους θησαυρούς της θάλασσας σε πεντανόστιμα φαγητά.


Όλα τα ψάρια «εκτίθενται» στα ειδικά ψυγεία του εστιατορίου και ο πελάτης μπορεί, και επιβάλλεται, να επιλέξει αυτό που αγαπά. Τι μπορείτε να φάτε εδώ; Στην αρχή, το μαγαζί θα σας προσφέρει ένα μικρό φλιτζάνι κακαβιά. Θα συνεχίσετε με όστρακα. Κυδώνια, άγρια στρείδια ελληνικής καταγωγής, γυαλιστερές και φρεσκότατο αχινό που έρχεται με τους χυμούς του και λίγο παρθένο ελαιόλαδο. Μπορείτε να τον φάτε πάνω σε τραγανές φέτες ψωμιού ή σκέτο, με ένα κουταλάκι, με την προσθήκη λεμονιού ή χωρίς. Επίσης, έχετε την επιλογή του σασίμι καραβίδας με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τα αυγά της καραβίδας στο πλάι. Κάπου εδώ θα έρθει στο τραπέζι και η φημισμένη σαλάτα του Δουράμπεη. Λίγα εστιατόρια στον κόσμο έχουν στον κατάλογό τους μια σαλάτα που είναι εξίσου διάσημη με τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Λίγα πιάτα στην Ελλάδα έχουν αντιγραφεί τόσο πολύ –και συνήθως αποτυχημένα– όσο αυτή σαλάτα.


Μαζί με τη σαλάτα έρχονται τα τηγανητά και άλλα μεζεδάκια: καλαμαράκια, μαρίδα τηγανητή με κρεμμύδι, η διάσημη καραβιδόψιχα, χταπόδι ψητό, χτένια ψητά λεμονάτα, σαρδέλες ψητές, γαρίδες από την Κοιλάδα Αργολίδας, όταν είναι η εποχή τους, μικρές τηγανητές πεσκανδρίτσες που σερβίρονται με σκορδαλιά από παντζάρι – ο κατάλογος εμπλουτίζεται ανάλογα με το τι φέρνουν οι ψαράδες-προμηθευτές του Δουράμπεη. Και κάπου εδώ μπορούμε να περάσουμε στον βασικό λόγο για τον οποίο αγαπάμε αυτό το εστιατόριο, τα μοναδικά ψητά του ψάρια. Ό,τι καλό βγάζει το Αιγαίο έρχεται πρώτα εδώ: πελαγίσιες τσιπούρες, στήρες, σφυρίδες, ροφοί και συναγρίδες.

Ό,τι και να επιλέξετε θα έρθει στο τραπέζι σας ψημένο στην εντέλεια. Δίπλα στο ψάρι, παραπούλια αχνιστά al dente με ελαιόλαδο και άγρια ραδίκια που μαζεύονται καθημερινά. Πάντα ένα χόρτο με όνομα συγκεκριμένο, που μαζεύεται και μαγειρεύεται με την ίδια φροντίδα όπως και το ψάρι. Μην παραλείψετε τους λουκουμάδες στο τέλος και τα μοναδικά σπιτικά γλυκά.


Η εμπειρία στο εστιατόριο Δουράμπεης είναι μοναδική στην Ελλάδα όχι μόνο για το σπουδαίο φαγητό αλλά και για το άψογο σέρβις. Ξεκινώντας από τον Σέργιο Δουράμπεη, που θα σας υποδεχτεί με χαμόγελο, και φτάνοντας μέχρι τη φροντίδα των σερβιτόρων, θα βρείτε πολλούς λόγους να κατεβαίνετε συχνά στον Πειραιά για ψάρι στον Δουράμπεη.

Δουράμπεης,  Ακτή Δηλαβέρη 29, Καστέλλα, 210 4122092

Theatro Art & Food Gallery

Αρμονία και ποιότητα σε έναν πολυχώρο στην καρδιά του Πειραιά.

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας μέρη στον Πειραιά Facebook Twitter

Λένε ότι η γεύση είναι τέχνη... Aλλά και η τέχνη έχει τη δική της γεύση. Στο Theatro Art & Food Gallery η καλλιτεχνική δημιουργία συναντά τις εμπνευσμένες γευστικές προτάσεις, δημιουργώντας στιγμές απόλαυσης σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον. Από την πρώτη στιγμή η ατμόσφαιρα σε κάνει να αισθάνεσαι τη φιλοξενία του χώρου που γίνεται αμέσως το στέκι σου, ακόμα και για τις πιο μοναχικές εξόδους σου. Στο κτίριο της πλατείας Κοραή, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το κλασικό συναντά την απλότητα του lounge και οι άνθρωποι του Theatro Art & Food Gallery είναι εκεί για να σε κάνουν να αισθανθείς την ουσία της διασκέδασης.

Από το πρωί για τον πρώτο καφέ της ημέρας μέχρι το βράδυ για το ποτό σε ένα glam περιβάλλον, κάθε στιγμή εδώ θα βρεις την κατάλληλη πρόταση. Γευστικά πιάτα για πρωινό συνοδεύουν το καθημερινό σου ξεκίνημα, ενώ η εκλεκτή κουζίνα ετοιμάζει μια σειρά από συνταγές που ικανοποιούν κάθε περίσταση.


Όσο για την τέχνη, βρίσκει τη θέση της με τον πιο αρμονικό τρόπο μέσα από εκθέσεις φωτογραφίας και μουσικοθεατρικές παραστάσεις αλλά και με τα live events από γνωστούς ή ανερχόμενους καλλιτέχνες που έχουν να παρουσιάσουν κάτι το εξαιρετικό. Στο Theatro Art & Food Gallery, εδώ και 21 χρόνια η ποιότητα αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία που αποκαλύπτεται σε κάθε σημείο του πολυχώρου, ο οποίος παραμένει μη καπνιζόντων και εκτείνεται σε τρία επίπεδα. Ιδανική επιλογή για καθημερινή βόλτα, εκδήλωση, πάρτι ή βραδιά οινοποσίας με έμπειρους sommeliers, εκεί όπου η τέχνη και η γεύση συνδιαλέγονται με τον πιο ουσιαστικό τρόπο.

Theatro Art & Food Gallery, Καραΐσκου 115, Πειραιάς, 210 4117897, 210 4224637, Facebook.

Το Πυροφάνι του Πειραιά

Το μουσικό μεζεδοπωλείο με τα υπέροχα ψάρια και θαλασσινά.

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας μέρη στον Πειραιά Facebook Twitter

Έχει 30 χρόνια ιστορίας στα Καμίνια και από τα τραπέζια του έχει περάσει πολύ κόσμος που αγαπάει το φρέσκο ψάρι και θέλει να το απολαμβάνει από σίγουρα χέρια. Βέβαια, εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στην Πειραϊκή, σε ένα υπέροχο spot, με τη θάλασσα μπροστά του, το οποίο σε προϊδεάζει για τις τέλειες γεύσεις. Στο Πυροφάνι τα πράγματα είναι απλά, όμορφα και περιστρέφονται γύρω από το καλό φαγητό. Με μια δυναμική κουζίνα, στα ηνία της οποίας βρίσκεται η executive chef, παγκόσμια κριτής γαστρονομίας της WACS και γενική διευθύντρια του Chef Club of Attica Acropolis, Εύα Μπόνα, μαζί με τον γιο της Κωνσταντίνο Κοκκόση και με διάθεση για δημιουργία όλο και περισσότερων νέων γεύσεων, στο Πυροφάνι η απόλαυση είναι δεδομένη.

Τα ψάρια είναι εκλεκτά και διαλεγμένα ένα-ένα, τα θαλασσινά μαγειρεμένα με μεράκι και αγάπη και τα ορεκτικά προσεγμένα και ιδανικά για να αρχίσει τέλεια ένα δείπνο ή ένα γεύμα. Στα πλεονεκτήματα του μαγαζιού το φιλόξενο περιβάλλον που αγαπούν τόσο οι παρέες όσο και οι οικογένειες αλλά και η ζωντανή μουσική το Σαββατοκύριακο, οπότε ανάβει το κέφι και ανοίγει ακόμα περισσότερο η όρεξη!

Όταν πας, ζήτησε να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το φρέσκο ψάρι ημέρας, τις λαχταριστές σουπιές με σπανάκι, τα ζυμαρικά με θαλασσινά αλλά και όλα τα όστρακα που μοσχοβολούν θάλασσα! Επίσης, να θυμάσαι πως ο χώρος προσφέρεται για εκδηλώσεις. Υπάρχει κάτι καλύτερο από τα μεγάλα τραπέζια γεμάτα από φίλους και μοσχοβολιστά πιάτα;

Tip: Και επειδή πρέπει πάντα να περνάνε όλοι καλά, στο Πυροφάνι έχουμε προβλέψει γωνιά θηλασμού για τις νέες μητέρες!

Το Πυροφάνι Του Πειραιά, Ακτή Θεμιστοκλέους 212, Πειραϊκή, 210 4208727, Facebook

Foyer Café Bistro - Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 

Το νέο σημείο αναφοράς στον Πειραιά.

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας μέρη στον Πειραιά Facebook Twitter

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το λαμπρότερο τοπόσημο που έχει το «μεγάλο λιμάνι», εγκαινιάζεται το νέο Foyer Café Bistro, ένα σημείο αναφοράς για την πόλη και όσους επιθυμούν να βιώνουν καθημερινά την εμπειρία ενός χώρου υψηλής αισθητικής.


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το νέο Café Bistro θα λειτουργεί καθημερινά από 1/2/2019, από τις 10:00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, μέσα σε ένα εμβληματικό κτίριο με ιστορία 120 χρόνων, αποπνέοντας το ύφος αντίστοιχων café που λειτουργούν σε μεγάλα φουαγέ ευρωπαϊκών πόλεων.


Συνδέοντας τις μνήμες του παρελθόντος με το παρόν, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα νοσταλγίας και μεγαλοπρέπειας σε έναν χώρο που έχει φιλοξενήσει σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες και ηθοποιούς, όπως ο Δημήτρης Ροντήρης, ο Κάρολος Κουν, ο Δημήτρης Χορν, ο Μάνος Κατράκης, ο Αλέξης Μινωτής και η Κατίνα Παξινού.


Ο διάκοσμος του φουαγέ ακολουθεί τον χαρακτήρα του ιστορικού κτιρίου με τον εντυπωσιακό πολυέλαιο, τις παλιές αυθεντικές καρέκλες του θεάτρου με ειδική αρίθμηση, τις φωτογραφίες και τα έπιπλα μιας άλλης εποχής, αναδεικνύοντας μια ατμόσφαιρα βερολινέζικου και γαλλικού bistro.


Το Café Bistro θα μπορούμε να το επισκεπτόμαστε καθημερινά, απολαμβάνοντας τον καφέ μας, ιδιαίτερες γεύσεις και μια πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, καθώς και κατά τη διάρκεια των θεατρικών παραστάσεων και δρωμένων που φιλοξενεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.


Το νέο εγχείρημα των Πειραιωτών Κοσμά Καραβά, Δημήτρη Παναγόπουλου και Γιώργου Νικολάου, το Foyer Café Bistro, θα αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο έλξης για την καθημερινή ψυχαγωγία, συνδυάζοντας την υψηλή αισθητική με τη νοσταλγία και την ποιότητα.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32

Belle Amie

Ο γευστικός προορισμός του Πειραιά.

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας μέρη στον Πειραιά Facebook Twitter

Στην καρδιά του Πειραιά, στον πεζόδρομο της Αγγέλου Μεταξά στο Πασαλιμάνι, το Belle Amie, το υπέροχο νεοκλασικό με την κοσμοπολίτικη αύρα και το vintage άρωμα 125 χρόνων ιστορίας, αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για ένα άκρως ποιοτικό και γευστικό ταξίδι. Μέσα στο comforting περιβάλλον του μοιραζόμαστε καθημερινά ωραίες στιγμές, γεύσεις, εικόνες και συναισθήματα, απολαμβάνοντας τη φιλική και παρεΐστικη ατμόσφαιρα που αποπνέει.


Ο Marko Rossi, το νέο μέλος της οικογένειας του Belle Amie και επικεφαλής της κουζίνας του, προτείνει συνταγές που σε κάνουν να ταξιδεύεις και να νοσταλγείς τα οικογενειακά τραπέζια και το καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό της μαμάς και της γιαγιάς, που όλοι έχουμε αγαπήσει. Μια επιλογή ουσίας για όσους αγαπάνε τις ελληνικές γεύσεις που δημιουργούνται καθημερινά με μια νέα δημιουργική ματιά, απλότητα και μεράκι.


Στο μενού φιγουράρουν πιάτα με γνώμονα την ελληνική κουζίνα και τη μαγεία της αυθεντικότητας. Κοπανιστή Τήνου, χταπόδι στιφάδο, μακαρούνες χωριάτικες, τραχανάς ξινός, αρνάκι γύρος, καρμπονάρα Απεράθου, λαβράκι αχνιστό και μοσχαράκι μελωμένο είναι λίγες μόνο από τις πολλές προτάσεις που μπορείς να γευθείς ως κυρίως γεύμα ή να μοιραστείς στη μέση με την παρέα σου, σε συνδυασμό με εκλεκτές ετικέτες ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων.Γεύσεις που έχουμε αγαπήσει συνθέτουν και το δεκατιανό που σερβίρεται καθημερινά 9:00-13:00, με επιλογές όπως αυγά καγιανά, τηγανίτες ή αυγόφετες με κανέλα, μαρμελάδα ή μερέντα, κροκ μαντάμ με κουλούρι Θεσσαλονίκης και πολλές άλλες προτάσεις που ξυπνούν αισθήσεις και αναμνήσεις.


Το Belle Amie είναι ο απόλυτος προορισμός ποιότητας και απόλαυσης για όσους εκτιμούν τις γεύσεις της καρδιάς μας.

Belle Amie,  Αγγ. Μεταξά 11, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, 210 4175740, Facebook, Instagram

Το Καφέ των Αισθήσεων

Η έκτη αίσθηση σε οδηγεί στο σημείο της πιο αυθεντικής διασκέδασης.

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας μέρη στον Πειραιά Facebook Twitter

Όταν περνάς πραγματικά καλά, το καταλαβαίνεις με όλες σου τις αισθήσεις. Το Καφέ των Αισθήσεων είναι εκείνο το στέκι του Πειραιά που εδώ και 25 χρόνια κάνει τη διαφορά στην πρωινή σου βόλτα ή στη βραδινή σου διασκέδαση με τη ζεστή ατμόσφαιρα, την ιδιαίτερη μουσική αλλά και τα χαμόγελα των ανθρώπων του.

Από τις 10 το πρωί μπορείς να απολαύσεις τον βιολογικό μονοποικιλιακό καφέ Arabica, τα ζεστά αρωματικά τσάγια, τα λαχταριστά ροφήματα σοκολάτας ή τα γευστικά σνακ. Όσο για το βράδυ, η μεγάλη ξύλινη μπάρα είναι το σημείο όπου δεκάδες θαμώνες ακουμπάνε κάθε βράδυ την επιθυμία τους να νιώσουν όμορφα και να ξεχαστούν από την καθημερινότητα.

Τα 14 είδη εμφιαλωμένης μπίρας, οι δύο draft επιλογές αλλά και οι 100 ετικέτες της κάβας με απλά ή premium ποτά μεταμορφώνουν τη διασκέδαση σε πηγή ανεξάντλητης θετικής ενέργειας, όπου τα χαμόγελα και οι αληθινές σχέσεις αποκαλύπτονται με τον πιο αυθόρμητο τρόπο. Άλλωστε, η ιδιοκτήτρια και οι συνεργάτες της είναι εκείνοι που με τη δική τους προσωπικότητα έχουν δημιουργήσει μια οικεία ατμόσφαιρα, όπου οι περισσότεροι γνωρίζονται με το μικρό τους όνομα και γίνονται κάθε βράδυ μια παρέα.

Στις μουσικές επιλογές επικρατούν ήχοι τζαζ, soul, rock 'n' roll και alternative rock από διαφορετικούς κάθε φορά DJs, ενώ η Τετάρτη και η Κυριακή είναι αφιερωμένες στην ελληνική έντεχνη μουσική σκηνή, απαντώντας σε ένα στοίχημα που βρήκε το δικό του κοινό και έχει καθιερωθεί από το 1994. Στο Καφέ των Αισθήσεων ανακαλύπτεις καθημερινά ότι υπάρχει ένας κόσμος διαφορετικός και είναι εκεί.

Το καφέ των αισθήσεων,  Κουντουριώτου 164, Πειραιάς, 210 4220672, Facebook, Instagram

 

Eighteenscreen Micro Roastery / Wine & Nuts

Μια γωνιά για όσους αναζητούν την αυθεντική απόλαυση μέσα στην καθημερινότητα.

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας μέρη στον Πειραιά Facebook Twitter

Όσοι αγαπάμε τον καφέ ξέρουμε ότι δεν πρόκειται για ένα απλό ρόφημα. Αντίθετα, είναι εκείνη η γεύση που αποτελεί μια κατηγορία από μόνη της και κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καθημερινότητά μας. Άλλωστε, όταν μιλάμε για καφέ η γεύση δεν αρκεί. Είναι το άρωμα που πρώτο μας παρασύρει στην απόλαυση. Αυτό το άρωμα επικρατεί στο Eighteenscreen Micro Roastery, το στέκι του Πειραιά όπου η παρασκευή που καφέ αποτελεί μια ολόκληρη ιεροτελεστία.

Ο barista roaster Γιάννης Γκιουρτζιάν δημιούργησε το 2009 έναν εξαιρετικό χώρο, όπου επικρατεί το ξύλο και το μέταλλο, για να δώσει στον καφέ την αξία που του αρμόζει. Οι σπάνιες ποικιλίες καφέ που επιλέγονται με προσοχή συναντούν την τέχνη του καβουρδίσματος για να κατακλύσουν τις αισθήσεις μας με το εξαιρετικό άρωμα των φρεσκοψημένων κόκκων και να μας προετοιμάσουν για τη γεύση που ακολουθεί. Γιατί εδώ η γεύση τoυ καφέ είναι μoναδική και περνά από δοκιμές έμπειρων baristas πριν φτάσει στο φλυτζάνι μας. Κι επειδή η τέχνη της απόλαυσης έχει γίνει φιλοσοφία για το Eighteenscreen, ακριβώς δίπλα στο στέκι του αρωματικού καφέ άνοιξε το Eighteenscreen Wine & Nuts για τους λάτρεις του κρασιού.

Μια κάβα με περισσότερες από 100 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, τις οποίες μπορείς να απολαύσεις και στον χώρο όπου επικρατεί το ξύλο και, φυσικά, το άρωμα των φρεσκοψημένων ξηρών καρπών. Ένα delicatessen με προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσεις ένα προς ένα για να θυμηθείς ή να γνωρίσεις ξεχωριστές γεύσεις. Το μεράκι, η συνεχής ενημέρωση και η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια είναι αυτά που κάνουν το Eighteenscreen να ξεχωρίζει ως ιδέα που υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μια concept γωνιά στον Πειραιά που σε τραβάει κοντά της θες δεν θες, χάρη στα αρώματα που ευωδιάζουν φρεσκάδα, αλλάζοντας τα δεδομένα της καθημερινής σου ανάγκης για λίγη ποιότητα.

Eighteenscreen Micro Roastery, Τζαβέλλα 88, Πειραιάς, eighteenscreen.gr, Facebook, Instagram / Τζαβέλλα 90, Πειραιάς, 210 4120631

 

Okio

Το αυθεντικό μπαρ που δεν ακολουθεί τις μόδες

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας μέρη στον Πειραιά Facebook Twitter

Το Okio είναι η τρύπα στην πλώρη ενός πλοίου που έχει αγκυροβολήσει στο «μάτι» της μαρίνας Ζέας, προσφέροντας εδώ και 15 χρόνια πραγματική διασκέδαση στην περιοχή του Πειραιά. Ένα αυθεντικό all day bar που δεν ακολουθεί τη μόδα αλλά δημιουργεί τη δική του εμπειρία από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ο πρώτος καφές της ημέρας, που έχει το ιδιαίτερο άρωμα μιας gourmet ποικιλίας 100% arabica espresso blend, τα ξεχωριστά πιάτα, όπως το γνήσιο αμερικανικό burger, και τα περίφημα κοκτέιλ είναι κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επισκεφτείς το Okio. Εξάλλου, η μουσική του ταυτότητα, που κινείται σταθερά ανάμεσα σε ήχους soul, funky, jazzy, rock και ethnic, είναι που δημιουργεί ένα σταθερό κοινό και γίνεται το δικό του σημείο αναφοράς.

Εκτός από τους θαμώνες και όσους αναζητούν την ουσία της διασκέδασης, το Okio έχει φιλοξενήσει στη σκηνή του περισσότερους από 500 καλλιτέχνες και μπάντες της ανερχόμενης εγχώριας σκηνής, σφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο την παρουσία του στο πολιτιστικό κομμάτι της αθηναϊκής νύχτας. Ο κόσμος που περνάει την πόρτα του Okio αποτελείται από δύο ειδών φανατικούς: τους πρωινούς θαμώνες του καφέ και τους βραδινούς λάτρεις των κοκτέιλ, οι οποίοι συνήθως δεν συναντιούνται ποτέ. Αυτό όμως που συναντιέται είναι η αγάπη τους για ένα στέκι που φιλοξενεί τις πιο όμορφες στιγμές από το πρωί μέχρι το βράδυ, παραμένοντας σταθερή αξία στην επιλογή διασκέδασης.

Okio, Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 210 4284006, Facebook, Instagram

Δυόσμος

Τα ταξίδια στην Ελλάδα σχεδιάζονται πάνω σε πιάτα

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας μέρη στον Πειραιά Facebook Twitter

Λέγεται ότι οι αρχαίοι Έλληνες αρωμάτιζαν το τραπέζι τους με φυλλαράκια δυόσμου για να ανοίξουν την όρεξή τους. Στον Δυόσμο δεν χρειάζεται τίποτε για να σου ανοίξει η όρεξη, αφού ο ίδιος ο χώρος από την πρώτη στιγμή σε μαγεύει με την ευχάριστη ατμόσφαιρα και τα ζεστά υλικά.

Σε ένα κτίριο νεοκλασικό όπου επικρατούν το ξύλο και η πέτρα μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικά πιάτα, φτιαγμένα με έμπνευση από πρώτες ύλες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αναδεικνύοντας την ποιότητα των υλικών αλλά και το μεράκι του μαγειρέματος. Οι ρεβιθοκεφτέδες από μαύρα ρεβίθια Βοιωτίας, ο γύρος Πρόβατο με πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού, η κρητική μακαρονάδα με σκιουφιχτά, απάκι και κρέμα στάκας, τα κομματάκια κοτόπουλου με καπνιστό τυρί Μετσόβου μέσα σε κυπριακή πίτα και η ρωσική σαλάτα με παντζάρι και σουτζούκι είναι κάποιες από τις προτάσεις του καταλόγου που μυρίζουν Ελλάδα και εκπλήσσουν με την ιδιαίτερη γεύση τους.

Κι επειδή ένα ξεχωριστό γεύμα πρέπει να έχει και ξεχωριστό κλείσιμο, για επίλογο ο Δυόσμος προτείνει μια σειρά από γλυκά όπως πανακότα με γάλα δημητριακών και κρέμα αβοκάντο. Στον Δυόσμο όλες οι γεύσεις αποκτούν κάτι από τη ζεστή ατμόσφαιρα της σάλας ή τη θαλασσινή αύρα από τα τραπεζάκια που σε φιλοξενούν στην ταράτσα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δυόσμος, Λ. Φρεαττύδος 42α, 210 4611335, Facebook, Instagram, www.diosmos.gr

Beluga

Ένας χώρος απόλαυσης πάνω από τα Τείχη του Πειραιά

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας μέρη στον Πειραιά Facebook Twitter

Το Beluga είναι εκείνος ο χώρος που αλλάζει τη βόλτα στον Πειραιά με την εξαιρετική του ατμόσφαιρα αλλά και τα ιδιαίτερα πιάτα που προσφέρει, εκεί, στην ιστορική συνοικία της Τρούμπας. Μια γευστική εμπειρία όπου το αυθεντικό μεράκι παντρεύεται με τις σύγχρονες πινελιές, δημιουργώντας αξέχαστες στιγμές. Η κουζίνα του Beluga γίνεται σημείο δημιουργίας, αφού η φιλοσοφία του χώρου βασίζεται στην ποιότητα των πρώτων υλών και στις εξαιρετικές κοπές των κρεάτων. Μέσα σε έναν all day πολυχώρο που εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα μπορείς να απολαύσεις ξεχωριστά πιάτα, όπως το burger με rib eye Black Angus, φρέσκο ψάρι ημέρας αλλά και το υπέροχο sushi, που σε ταξιδεύει στη μακρινή Ανατολή.


Η επίσκεψη στο Beluga είναι ένα ατελείωτο ταξίδι μακριά από την καθημερινότητα και η διακόσμηση παίζει τον δικό της ρόλο σε αυτό. Η μεγάλη εντυπωσιακή μπάρα είναι εδώ για να φιλοξενήσει το ποτό ή το κοκτέιλ σου, ενώ το εστιατόριο που βρίσκεται στο βάθος επιφυλάσσει μια ακόμα έκπληξη, αφού κάτω από το γυάλινο δάπεδο ξεπροβάλλουν τα Τείχη του Πειραιά. Ξεχωριστές μέρες στο Beluga είναι η Παρασκευή με το απογευματινό πάρτι «After Office Drink» αλλά και η Κυριακή με την ελληνική βραδιά «Speak Greek». Μέσα σε έναν τόσο ξεχωριστό χώρο, το ποτό ή το γεύμα σου αποκτούν κάτι από την ατμόσφαιρα του χώρου για να σε κάνουν να αισθανθείς ότι η ιστορία του τόπου μπορεί να συνδυάζεται με τη σύγχρονη ματιά πάνω στην απόλαυση

Beluga, 2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς, 210 4116505, facebook, Instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ