The METAXA Cocktail Experience: Πώς να φτιάξετε γιορτινά cocktails στο σπίτι σας

The METAXA Cocktail Experience: Πώς να φτιάξετε γιορτινά cocktails στο σπίτι σας Facebook Twitter
0

Η μαγεία των Χριστουγέννων μπορεί να βρεθεί ακόμη και στα πιο απλά πράγματα. Σε ένα φαγητό μαγειρεμένο με αγάπη, σε ένα λαμπερό στολίδι, σε ένα κοκτέιλ δημιουργημένο με εκλεπτυσμένα συστατικά, ενδιαφέρουσες γεύσεις και μοναδικά αρώματα.

Τα φετινά Χριστούγεννα, όσο διαφορετικά κι αν είναι, τα Αστέρια του METAXA «λάμπουν» μέσα από τις γευστικές μας δημιουργίες σε γιορτινά κοκτέιλ που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι μας, εύκολα και γρήγορα. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το εμβληματικό ελληνικό ποτό ως τη βάση μας και μερικά απλά συστατικά που θα δώσουν την απαραίτητη γιορτινή δόση στην ατμόσφαιρα.

 

Deep Dive

 

Συστατικά:

50 ml METAXA 12 Αστέρων
15 ml λικέρ κουφοξυλιάς
10 ml χυμό λεμονιού
2 σταγόνες αρωματικά bitters
Tόνικ

Γαρνιτούρα: Φέτες αγγουριού

Παρασκευή: 

Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με τριμμένο πάγο. Προσθέτουμε το METAXA 12 Αστέρων, το λικέρ κουφοξυλιάς, το λεμόνι και τα αρωματικά bitters. Απογεμίζουμε με τόνικ και γαρνίρουμε με μία φέτα αγγούρι.

Orange Summit

Συστατικά:

50 ml METAXA 7 Αστέρων
50 ml χυμό πορτοκάλι
20 ml χυμό μοσχολέμονου
3 σταγόνες bitter σοκολάτας
15 ml σιρόπι ζάχαρης

Γαρνιτούρα: Φέτες πορτοκαλιού και κομμάτια σοκολάτας

Παρασκευή:

Σε ένα σέικερ τοποθετούμε τρία παγάκια. Προσθέτουμε το METAXA 7 Αστέρων, τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό μοσχολέμονου, τα bitter σοκολάτας και το σιρόπι ζάχαρης. Χτυπάμε για μερικά λεπτά. Γεμίζουμε ένα χαμηλό ποτήρι με μερικά παγάκια και σουρώνουμε. Γαρνίρουμε με φέτες ή ξύσματα πορτοκαλιού και κομμάτια σοκολάτας.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT
Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά.

Το κρασί με απλά λόγια / Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά

Ο καθηγητής αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αμπελοοινικό κόσμο αυτήν τη στιγμή.
THE LIFO TEAM
CHECK Manari:

Γεύση / Manari: O Άρης Βεζενές έφτιαξε την ταβέρνα που έλειπε από το κέντρο

Με βλέμμα στην παράδοση, βελτιώνοντας όσα μπορούν να αναβαθμιστούν σε μια ταβέρνα το 2024 χωρίς να «κλοτσάνε», ο μεγάλος restaurateur προσφέρει κλασικά ταβερνίσια και προσιτά πιάτα, «μπινελίκια» και παϊδάκια-λουκούμια που θα ψήνονται στο κέντρο της πόλης - πράγμα σπάνιο πια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ