Το 2021 φέρνει νέες γευστικές τάσεις

Το 2021 φέρνει νέες γευστικές τάσεις Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

 

Οι περισσότεροι μεγαλώσαμε με την κουζίνα της μαμάς. Κατσαρόλα και τηγάνι τις καθημερινές και παραδοσιακό φαγητό στο μεγάλο ταψί για το κυριακάτικο τραπέζι. Ωραία ήταν! Αλλά η παγκόσμια γαστρονομία έχει κάνει βήματα (τα λες και άλματα) από τότε που η τροφή έγινε κάτι περισσότερο από ανάγκη. Το στοιχείο της απόλαυσης δημιουργεί νέες τάσεις που συνδυάζονται ταυτόχρονα με κοινωνικά κινήματα για να δημιουργήσουν προτάσεις που σε ενθουσιάζουν όχι μόνο ως γεύση αλλά και ως άποψη. Γιατί τελικά η τροφή που επιλέγεις λέει πολλά για όσα πιστεύεις. Και η αθηναϊκή σκηνή είναι πλούσια σε διαφορετικές τάσεις, πεποιθήσεις και γεύσεις που θέλεις να δοκιμάσεις και θα σε κάνουν από απλό οπαδό έως φανατικό αφού κάθε μια έχει κάτι διαφορετικό να σου πει.

Το efood συγκεντρώνει μια σειρά από food trends που θα σε ενθουσιάσουν και τα φέρνει στην πόρτα σου delivered by efood προσφέροντας την ευκαιρία να δοκιμάσεις από ωμοφαγικά πιάτα, μέχρι επιλογές υγιεινής διατροφής και από γευστικά lunchboxes μέχρι συνταγές veganuary που θα σε κερδίσουν. Τάσεις για όλους, που ξεπερνούν όσα γνώριζες μέχρι σήμερα για την καθημερινή διατροφή, θα σε μυήσουν στις κουζίνες του κόσμου και θα σου παρουσιάσουν μια ξεχωριστή φιλοσοφία πάνω στο θέμα τροφή.

Όσο βρίσκεσαι σπίτι διάλεξε ανάμεσα στους καταλόγους του efood, δημιούργησε ξεχωριστές θεματικές βραδιές με επιλογές γεύσεων ή ζήσε την εμπειρία των νέων γαστρονομικών κινημάτων που θα σε ταξιδέψουν σε μακρινές χώρες. Ό,τι κι αν επιλέξεις μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα σε βρει όπου κι αν είσαι, delivered by efood.

Γή / Yi
Ένα αληθινό vegan – raw spot που έχει να σου προσφέρει μια σειρά από προϊόντα χωρίς λακτόζη, γλουτένη, ζάχαρη και φυσικά συνθετικά συστατικά, αφού στις συνταγές χρησιμοποιούνται μόνο αγνά υλικά όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μέλι ή σταφίδες και άλλοι θρεπτικοί θησαυροί. Πρέπει να δοκιμάσεις τα lemon pancakes με μπανάνα, βρώμη και λιναρόσπορο αλλά και κάποιο από τα φοβερά smoothies που είναι βόμβες ενέργειας. Όσο για τα ροφήματα, εδώ θα βρεις specialty οργανικό Arabica που θα σε ενθουσιάσει, αλλά και γεύσεις τσάι για τις κρύες μέρες του χειμώνα. H Γή / Yi σε καλεί κοντά της και όχι άδικα...

Το 2021 φέρνει νέες γευστικές τάσεις Facebook Twitter

Underdog
Πρώτες ύλες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας – και όχι μόνο- συνδυάζονται για τη δημιουργία ενός brunch menu που μυρίζει παράδοση αλλά έχει μια γεύση πρωτόγνωρη χάρη στις μοναδικές συνταγές που θα σε κάνουν φανατικό. Ο καφές που προέρχεται από fare trade φυτείες είναι μια εμπειρία γεύσης και αρωμάτων που αλλάζουν την καθημερινή σου συνήθεια. Στα must try το avocado toast με guacamole, η picada με τηγανιτά αβγά, πατάτες και κιμά, αλλά και η σαλάτα φακής με γλυκοπατάτα. To Underdog έρχεται στην πόρτα σου και φέρνει μια απολαυστική πρόταση γαστρονομίας που βασίζεται στην αγνότητα των υλικών.

Το 2021 φέρνει νέες γευστικές τάσεις Facebook Twitter

Ekiben by Birdman

Τα περίφημα bento boxes που πωλούνται σε σταθμούς τρένων της Ιαπωνίας έρχονται για να αποδείξουν ότι το fast food μπορεί να είναι εξόχως γευστικό αλλά και πλούσιο διατροφικά, ειδικά όταν τις συνταγές τις αναλαμβάνει η κουζίνα του Birdman. Edamame - φασολάκια σόγιας με σκόρδο - Birdman tataki - μοσχαρίσιο κρέας με κοπή Denver – αλλά και Soy chicken - κοτόπουλο μπούτι σε robata grill – είναι κάποιες από τις προτάσεις που πρέπει να παραγγείλεις για να αλλάξεις γευστικά την καθημερινότητά σου. Το Ekiben by Birdman είναι η τάση που θα λατρέψεις και θα την κάνεις διατροφική συνήθεια.

Το 2021 φέρνει νέες γευστικές τάσεις Facebook Twitter

Όλυρα

Όταν το ψωμί παρασκευάζεται από τα πιο αγνά υλικά, τότε ξέρεις πως ό,τι κι αν δοκιμάσεις θα έχει αυτή την αυθεντική γεύση της φύσης. Στο Όλυρα όλα τα snack και τα γλυκά είναι μυρωδάτα και ολόφρεσκα με συνταγές που έρχονται από την ελληνική παράδοση ή αποτελούν εμπνευσμένες δημιουργίες που διαφέρουν απ' όσα έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα. Το σταφιδοκέικ με καρύδι, το τσουρέκι με σοκολάτα αλλά και τα σμυρνέικα κουλουράκια θα συνοδεύσουν το τσάι ή τον καφέ σου, προσφέροντας μια απόλαυση που έχει τη σφραγίδα της αγνότητας.

Το 2021 φέρνει νέες γευστικές τάσεις Facebook Twitter

Barro Negro

Το Barro Negro είναι μια φιέστα που πίνεται σε ποτήρι και έχει τη γεύση του Μεξικό! Μίξεις με Τεκίλα και Μεσκάλ φτάνουν στην πόρτα σου για να σου προσφέρουν μια δροσιστική απόλαυση που θα σε ταξιδέψει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και θα σου φτιάξει τη διάθεση όπως κι αν είσαι... Η κλασική Μαργαρίτα με Tεκίλα Silver 100% Agave, και Barro Negro λικέρ εσπεριδοειδών, η Fizzy Colada μεΤεκίλα Silver 100% Agave, Καρύδα και Ανανά, αλλά και Smoky Μαργαρίτα με Μεσκάλ είναι κάποιες από τις κλασικές επιλογές που έρχονται ακόμα και σε συσκευασία 1lt! Στα must και το Paloma kit που έχει σχεδιαστεί με όσα χρειάζεσαι για αγαπημένο σου cocktail. Το Barro Negro φροντίζει να μη χάσεις καμιά στιγμή που απλώς θέλεις ένα απολαυστικό ποτό!

Το 2021 φέρνει νέες γευστικές τάσεις Facebook Twitter

Cookoo by Cookoovaya

Η υψηλή γαστρονομία της Cookoovaya έρχεται στην πόρτα σου και φέρνει μαζί όλη την εμπειρία που την έχει καθιερώσει στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Πιάτα που συνδυάζουν μοναδικά τα εκλεκτά υλικά σε συνταγές εμπνευσμένες, που διαφέρουν απ' όσα έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Από βοδινό Carpaccio μέχρι ψάρι ημέρας με τζίντζερ και αβγά σολομού, ό,τι κι αν επιλέξεις είναι σίγουρο ότι θα νιώσεις πως βρίσκεσαι στον μοναδικό χώρο του Χίλτον. Τα κεφτεδάκια από κιμά μαύρου χοίρου, η σαλάτα με γαρίδες και jamon iberico αλλά και η ανοικτή πίτα με μανιτάρι τρούφα είναι στις κλασικές επιλογές που θα σε μυήσουν στην υψηλή κουζίνα του Cookoo by Cookoovaya.

Το 2021 φέρνει νέες γευστικές τάσεις Facebook Twitter

Όλες οι γευστικές τάσεις που μέχρι τώρα δεν έφταναν στην πόρτα σου, τώρα μπορούν να γίνουν μέρος της καθημερινότητα στο σπίτι μέσα από το delivered by efood. Δεν υπάρχει πιάτο, snack, γλυκό ή ποτό που να μην μπορείς να παραγγείλεις μέσα από την πλατφόρμα του efood κάθε φορά που θέλεις να νιώσεις αληθινές, ξεχωριστές γεύσεις έτσι ακριβώς όπως προσφέρονται στα πιο trend setting spots της Αθήνας. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις την πόρτα σου στις μοναδικές προτάσεις που γίνονται εμπειρία απόλαυσης.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ