Blind Beggar: Ένα νέο all-day bar με εξαιρετικά signature cocktails

Blind Beggar: Ένα νέο all-day bar με εξαιρετικά signature cocktails Facebook Twitter
Toν χώρο συνθέτουν αρμονικές αντιθέσεις '50s αισθητικής. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0



ΜIA NEA AΦΙΞΗ πάντοτε είναι καλά νέα, πόσο μάλλον μέσα στο γεμάτο εκπλήξεις 2020. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι λόγοι που κάνουν την άφιξη του Blind Beggar ξεχωριστή.


Ένας είναι το location: ανάμεσα σε τρεις στοές όπου βρίσκονται ιστορικά θέατρα της Αθήνας, με τρεις διαφορετικές εισόδους και χωροταξία που προσφέρει το προνόμιο της αίσθησης ότι βρίσκεσαι σε πλατεία, κάτω από έναν κλειστό, καταπράσινο από φυτά θόλο! Έπειτα, είναι η ιστορία και ο χώρος. Πήρε το όνομά του από ένα από τα πιο παλιά και σίγουρα εμβληματικά μπαρ του Λονδίνου*, ενώ τoν χώρο συνθέτουν αρμονικές αντιθέσεις '50s αισθητικής.


Ιθύνων νους, ένας από τους πιο ταλαντούχους mixologists, τα κοκτέιλ του οποίου έχουν απολαύσει οι φίλοι των φίνων και σπάνιων αποσταγμάτων σε Αθήνα, Λονδίνο και Βερολίνο. Η μακρόχρονη πορεία του Σταύρου Τιτάκη στο bartending μετρά δεκάδες διακρίσεις και παρουσίες σε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χώρους στην Ευρώπη και, φυσικά, στην Αθήνα.

Ο θρύλος του Λονδρέζου και του μπαρ που έζησε μεγάλες δόξες μέχρι την «γκαγκστερική» δεκαετία του '60 πέρασε και στην αργκό του ανατολικού Λονδίνου: Όταν ψάχνεις ένα μπαρ για να αποφύγεις τα αδιάκριτα βλέμματα, λένε ότι «είσαι Blind Beggar»!


Με σεβασμό στα κλασικά κοκτέιλ, εξέλιξε σε ανώτατο βαθμό τις γεύσεις για τα δικά του, signature cocktails, χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας spirits και πρώτες ύλες που παρασκευάζονται κάθε μέρα με χειρουργική τελειότητα στο εργαστήριο του Blind Beggar.


Το νέο all-day cocktail bar υποδέχεται τους καλεσμένους του από το πρωί με εξαιρετικό specialty coffee, ενώ προσφέρει συνοδευτικό fingerfood και έξυπνα σνακ για την αυστηρά επιλεγμένη λίστα κρασιών του.

Blind Beggar: Ένα νέο all-day bar με εξαιρετικά signature cocktails Facebook Twitter
Η μακρόχρονη πορεία του Σταύρου Τιτάκη στο bartending μετρά δεκάδες διακρίσεις και παρουσίες σε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χώρους στην Ευρώπη και, φυσικά, στην Αθήνα. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


*Το Blind Beggar (Τυφλός Ζητιάνος) πήρε το όνομά του από υπαρκτό πρόσωπο, έναν ευγενή Λονδρέζο στα τέλη του 18ου αιώνα, ο οποίος πολέμησε το κατεστημένο των βαρόνων και σε μια μάχη έχασε την όρασή του. Μετά από λίγο απώλεσε όλη του την περιουσία και ζητιάνευε για να ζήσει σε μια γωνία, τη γωνία του «Τυφλού Ζητιάνου», όπως την αποκαλούσαν όλοι. Εκεί δημιουργήθηκε το 1894 το θρυλικό μπαρ, το οποίο, προς τιμήν του, πήρε το παρατσούκλι του.


Ο θρύλος του Λονδρέζου και του μπαρ που έζησε μεγάλες δόξες μέχρι την «γκαγκστερική» δεκαετία του '60 πέρασε και στην αργκό του ανατολικού Λονδίνου: Όταν ψάχνεις ένα μπαρ για να αποφύγεις τα αδιάκριτα βλέμματα, λένε ότι «είσαι Blind Beggar»!

Blind Beggar: Ένα νέο all-day bar με εξαιρετικά signature cocktails Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Αθήνα, 210 3639242, Facebook: BLIND Beggar, Instagram: blindbeggarathens

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ