Το ευκολότερο σοκολατένιο κέικ για το Σ/Κ

Το ευκολότερο σοκολατένιο κέικ για το Σ/Κ Facebook Twitter
Σε 25 λεπτά απολαμβάνεις όχι μόνο το ευκολότερο αλλά και το πιο σοκολατένιο κέικ.
0

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ μπαίνουν σε μια κατσαρόλα και μετά στο ταψί. Ούτε χτυπάς αυγά και ζάχαρη για να αφρατέψουν, ούτε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα, ούτε λιώνεις τη σοκολάτα πριν, άρα κόπος μηδέν. Σε 25 λεπτά απολαμβάνεις όχι μόνο το ευκολότερο αλλά και το πιο σοκολατένιο κέικ με υγρή καρδιά, ιδανικό με φράουλες και σαντιγί! Μην απορήσετε αν αυτό το πανεύκολο κέικ γίνει το αγαπημένο σας!

Υλικά

(για ένα ταψί 23-24 εκατοστά διάμετρο, χωρίς έλασμα) 

1 φλ. νερό ή καφέ φίλτρου που περίσσεψε

2 φλ. ζάχαρη

113 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

113 γρ. φρέσκο βούτυρο

2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

1 φλ. ολόπαχο γάλα

2 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο με:

2 κ.γλ. μαγειρική σόδα

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κοφτό κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ. ξίδι

1 κ.γλ. σιρόπι βανίλιας ή τρία φιαλίδια σκόνη βανίλιας

2 φακελάκια έτοιμο γλάσο σοκολάτας (στα σούπερ μάρκετ)

Φράουλες, σαντιγί και ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα


 

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, προτιμότερο στη ρύθμιση του αέρα. Λιώνουμε σε βαθιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη σοκολάτα και τον καφέ. 

Όταν το μείγμα της σοκολάτας κρυώσει ελαφρά, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το γάλα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα καλά με τον αυγοδάρτη. 

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Μην εκπλαγείτε αν το μείγμα είναι αρκετά νερουλό, γι’ αυτό δεν χρησιμοποιούμε φόρμα κέικ με έλασμα. Αν όμως δεν έχετε, τότε καλύψτε τη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας με λαδόκολλα, για να μη «δραπετεύσει» το μείγμα σας στον φούρνο! 

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και μετά προσθέτουμε το γλάσο από κρέμα γάλακτος ή μπίτερ. 

Το κέικ αυτό διατηρείται μία εβδομάδα εκτός ψυγείου, σκεπασμένο με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο, και 10 ημέρες στο ψυγείο. 

Το ευκολότερο σοκολατένιο κέικ για το Σ/Κ Facebook Twitter






 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT