Sapou
Οι ξεχωριστές του γεύσεις μπαίνουν σε συσκευασία delivery.
Το αγαπημένο Sapou, που έφερε στην Αθήνα λίγο από τον αέρα της Αντιπάρου, γεύσεις από την Ασία και τη φρεσκάδα από τα υλικά της ελληνικής γης, τυλίγει τις συνταγές του σε συσκευασία delivery και τις φέρνει σπίτι σου. Με στόχο να καλύψει το κενό στο τραπέζι για μια γευστική εμπειρία πραγματικά ξεχωριστή, η κουζίνα του Sapou δημιουργεί ένα μενού διαφορετικό από εκείνο που μπορεί να απολαύσει κάποιος στον χώρο του εστιατορίου, με μπόλικες ασιατικές επιρροές από Ιαπωνία, Βιετνάμ και Ταϊλάνδη, και όχι μόνο.
Οι επιλογές των πιάτων γίνονται με βάση τη δυνατότητα να τα απολαμβάνεις όπως πρέπει, χωρίς να χάνουν τίποτα από τη γεύση, το άρωμα και τη φρεσκάδα τους μέχρι να έρθουν στον χώρο σου. Επιλογές lunch για όποιον εργάζεται στο γραφείο ή στο σπίτι του αλλά και προτάσεις βραδινού μενού για κάθε φορά που θέλεις κάτι ιδιαίτερο. Στις all-day επιλογές του Sapou θα βρεις rolls και σαλάτες, καθώς και μια σειρά από bowls (must-try το tuna tataki αλλά και το miso marinated chicken). Σύντομα θα βρεις και κάποια πιο μεγάλα πιάτα στη λογική «to share», όπως το Crispy pork belly με tortillas και διάφορες σάλτσες ή τα Slow cooked beef short ribs, καθώς και ένα καινούργιο μπέργκερ που θα σε εκπλήξει.
Όλα τα πιάτα προσφέρονται σε take-away ή με delivery μέσω Wolt και efood. Αν, πάλι, είσαι εκτός της εμβέλειας των Wolt και efood, μπορείς να καλέσεις στο 210 7230626 και η αποστολή γίνεται με taxibeat, με έξτρα χρέωση το κόστος της διαδρομής. Για παραγγελίες άνω των 90 ευρώ η μεταφορά είναι δωρεάν. Δευ.-Τετ. 12:00-18:00, Πέμ.-Παρ. 12:00-23:00, Σάβ. 15:30-23:00
Ναϊάδων 2 & Αντίνορος, Παγκράτι, 210 7230626, www.sapou.gr, Facebook: Sapou, Instagram: sapou
Mailo's The Pasta Project
fresh pasta & fresh sauce
Το ζυμαρικό ποτέ δεν ήταν πιο φρέσκο. Αυτή είναι η υπόσχεση του Mailo's: Φρέσκα ζυμαρικά και φρέσκιες σάλτσες, delivery & take-away.
Η πάστα, αυτή η πολύτιμη γαστρονομική κληρονομιά που η Ιταλία έχει προσφέρει στην παγκόσμια γεύση, κρύβεται μέσα σε ένα Mailo's Box. Από τους πιο έμπειρους και ψαγμένους ουρανίσκους μέχρι τους πιο βιαστικούς πιτσιρικάδες, μια ολόκληρη κουλτούρα φτάνει στην πόρτα σου, προσφέροντας τρία είδη διαφορετικών ζυμαρικών, όλα φρέσκα, φτιαγμένα από ιταλικό σιμιγδάλι στη μηχανή του Mailo's. Έχεις 9 σάλτσες για να επιλέξεις αυτή που επιθυμείς. Ανάμεσά τους θα βρεις την best-seller, Parmesan Chicken, με κρέμα παρμεζάνας, κοτόπουλο, μανιτάρια και εστραγκόν, και την Truffle Mushroom με ποικιλία μανιταριών, κρέμα παρμεζάνας και λάδι λευκής τρούφας. Must-try είναι το Confused Pastitsio, με μοσχαρίσιο κιμά, μπεσαμέλ τυριών και πούδρα από φρυγανισμένη παρμεζάνα, που παντρεύει δύο γαστρονομικές παραδόσεις και προκαλεί ένα μικρό παραλήρημα.
Extra tip: Πρόσθεσε το καραμελωμένο κρεμμύδι, που απογειώνει όλες τις γεύσεις.
Το Mailo's επιλέγει αποκλειστικά ελληνικά κρέατα, ιταλική παρμεζάνα και γαλλική κρέμα γάλακτος για να τιμήσει κάθε pasta box που έρχεται στον χώρο σου αποκλειστικά μέσω Wolt. Απόλαυσέ το αμέσως για να μη χάσεις τίποτα από τη γεύση, το άρωμα και την υφή κάθε υλικού. Ανά περιόδους θα βρεις seasonal προτάσεις που αποτελούν μια έκπληξη. Το ευχάριστο είναι ότι τα Mailo's θα επεκταθούν μέσα στη χρονιά και σύντομα θα τα δούμε και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας.
Πατριάρχου Ιωακείμ 39, Κολωνάκι, 210 7210177, Facebook: Mailo's - The Pasta Project, Instagram: mailos_pasta
Jackaroo sandwiches
Μη βιαστείς να πεις πόσο αντέχεις να φας!
To Jackaroo είναι εκείνο το food-spot που ήρθε για να δοκιμάσει τις αντοχές σου στο φαγητό, παρουσιάζοντας πιάτα που ξεπερνούν κατά πολύ το συνηθισμένο μέγεθος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν μια γεύση πρωτόγνωρη, που σε κάνει να μη θέλεις να σταματήσεις. Γι' αυτό, όταν δεις το mega sandwich των 30 εκ., μη βιαστείς να πεις «μα, δεν μπορώ να το φάω», γιατί μπορεί και να εκπλαγείς. Τα κρέατα που μαρινάρονται υπομονετικά μέχρι και 24 ώρες γίνονται βάση για μια σειρά από συνταγές που αντλούν έμπνευση από την αμερικανική κουλτούρα γρήγορου φαγητού, αλλά συμπληρώνονται από έναν μοναδικό συνδυασμό υλικών και, φυσικά, από τις μυστικές παρασκευές του Jackaroo που κάνουν κάθε πρόταση μοναδική.
Ανάμεσα στα must-try τo χειροποίητο fried chicken σε διαφορετικές εκδοχές, με το Buffalo να κάνει το δικό του statement γεύσης. Ενώ, όποιος θέλει να γευτεί κάτι πραγματικά ξεχωριστό, το Frisco Melt, με το χειροποίητο μπριός, το διπλό μπιφτέκι, το διπλό τσένταρ και το διπλό καπνιστό μπέικον, θα σε κάνει φανατικό. Κάθε φορά που επιθυμείς πληθωρική γεύση με ποιότητα που γίνεται αντιληπτή με την πρώτη μπουκιά, το Jackaroo, πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Μιχάλης Μαντζουράνης του επιτυχημένου Μπάρμπεεκιου, σε βρίσκει όπου κι αν είσαι, αφού, για να βρει τους πεινασμένους λάτρεις της γεύσης, καλύπτει μια περιοχή που ξεπερνά αρκετά τα όρια του Πειραιά. Και για να μη βαριόμαστε (πράγμα δύσκολο), σύντομα έρχονται νέες προτάσεις που θα αλλάξουν τη γεύση του street food για πάντα.
Σωτήρος Διός 45, Πειραιάς, 210 4100015, FB: jackaroosandwiches, Instagram: jackaroo_sandwiches
Πρίγκιπας
Street food restaurant
Οι γεύσεις πέντε αστέρων σε street food εκδοχή, τώρα και στα νότια προάστια.
Η διαφορά ανάμεσα στο street food και ένα εστιατόριο μηδενίζεται στον Πρίγκιπα μέσα από τις γεύσεις και την ποιότητα των υλικών του. Με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα, το γνωστό street food σημείο έφερε στο κέντρο της Αθήνας μοναδικές προτάσεις, φτιαγμένες με τα πιο αγνά υλικά, που καταφθάνουν απ' όλα τα μέρη της χώρας, και κρέατα από μικρές φάρμες που εγγυώνται την υψηλή ποιότητα και τη διατροφική τους αξία. Κι επειδή όλα αυτά άλλαξαν τη μορφή του street food στο κέντρο της Αθήνας, ο Πρίγκιπας, με το νέο του κατάστημα στον Άλιμο, έχει καταφέρει σε λιγότερο από έναν χρόνο να γίνει must και στα νότια προάστια.
Το εμβληματικό βουβαλίσιο μπέργκερ, τα κεμπαπάκια Φλώρινας, το καλαμάκι από μαύρο χοίρο, η προβατίνα Τυρνάβου, η πίτα με πέστροφα Λούρου, πιάτα που ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα αλλά και την αγνότητα των υλικών τους, έρχονται στην πόρτα σου με τη γνωστή συνέπεια και ποιότητα που χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια τον Πρίγκιπα. Είτε αναζητάς μια γρήγορη, αλλά γευστική λύση είτε θέλεις να ετοιμάσεις ένα γεύμα 5 αστέρων για να το μοιραστείς με την οικογένεια ή τους φίλους σου, στον Πρίγκιπα θα βρεις πιάτα που κάνουν τη διαφορά, για τη μέση (όπως οι λαχταριστές ποικιλίες με κρέατα) ή για τον καθένα ξεχωριστά (από τυλιχτά μέχρι μερίδες φτιαγμένες με τις καλύτερες πρώτες ύλες). Ό,τι κι αν επιλέξεις, μπορείς να ξέρεις πως αυτό που γεύεσαι είναι η πιο ποιοτική εκδοχή του street food που ο Πρίγκιπας γνωρίζει να προσφέρει.
Χαρ. Τρικούπη 23, Αθήνα, 211 4050070 / Λ. Βουλιαγμένης 560, Άλιμος, 211 1824242, www.prigkipas.gr, Facebook: Πρίγκιπας Streetfood Εξάρχεια, Πρίγκιπας Streetfood Άλιμος, Instagram: prigkipas.exarcheia, prigkipas.alimos
Wagamama
Θρεπτικές γεύσεις από την κουζίνα της Ασίας στο σπίτι σου.
Σε ένα μενού που εμπνέεται από την Ιαπωνία και διαμορφώνεται από τη φιλοσοφία του kaizen, που σημαίνει «καλή αλλαγή», δεν μπορεί παρά να βρεις γεύσεις για το σώμα αλλά και το πνεύμα. Το Wagamama φέρνει στο σπίτι σου όλα εκείνα τα πιάτα που συνδυάζουν αγνά υλικά, επιλεγμένα μπαχαρικά και θρεπτικές αξίες με τη διάθεση για συνεχή αναζήτηση γεύσεων που θα κερδίσουν όλες σου τις αισθήσεις. Τα ramen, αυτές οι ζεστές σούπες με φρέσκα noodles, προσφέρονται σε διαφορετικές εκδοχές χάρη στους ζωμούς που δίνουν σε κάθε μπολ και μια διαφορετική υπόσταση.
Στις επιλογές του Wagamama θα βρεις την πρόταση chicken με ψητό κοτόπουλο, το θαλασσινό coconut seafood broth με γαρίδες, σολομό, καλαμάρι και μύδια, το tantanmen με μοσχάρι μαριναρισμένο σε korean bbq, τις πικάντικες εκδοχές με μοσχάρι ή κοτόπουλο σε spicy ζωμό, αλλά και το vegan «kare burosu» που θα σε κερδίσει ακόμα κι αν είσαι λάτρης του κρέατος. Όποιο κι αν διαλέξεις, θα καταλάβεις γιατί το ramen αποτελεί σημείο αναφοράς για το Wagamama.
Οι προτάσεις σούσι, με το τζίντζερ να γαργαλάει τον ουρανίσκο σου, αποτελούν ένα άλλο, ξεχωριστό κεφάλαιο, που έρχεται σπίτι σου για να σε ταξιδέψει στα sushi-bars της Ιαπωνίας. Διάλεξε ανάμεσα στο California roll με καβουρόψιχα, το Philadelphia maki roll, που καλύπτεται με σολομό, ή το Spicy tuna με chilli και chives. Κάθε επιλογή στο Wagamama είναι μια δήλωση healthy απόλαυσης με βάση το ρύζι ή τα noodles. Κυρίως, όμως, είναι μια γαστρονομική επαφή με μια κουλτούρα στην οποία το σώμα και το πνεύμα παραδίδονται μαζί σε μια ολιστική εμπειρία.
Λεωφόρος Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη, Golden Hall, Μαρούσι, 210 6836842 / Κασσαβέτη 3, Κηφισιά, 210 801 3100, Facebook/Instagram
La Ruche Patisserie Naturelle
Μια κυψέλη με γλυκές δημιουργίες, φτιαγμένες από βιολογικά υλικά.
Όπως ακριβώς οι μέλισσες συγκεντρώνουν στην κυψέλη τους τον θησαυρό της φύσης και τον μετατρέπουν σε αγνό μέλι, έτσι και το La Ruche (που σημαίνει κυψέλη) δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό της «patisserie naturelle», αφού δημιουργεί μοναδικές γλυκές προτάσεις με βάση τις βιολογικές πρώτες ύλες: από organic βούτυρο Νορμανδίας μέχρι αμύγδαλα από τον Βόλο και από ζάχαρη καρύδας (που αποτελεί το βασικό γλυκαντικό) μέχρι φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης, που αρωματίζει τις κρέμες, το εργαστήρι του La Ruche χρησιμοποιεί μόνο ό,τι καλύτερο, αγνό και θρεπτικό, προσφέροντας ολόφρεσκα γλυκά που διαφέρουν απ' ό,τι έχεις γευτεί μέχρι σήμερα. Το τιραμισού με στέβια, το club-sandwich με βατόμουρο, το cheesecake με βιολογικά εσπεριδοειδή και βάση από αμύγδαλο, είναι κάποιες από τις προτάσεις που θα λατρέψεις όχι μόνο για τη γεύση αλλά και για την εικόνα τους.
Γιατί στο La Ruche κάθε δημιουργία ολοκληρώνεται με ένα minimal food styling που θα σε εντυπωσιάσει. Εξάλλου, αυτή η σχεδιαστική αφαίρεση είναι που χαρακτηρίζει τον χώρο, ο οποίος θυμίζει παριζιάνικο patisserie. Οι ντελικάτες δημιουργίες είναι εκείνες που κυριαρχούν και πάνε την έννοια του ζαχαροπλαστείου ένα βήμα πιο πέρα για να σου παρουσιάσουν μια πραγματικά ποιοτική εκδοχή στην κατηγορία «γλυκό». Εντελώς new entry, το La Ruche υπόσχεται ότι μπορείς επιτέλους να νιώθεις όμορφα κάθε φορά που επιθυμείς ένα επιδόρπιο, κι αυτό είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει πολύ κόσμο στη Μεταμόρφωση για να πάρει μια γεύση (στην κυριολεξία)!
Γεωργίου Παπανδρέου & πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 5, Μεταμόρφωση, 216 0709607, Facebook: LΑ RUCHE patisserie naturelle, Instagram: laruche_patisserie_naturelle
To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.
σχόλια