Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter
0

Αν έχεις βρεθεί στο roof garden του Zillers, να απολαμβάνεις τις γεύσεις του μενού, ενώ η θέα της Ακρόπολης στέκει μπροστά σου κλέβοντας το βλέμμα σου, τότε έχεις ζήσει μια από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες που έχει να σου προσφέρει η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Και στο Zillers, η έννοια της γαστρονομίας γίνεται μια ανοικτή all day πρόσκληση, που θα αλλάξει την καθημερινότητα στην πόλη και θα σε παρασύρει κάθε στιγμή της ημέρας από τον πρωινό καφέ μέχρι τη βραδινή βόλτα, προσφέροντας μια ξεχωριστή εκδοχή γευστικής ευχαρίστησης.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Ο βραβευμένος Παύλος Κυριάκης, στο πόστο του executive chef, δημιουργεί ένα μενού που μπορείς να απολαύσεις όλη την ημέρα - για ένα αυθόρμητο lunch break, ένα εταιρικό ραντεβού ή στη μεσημεριανή συνάντηση με φίλους. Επιλέγοντας ανάμεσα σε μια σειρά από προτάσεις που συνθέτουν το μεσημεριανό μενού, είναι σίγουρο ότι θα βρεις αυτό που ταιριάζει όχι μόνο στη γευστική αναζήτηση αλλά και στην περίσταση ή την φιλοσοφία ζωής του καθενός. Πιάτα που μοιράζεσαι ή απολαμβάνεις «ιδιωτικά», επιλογές που μπορείς να γευτείς ακόμα και χωρίς μαχαιροπήρουνο ή προτάσεις που διαδέχονται η μια την άλλη, όλα βρίσκονται στη γευστική λίστα του Zillers.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Οι δημιουργικές συνταγές του σεφ θα σε οδηγήσουν σε γευστικά μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά σου σαν μικρές κρυμμένες εκπλήξεις και οδηγούν όλα στον ίδιο προορισμό, τη γαστρονομική απόλαυση που πλέον γίνεται μέρος της καθημερινότητας. Η Πίτσα Μουσακάς με μελιτζάνα, μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά και μπεσαμέλ παντρεύει τα πιο εμβληματικά πιάτα της Ιταλίας και της Ελλάδας και πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις. Η μπριζόλα από τη Μελίτη Φλώρινας με καπνιστό τυρί Μετσόβου και λαχανικά εποχής θα σε ενθουσιάσει, ενώ στα must try, το τηγανόψωμο με μανιτάρια, φέτα, καπνιστό μπέικον και μαγιονέζα τρούφας που γίνεται εξαιρετική επιλογή για κάθε στιγμή, από το brunch μέχρι το βραδινό finger food. Τα εξαιρετικά γλυκά, όπως το εμπνευσμένο Σουφλέ τσουρέκι με παγωτό βανίλια και ξηρούς καρπούς ή το Μιλφέιγ μπουγάτσα μπορούν να κλείσουν το γεύμα σου ή να συνοδεύσουν τον απογευματινό σου καφέ.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Η διεθνής γαστρονομία συναντά τις ελληνικές επιρροές στην κουζίνα του Zillers και ο βραδινός κατάλογος αποτελεί μια εμπειρία γευσιγνωσίας που μπορείς να απολαύσεις επιλέγοντας ανάμεσα στο ελληνικό και το χορτοφαγικό μενού ή δημιουργώντας τη δική σου γαστρονομική σύνθεση. Λαυράκι ταρτάρ μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και μοσχολέμονο, σαγκουίνι και ροζ ραπανάκι, ψητό στήθος και κροκέτα φραγκόκοτας με καπνιστό χέλι και πουρέ καλαμπόκι ή σέλα από αρνί ψητή και ελαφρώς καπνιστή με μυρωδικά, τηγανητό γλυκάδι, κρέμα λευκής μελιτζάνας και παστέλι με μπαχαρικά «dukkah», είναι κάποιες από τις προτάσεις του σεφ που θα βρεις στο dinner menu του Zillers. Στα επιδόρπια, η υψηλή ζαχαροπλαστική αναδεικνύεται μέσα από δημιουργίες όπως το Τιραμισού – σε μια από τις πιο γευστικές εκδοχές του – το Ρυζόγαλο με καραμελωμένα βερύκοκα και η Σοκολάτα με παρφέ μπαχαρικών, καραμέλα αρωματισμένη με κάρυ και τραγανό μπισκότο κακάο.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Ό,τι κι αν επιλέξεις και για όποια στιγμή της ημέρας, οι γεύσεις συνοδεύονται αρμονικά από επιλογή κρασιών που θα βρεις σε μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα με ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και μια σειρά μπίρες από ελληνικές ζυθοποιίες.

Το βράδυ, η ταράτσα του Zillers αλλάζει, με τη φωτισμένη Ακρόπολη να κλέβει την παράσταση (και δικαίως) ενώ οι μίξεις του Φώτη Κουλέτου συνοδεύουν την «αφ' υψηλού» βόλτα στη νυχτερινή Αθήνα. Μια λίστα από κλασικά cocktails «πειραγμένα» τόσο όσο πρέπει, αλλά και η ενημερωμένη κάβα θα σε κρατήσουν στο roof garden απολαμβάνοντας την ουσία της elegant διασκέδασης στο κέντρο της Αθήνας.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Η ατμόσφαιρα του Zillers θα σου προσφέρει καθημερινές casual στιγμές μέχρι αξέχαστες εμπειρίες dining and drinking σε έναν χώρο ανοικτό σε όλους που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την πόλη –κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Μητροπόλεως 54, Αθήνα
Τηλ: 210 3222277
FB: TheZillersAthens
Instagram: thezillersathens
thezillersathenshotel.com

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ