15 μέρη για φαγητό και ποτό κάθε ώρα της μέρας

lot51 Facebook Twitter
Η sour dough pizza του Lot51 με τη ζύμη αργής ωρίμασης θα σε ενθουσιάσει
0

Lot 51

Ο ορισμός της αστικής exotic ατμόσφαιρας.

Το Lot51 δεν έχει στηθεί τυχαία στην πλατεία Βραζιλίας. Πού αλλού θα μπορούσε να μεταφέρει όλη την καλοκαιρινή, τροπική του διάθεση ένας χώρος που σε μεταφέρει με κάθε τρόπο στις σερφάδικες παραλίες του κόσμου, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί μια urban χαρακτηριστική ταυτότητα; Εδώ θα πιεις έναν από τους καλύτερους καφέδες της Αθήνας, signed by Area51, από ποικιλίες μοναδικής γεωγραφικής προέλευσης, που έρχονται απ’ όλο τον κόσμο.

Στα new entries θα βρεις τον νέο Cold Brew Lot51 που προσφέρεται σε κουτάκι και μπορείς να γευτείς όποια στιγμή θέλεις, απολαμβάνοντας το δυνατό του άρωμα και την υψηλή του ποιότητα. Εκείνο όμως που θα αλλάξει τις καλοκαιρινές σου βόλτες είναι τα long drinks που σερβίρει το Lot51 αλλά και τα signature cocktails που κλείνουν το μάτι στις κλασικές συνταγές. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το Mai Thai και το Zombie που ετοιμάζουν οι bartenders του, για να αντιληφθείς τη νοστιμιά των συνταγών που βασίζονται σε premium αποστάγματα.

lot51 Facebook Twitter
Στα new entries θα βρεις τον νέο Cold Brew Lot51 που προσφέρεται σε κουτάκι και μπορείς να γευτείς όποια στιγμή θέλεις.

Ό,τι κι αν επιλέξεις, τα πιάτα του Lot51 θα το συνοδεύσουν κατάλληλα, όποια στιγμή κι αν βρεθείς στο αγαπημένο στέκι. Η sour dough pizza με τη ζύμη αργής ωρίμασης θα σε ενθουσιάσει, ενώ στα must try και η οcean beef ταλιάτα που αναδεικνύει με τη γεύση της την αριστοτεχνική κοπή. Κι όπως αράζεις, απολαμβάνοντας τις γεύσεις του Lot51, μπορείς να χαζέψεις τις προβολές από εξωτικές παραλίες, που παίζουν στον τοίχο. Τότε μπορεί να νιώσεις ότι σε πιτσιλάει το κύμα – είναι το Lot51 effect.

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, 6937 337066, Facebook: LOT51, Instagram: lot.51 

Bootleg

Το στέκι που επανήλθε ανανεωμένο, για να σου φτιάξει τη διάθεση.

bootleg eggs Facebook Twitter

Τα στέκια που μας έλειψαν και θέλουμε να ξαναβρούμε είναι εκείνα που κάνουν την καθημερινότητά μας πιο όμορφη. Το Bootleg, που εδώ και χρόνια αποτελεί στέκι με ξεχωριστή άποψη στον Χολαργό, εκφράζει για άλλη μία φορά την ανήσυχη πλευρά του, αφού σε περιμένει με ανανεωμένο κατάλογο γεύσεων αλλά και νέα cocktail list, για να σου προσφέρει αυτό ακριβώς που επιθυμείς κάθε στιγμή της ημέρας. Από το πρωί, για εξαιρετικό καφέ και πρωινό, ή brunch, μέχρι το βράδυ για πιάτα και ποτάκι, το Bootleg έχει πάντα κάτι να σου πει, αφού είναι στη φύση του η συνεχής αναζήτηση νέων τάσεων και γεύσεων που θα σε εκπλήξουν.

Στον μεγάλο εξωτερικό χώρο σε υποδέχονται με ένα πλατύ χαμόγελο οι άνθρωποί του, προσφέροντας όλη την απαραίτητη ασφάλεια των αποστάσεων, ενώ η εξωτική ατμόσφαιρα του tiki bar γίνεται το τέλειο σκηνικό για δροσερές καλοκαιρινές στιγμές. 

bootleg Facebook Twitter

Tα signature cocktails είναι must, αφού για άλλη μία φορά η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την μπάρα έχει βάλει τα δυνατά της, δημιουργώντας μοναδικές συνταγές για κάθε ώρα – από απογευματινά aperitivo μέχρι βραδινές βόλτες με την παρέα σου. Η ανανεωμένη οινική λίστα περιλαμβάνει εκλεκτές ετικέτες για να συνοδεύσεις το γεύμα σου και, φυσικά, η κουζίνα δημιουργεί προτάσεις βασισμένες σε ποιοτικές πρώτες ύλες και δημιουργικές τεχνικές.

Στο Bootleg, που πήρε το όνομά του από την εποχή της παράνομης διακίνησης αλκοόλ στην Αμερική του δέκατου ένατου αιώνα, όλα μοιάζουν να έχουν ανανεωθεί για να φτιάξουν τη διάθεσή σου. Κι αυτό ακριβώς είναι ό,τι χρειάζεσαι! 

Φανερωμένης 8, Χολαργός, 210 6511288. www.bootlegathens.gr, Facebook: Bootleg Athens, Instagram: Bootleg Athens 

Piu Verde

Ο αγαπημένος μας all-day παράδεισος. 

piu verde Facebook Twitter

Μέσα σε πεύκα και λίμνες, στην καρδιά του Άλσους Παπάγου, μας ταξιδεύει και μας αγκαλιάζει από παντού, με το καταπράσινο τοπίο του και τη φιλική του ατμόσφαιρα, δημιουργώντας μας την αίσθηση ότι βρισκόμαστε με την παρέα μας σε ένα φιλόξενο, cozy σπίτι μέσα στο δάσος. Ένα καταπράσινο τοπίο, σημείο αναφοράς για τους Αθηναίους από το 2002, με ζεν ατμόσφαιρα, μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης.

Η φιλοσοφία του Piu Verde εμπνέεται καθημερινά από τον σεβασμό και την αγάπη στο φυσικό τοπίο που το περιβάλλει και από το φιλόξενο πνεύμα της παρέας που έχει δημιουργήσει. Όλη η ομάδα του μας καλωσορίζει καθημερινά σε έναν φιλικό, απολαυστικό, comforting κόσμο, όπου μοιραζόμαστε ωραίες και ξεχωριστές εμπειρίες.

Το Piu Verde είναι η αγαπημένη μας επιλογή για να χαλαρώσουμε και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, απολαμβάνοντας από το πρωί ως αργά το βράδυ καφέ, breakfast και brunch (pancakes, βάφλες, αυγά με πικάντικη σάλτσα ντομάτας, vegan burger, sandwich με χούμους μανιταριών κ.ά.) με πολλές πρωτότυπες επιλογές, ώστε να μπορούμε κάθε μέρα να δοκιμάζουμε έναν διαφορετικό συνδυασμό. 

Οι σεφ Κωνσταντίνος Τσίγκας (executive chef ) και Λεωνίδας Σιώκος (chef de cuisine) μας ταξιδεύουν με την εμπειρία τους και τις γαστρονομικές τους προτάσεις στην ακαταμάχητη ζεστασιά της αυθεντικής cucina italiana, με ξεχωριστές γεύσεις και φρέσκες πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, δημιουργώντας ένα καλειδοσκόπιο γεύσεων που πρέπει να δοκιμάσετε!

piu verde Facebook Twitter

Crostini con burrata με προσούτο, καρπάτσιο από μοσχάρι ή γαρίδα, arancini «μαύρο» με κρέμα από καλαμάρι και πικάντικη n’duja, ξεχωριστές επιλογές σε ζυμαρικά και ριζότο, όπως garganelli με ραγού από κουνέλι και μαύρα linguini με γαρίδες, μύδια και φιλέτο λαβράκι, καθώς και μοναδικές λευκές και κόκκινες πίτσες με την απολύτως αυθεντική ναπολιτάνικη ζύμη (αγαπημένες μας η Funghi Μisti με μανιτάρια, ταλέτζιο, γκοργκοντζόλα, θυμάρι, κρεμμύδι και παντσέτα και η n’duja με φρέσκο πικάντικο λουκάνικο από τη Σικελία, μοτσαρέλα, ψητό σκόρδο και καυτερό μέλι) μας μεταφέρουν στην Ιταλία, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του είδους. 


Προσθέτοντας και τα ακαταμάχητα γλυκά, όπως το Torte (σοκολάτα και αμύγδαλο, γκανάς σοκολάτας, κρέμα από βανίλια bourbon και παγωτό βανίλια) και το Paris-Brest (choux, τραγανή βάση με τριμμένη βάφλα, μους σοκολάτα γάλακτος και χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού), οι γευστικές προτάσεις του Piu Verde συνωμοτούν για να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις στον ουρανίσκο μας. 

Όταν η νύχτα πέφτει, η ατμόσφαιρα παίρνει μυθικές διαστάσεις και το πιο όμορφο open green bar της πόλης μάς υποδέχεται με συναρπαστικά κοκτέιλ, συνθέτοντας το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό. 

Piu Verde. Go Green, Go Friendly. 

Piu Verde, Στρ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, Μετρό Εθνική Άμυνα,  210 6546185, facebook.com/PiuVerdePapagou, instagram.com/PiuVerdePapagou, www.piu-verde.gr 

Agora Riviera

Γεύσεις της θάλασσας που σε συνεπαίρνουν.

agora riviera Facebook Twitter
agora riviera Facebook Twitter

Η θέα της θάλασσας σου γεννά μοναδικά συναισθήματα. Αυτά τα συναισθήματα ξεπηδούν μέσα από κάθε γαστρονομική δημιουργία του Agora Riviera για να σε συνεπάρουν και να σε οδηγήσουν σε ένα ταξίδι στα πιο όμορφα ελληνικά νησιά. Λίγα λεπτά μακριά από την πολύβουη Αθήνα, o Άγγελος Κιάμος, γνωστός από πετυχημένα food concepts της Μυκόνου, και η ομάδα του σε περιμένουν να σε φιλοξενήσουν σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα δίπλα στη θάλασσα και να σου προσφέρουν μια μοναδική γευστική εμπειρία, βασισμένη στα ολόφρεσκα ψάρια και τα θαλασσινά που καταφθάνουν καθημερινά, κατευθείαν από τα δίχτυα των ψαράδων.

Στο μενού θα βρεις λαχταριστά ορεκτικά που μπορούν να συνοδεύσουν ως εκλεκτοί μεζέδες το ούζο ή το τσίπουρο αλλά και μια ποικιλία από ψάρια που ψήνονται αριστοτεχνικά για να αναδείξουν την ντελικάτη γεύση τους. Πρέπει να δοκιμάσεις το χταπόδι καρπάτσιο με πικάντικη βινεγκρέτ λεμονιού, ελαιόλαδο και τραγανό κρεμμύδι, το ταρτάρ τόνου με μοσχολέμονο, τζίντζερ, σχοινόπρασο, σησαμέλαιο και φρυγανισμένο ψωμί, αλλά και το εξαιρετικό ριζότο γαρίδας με ψητή τομάτα, μπισκ αστακού, σχοινόπρασο και ελαιόλαδο.

Στη λίστα κρασιών θα βρεις προτάσεις από τον ελληνικό αμπελώνα, που θα ολοκληρώσουν την απόλαυση των γεύσεων, ενώ τα κοκτέιλ που προτείνει το Agora Riviera θα σoυ προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση, καθώς απολαμβάνεις ένα από τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα.

Η τέντα που καλύπτει τον εξωτερικό χώρο δίνει τη δυνατότητα για διοργάνωση κοινωνικών ή εταιρικών events σε ένα πανέμορφο σκηνικό, χωρίς το άγχος των καιρικών συνθηκών. Άλλωστε, στο Agora Riviera ακόμα και ο καιρός αποκτά μια άλλη έννοια, καθώς παρασύρεσαι από την ελευθερία της θάλασσας σε ένα τοπίο μοναδικής αισθητικής.

Ηλίου & Ιούς, Βουλιαγμένη, 210 8961191, Facebook: Agora Riviera Restaurant, Instagram: agorariviera

Burrattino Spritzeria

Μια «βενετσιάνικη αυλή» στην καρδιά του Συντάγματος!

burattino Facebook Twitter
burattino Facebook Twitter

Λίγο πριν από τη Μητρόπολη θα βρεις την πολύχρωμη αυλή του Burrattino. Aυτή η αυθεντική spritzeria-cicchetteria με τη ζεστή και ανάλαφρη ατμόσφαιρα σε υποδέχεται στις άνετες φερφορζέ και στους cozy καναπέδες για να σου προσφέρει αυθεντικό Spritz venecciano, καθώς και δέκα ακόμα μοναδικά Spritz με άρωμα Μεσογείου, που δημιούργησε η ομάδα της. Στην κάβα θα βρεις εκλεκτά ιταλικά κρασιά, χωρίς να λείπουν βέβαια επιλεγμένες ετικέτες από την Ελλάδα και τα μοναδικά ροζέ της Προβηγκίας. Για τους βιαστικούς ή τους γευσιγνώστες, όλα τα κρασιά σερβίρονται και σε μισό ποτήρι – όπως λένε οι φίλοι μας οι Βενετσιάνοι: «Andemo a bever un’ombra!».

Όσο για το μενού, ακολουθεί μια φιλοσοφία εμπνευσμένη από τα βενετσιάνικα bàcari, που σημαίνει συνοδευτικά πιατάκια που τρώγονται με το χέρι. Eδώ θα απολαύσεις επιλεγμένες ποικιλίες αλλαντικών του οίκου Villani και τυριών ιταλικής προέλευσης και, φυσικά, πεντανόστιμα cicchetti, δηλαδή καρπάτσιο σολομού ή χταποδιού, μπρουσκέτες με αλλαντικά ή ψαρικά, κροκέτες ριζότου με παντζάρι, τρούφα ή σαφράν, γνωστά ως suppli ή arancini, καθώς και την αυθεντική pinsa romana σε τρεις διαφορετικές γεύσεις.

Οι λάτρεις του καλού καφέ θα απολαύσουν στην αυλή του Burrattino τον αυθεντικό καφέ της Βενετίας, Caffe Del Doge, αλλά και μοναδικά μονοποικιλιακά χαρμάνια που εναλλάσσονται κάθε τόσο. Η μέρα σου θα ξεκινήσει από νωρίς με χειροποίητα φρεσκοψημένα corneti και bombolini, όπως και με αυθεντικά ιταλικά panini - tramezzini, focaccia ή panuozzo. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα amatriciana eggs με spicy σάλτσα ντομάτας και καπνιστή πανσέτα και τα truffle scrambled eggs, αρωματισμένα με μαύρη τρούφα πάνω σε προζυμένιο ψωμί! Το όνομα Burrattino, που σημαίνει μαριονέτα, είναι εμπνευσμένο από την Commedia dell Arte και υπόσχεται να σε μυήσει στις απολαυστικές βενετσιάνικες συνήθειες!

Μητροπόλεως 36, Facebook: Burrattino, Instagram: Burrattino.spritzeria 

Belle Amie

Η ωραία ελληνική κουζίνα. 

ΕΠΕΞ Φαγητό και ποτό όλη μέρα Facebook Twitter

Στον πεζόδρομο της Αγγέλου Μεταξά στο Πασαλιμάνι, το Belle Amie, το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο, αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για ένα άκρως ποιοτικό και γευστικό ταξίδι. Με το θαλασσινό αεράκι να σε αγκαλιάζει και με φόντο τη μαρίνα Ζέας θα απολαύσεις καθημερινά ωραίες στιγμές, γεύσεις, εικόνες και συναισθήματα στην πιο όμορφη καταπράσινη και ανθισμένη αυλή στην καρδιά του Πειραιά. 

Ο σεφ Marko Rossi μάς προτείνει ένα comfort μενού δημιουργικής ελληνικής κουζίνας με fusion χαρακτήρα, το οποίο συνθέτουν αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές με ένα σύγχρονο twist. Ένα ιντριγκαδόρικο γαστρονομικό mix με τα πιο αγνά υλικά της φύσης ενορχηστρώνει ένα ευρηματικό ρεπερτόριο γευστικών προτάσεων με βαθύτατα ελληνική προέλευση. 

Στο μενού θα ανακαλύψεις ξεχωριστές δημιουργίες που σε προκαλούν να τις δοκιμάσεις: αμπελοντολμάδες με ρύζι, μύδια, γαρίδες, τσορίθο και γιαούρτι, πατάτες baby με καπνιστή πέστροφα, άνηθο, horseradish και αυγό τουρσί, σπαγγέτι με χέλι καπνιστό, αυγοτάραχο, παρμεζάνα, βούτυρο και σχοινόπρασο, μύδια με ζωμό κακαβιάς, φύλλα λάιμ, γάλα καρύδας και φρυγανισμένο ψωμί, γαρίδες με κουρκουμά, τζίντζερ, ξύσμα λεμόνι, φρέσκο κόλιανδρο, ντομάτα, φέτα και ρύζι μπασμάτι, αλλά και κλασικά αγαπημένες αξίες, όπως κεφτεδάκια με φρέσκα αρωματικά, τζίντζερ, λεμονόχορτο και χαρίσα, κατσικάκι με μανέστρα, μελωμένη ντομάτα, ξινομυζήθρα και πέστο βασιλικού, κοκοράκι λεμονάτο με τραχανά ξυνό, λουίζα, αρσενικό Νάξου και γκρεμολάτα, αλλά και σεφταλιά προβατίνας με γραβιέρα Λειψών, mutabbal, σταφίδες και μέντα. Μια σύγχρονη ποικιλία ελληνικών γαστρονομικών προτάσεων που μπορείς να γευτείς ως κυρίως γεύμα ή να μοιραστείς στη μέση με την παρέα σου, σε συνδυασμό με εκλεκτές ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων. 

belle amie Facebook Twitter

Το μενού συμπληρώνεται με απολαυστικές προτάσεις brunch που φέρουν την υπογραφή του Marko Rossi, o οποίος το σύστησε στο αθηναϊκό κοινό το 2008 στο Nixon, καθιερώνοντάς το ως αγαπημένη γευστική συνήθεια. Σερβίρεται καθημερινά με ιδιαίτερες επιλογές πιάτων όπως αυγά του δάσους (ομελέτα με ποικιλία άγριων μανιταριών, γραβιέρα Λειψών, θυμάρι και πάστα τρούφας), Gravlax (αυγά scrambled πάνω σε φρυγανισμένο μπριός με παστό σολομό, τυρί κρέμα και σχοινόπρασο), καγιανάς (στραπατσάδα σε φωλιά από κουλούρι Θεσσαλονίκης, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και φέτα), pancakes και πολλές άλλες all-day προτάσεις, όπως το Sloppy Joe (ψωμί μπριός με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά, κρέμα τσένταρ και τηγανητό αυγό) και το Classic Burger (ψωμί μπριός με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, διπλό τυρί τσένταρ, κρεμμύδι, ντομάτα, iceberg, σπιτικές πίκλες, secret mayo και πατάτες τηγανητές), που συντροφεύουν απολαυστικά κάθε μας στιγμή.

Τις νύχτες τις αγαπημένες μας γεύσεις συνοδεύουν τα αρώματα γιασεμιού και νυχτολούλουδου στην πιο όμορφη αυλή του Πειραιά, σε συνδυασμό με μια άκρως καλοκαιρινή διάθεση, συναρπαστικά κοκτέιλ και ατμοσφαιρικές μουσικές.

Η ωραία ζωή είναι στο Belle Amie και συνθέτει τις πιο όμορφες καλοκαιρινές και γευστικές εμπειρίες. 

Belle Amie. Αγγ. Μεταξά 11, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, 210 4175740, Facebook: belleamiegr, Instagram: belleamiepiraeus 

BackdooR

Επαναφέρει το extravagant σε μια ατμόσφαιρα όπου όλα είναι πιθανά.

back door Facebook Twitter

Κατηφορίζεις από το κέντρο της πόλης, εκεί όπου η σκιά της Ακρόπολης ενώνει την ενέργειά της με το Θησείο και τον Κεραμεικό σε μια μαγική δίνη. Ξαφνικά, νιώθεις τον χρόνο να αλλάζει ρυθμό και η διαίσθησή σου σε οδηγεί στη γειτονιά του Ψυρρή, στη Σαρρή 39. Πολύτιμες βελούδινες κουρτίνες, midnight blue φόντο, αντικέ χρυσός, πολυέλαιοι και αύρα καμπαρέ: καλώς όρισες στο Back Door, the place where the creatures meet. 

Με concept από άλλη εποχή, που δένει αρμονικά με την downtown διάθεση, κάθε λεπτομέρεια στο BackdooR, από τους ζωγραφισμένους τοίχους, τα ρετρό φωτιστικά και τους χρυσούς φοίνικες μέχρι τα πολυτελή υφάσματα, είναι εμπνευσμένη από κινηματογραφικά αριστουργήματα και μουσικούς θρύλους που σε προδιαθέτουν για την απόλυτη entertainment extravaganza. 

back door Facebook Twitter

«I wonder what they do in there», η μουσική μπορεί και να σου το μαρτυρήσει. Γύρνα το βλέμμα προς το DJ booth και ψυχανεμίσου. Ω, ναι, μόλις το ’πιασες. Όλα είναι πιθανό να συμβούν εδώ, από live gigs και stand up comedy μέχρι pole dancing και burlesque shows. Κανείς δεν είπε ότι δεν μπορούν να προκύψουν ανά πάσα στιγμή.

#staytuned


Ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως αργά το βράδυ, είτε για coffee break, catching up και refuelling με μικρά θαύματα από τα χέρια των βιρτουόζων πίσω από την μπάρα είτε για real bar food με γκουρμέ και healthy επιλογές. Το BackdooR ήρθε για γίνει η αγαπημένη σου διέξοδος. 

BackdooR. Σαρρή 39, Ψυρρή, 694 506 2979. Facebook: BackDoorAthens, Ιnstagram: back_door_athens 

Juan Rodriguez Bar •Compania de Bebida

Το alter ego σου σού κλείνει το μάτι.

juan rodriguez Facebook Twitter

Το Juan Rodriguez Bar •Compania de Bebida είναι η καρδιά της πόλης που λατρεύεις, με εντυπωσιακό σκηνικό που μεταλλάσσεται στο πέρασμα του χρόνου, εκπληκτικά κοκτέιλ από κορυφαίους bartenders, που σου ξυπνούν μελλοντικές αναμνήσεις του ολοζώντανου εαυτού σου, ψαγμένα spirits για τους μυημένους, μουσικάρες από τις θεότητες που καταλαμβάνουν τα decks καθημερινά και γκουρμέ πιάτα που εκτοξεύουν το bar food πολλά επίπεδα πάνω. Να θυμάσαι: τίποτα δεν είναι τυχαίο εδώ.  

Ο Juan Rodriguez γίνεται το alter ego σου, που ξεκινά ελεύθερο την περιπλάνησή του από τον Παναμά και διασχίζει τον κόσμο, φέρνοντας μαζί του εμπειρίες που πρέπει να διαδοθούν. Θα τον βρεις στα στενά του Ψυρρή, στην Παλλάδος 3, να αφηγείται ιστορίες που εμπλέκουν όλες τις αισθήσεις. 

juan rodriguez Facebook Twitter

Εξωστρεφές όσο ποτέ, το Juan Rodriguez Bar αυτό το καλοκαίρι σού κλείνει το μάτι με νόημα και γκρουβάρει έξω, στον δρόμο, εκεί όπου γίνεται παιχνίδι ή, αν οι συνθήκες το «απαιτούν», σε πιο πριβέ γωνιές, διακοσμημένες πάντα με το ανατρεπτικό αποικιακό concept που λατρεύει. Είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσεις από νωρίς τον καφέ σου, τα θεϊκά brunches ή τα early drinks μετά τη δουλειά που επιβάλλει το καλοκαιρινό mood, αλλά ο signature groove χαρακτήρας του κορυφώνεται, όταν η μουσική από τα decks του πλημμυρίζουν την Παλλάδος.

Παλλάδος 3, Ψυρρή, Αθήνα, 6986 432909, Facebook: juanrodriguezbar, Instagram: juanrodriguezbar_athens 

Hide & Seek Bar Restaurant

Ένας μυστικός, καταπράσινος και δροσερός κήπος γίνεται για ένα ακόμη καλοκαίρι η αγαπημένη επιλογή για το διάλειμμα στην πόλη.

hide and seek Facebook Twitter

Το Hide & Seek βρίσκεται κρυμμένο στο μέσον της Κηφισίας και, αφού διασχίσεις την πόρτα του, μεταφέρεσαι σε έναν all-day bar-restaurant μικρόκοσμο που φτιάχτηκε πραγματικά για κάθε στιγμή. Για καφέ, για brunch, για το μεσημεριανό lunch break, για after office cocktails ή για dinner με την παρέα, το σημείο στο Χαλάνδρι είναι ένα και εδώ μπορείς πραγματικά να χαλαρώσεις ανάμεσα σε ψηλούς φοίνικες, καστανιές και ακακίες. Και το καλύτερο; Μπορείς να απολαύσεις comfort πιάτα και κοκτέιλ που μιλούν απευθείας στην καρδιά και ξεχωρίζουν για την ποιότητα των υλικών τους αλλά και για την τεχνική τους.

Τον κατάλογο του φαγητού έχει επιμεληθεί ο executive chef Γιάννης Λιόκας, με comfort πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή και ευρωπαϊκή κουζίνα. Στο κυρίως μενού φιγουράρουν το δροσερό καρπάτσιο μυλοκόπι με γαλάκτωμα από αυγά χρυσής ρέγγας, piment d’Espelette και λεμονάτο ντρέσινγκ, η ιδιαίτερη πατατοσαλάτα με καπνιστό χέλι, νεροκάρδαμο, φρέσκα μυρωδικά και γαλάκτωμα με γλυκό σκόρδο, το άριστης τεχνικής αυθεντικό ριζότο με σαφράν, καραβίδες και σάλτσα από τον ζωμό τους. Και για τους meat lovers, σίγουρα στα must συγκαταλέγεται το απολαυστικό hanger steak από μοσχάρι black angus. 

hide and seek Facebook Twitter

Το brunch στο Hide & Seek  σερβίρεται καθημερινά από το πρωί μέχρι και τις έξι το απόγευμα και περιλαμβάνει από πιάτα με αυγά Βenedict έως σπαγγέτι και μπέργκερ. Σίγουρα οφείλεις να το δοκιμάσεις, συνδυάζοντάς το με προτάσεις από τη λίστα των κοκτέιλ. Άλλωστε, ο κήπος ενδείκνυται για food matching που κερδίζει και ενθουσιάζει και τους πιο απαιτητικούς. 

Και μια και ο λόγος έφτασε στα κοκτέιλ, να αναφερθεί ότι στο Hide & Seek το συγκεκριμένο θέμα είναι ξεχωριστό κεφάλαιο από μόνο του. Ο βραβευμένος κατ’ επανάληψη Λυκούργος Χριστοθανόπουλος και η ομάδα του επιδίδονται σε ψαγμένες μείξεις χρόνια τώρα. Έτσι, στον πρόσφατα ανανεωμένο κατάλογο ξεχωρίζει το A&B The Return, με Tanqueray μαγειρεμένο με blueberries, τζίντζερ και cordial πράσινου μήλου, το T-Umami με τεκίλα Don Julio Reposado, infused με καπνιστή παπάγια, καπνιστό μπέικον και εσπεριδοειδή, η Invisible Colada με Pampero Blanco, μαγειρεμένο με ανανά, καρύδα, σπόρους τόνκα και εσπεριδοειδή, το Blue Harmony, με ρούμι Pampero Blanco, γιαπωνέζικο λικέρ Umeshu, λικέρ μπανάνας και ανανά, acid solution και blue magic.

Το Hide & Seek αναμειγνύει επιδέξια όλα τα απαραίτητα συστατικά για τη διασκέδασή σου σε ένα περιβάλλον χαλαρό και ήρεμο, με μουσικές του κόσμου και ανάλαφρη, άκρως καλοκαιρινή, open air αύρα. Προσφέρει δηλαδή ό,τι ζητάς από κάθε σου έξοδο στην πόλη. 

Λεωφόρος Κηφισίας 254, Χαλάνδρι, 210 6776747, Instagram: hideandseekathens 

Παλιάτσος

Ανακάλυψε τις διαφορετικές μορφές του!

paliatsos Facebook Twitter

Θα μπορούσε να είναι ένας αποστάτης ήρωας από το λιμπρέτο του Λεονκαβάλο, που αποφάσισε να μεγαλουργήσει στην πιο βορινή πλατεία της Αττικής.

Ο Παλιάτσος είναι ένας τρισυπόστατος glamour, all-day προορισμός για όσους εκτιμούν την υψηλή αισθητική και αναζητούν την πολυτέλεια σε κάθε λεπτομέρεια. Η βραβευμένη, επί σειρά ετών, κουζίνα του είναι highly recommended, όπως και η κάβα του, που έχει να επιδείξει μια wine list υψηλών απαιτήσεων και σπάνια διαμάντια του fine drinking για τους μυημένους. Οι κορυφαίοι bartenders του Παλιάτσου φροντίζουν, όπως πάντα, να βάζουν τον πήχη πολύ ψηλά και με τα κυριολεκτικά απίστευτα κοκτέιλ που δημιουργούν.

paliatsos Facebook Twitter

Τρία open air, ατμοσφαιρικά σκηνικά συνθέτουν το concept του φετινού καλοκαιριού στον Παλιάτσο, με τις χρυσές λεπτομέρειες να αποτελούν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσά τους. Πρώτη στάση, η Favela, ένας ολάνθιστος κήπος σε μπορντό φόντο, με πολυτελή υφάσματα, ρετρό τραπεζάκια, βελούδινους καναπέδες και αιωρούμενους πολυελαίους να δημιουργούν μια τέλεια οφθαλμαπάτη. Δεύτερη στάση, ακριβώς δίπλα, το Paliatsaki, ίσως η πιο ρομαντική εκδοχή του Παλιάτσου, με το δεντρόσπιτο-σήμα κατατεθέν του και το χρυσό σιντριβάνι να δεσπόζει στον χώρο. Τρίτη στάση, ακριβώς απέναντι, απλώνεται με κάθε μεγαλοπρέπεια όλο το essence του Παλιάτσου στην πιο αγαπημένη αυλή του κόσμου, με την εντυπωσιακή της μπάρα να εποπτεύει τον χώρο στο βάθος, απέναντι από το booth, όπου οι άνθρωποι της μουσικής κάνουν τα δικά τους θαύματα κάθε μέρα. 

Έτσι είναι ο Παλιάτσος, πολυσχιδής και ταλαντούχος. Ανοιχτά από το πρωί, ιδανικό για events και business meetings, έως αργά το βράδυ, είναι η πιο αγαπημένη σου συνήθεια. 

Παλιάτσος. Βασιλέως Γεωργίου Β’ & Σουβαλιώτου, πλατεία Αγ. Τριάδας, Πεντέλη, 210 8100889, 6945 409040. Facebooκ: PaliatsosBarAthens, Instagram: paliatsos_bar 

Λήθη

Ελληνικές γεύσεις σε ένα στέκι που σε κάνει να ξεχαστείς.

lithi Facebook Twitter

Η υπόσχεση είναι βαριά κουβέντα. Ειδικά όταν τη δίνεις στον εαυτό σου, γιατί τότε έχει την έννοια του τάματος. Η Λήθη είναι η εκπλήρωση μιας τέτοιας υπόσχεσης που δόθηκε πάνω σε ένα σκάφος και ονομάστηκε από αυτό, δημιουργώντας μια ξεχωριστή, δική της ιστορία. Δυο παλιά φανοποιεία ενώθηκαν για να δημιουργήσουν έναν μεγάλο βιομηχανικό χώρο, όπου ο ήλιος διαχέεται από το εντυπωσιακό αίθριο και τα φυτά συμπληρώνουν το σκηνικό όπου το μέσα μπερδεύεται με το έξω – οι ανοιχτές τζαμαρίες στον διαμπερή χώρο συμβάλλουν σε αυτό.

Στο μενού της Λήθης θα βρεις γεύσεις που βασίζονται στην ελληνική κουζίνα και αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα από διάφορα μέρη του τόπου μας. Πρέπει να δοκιμάσεις τη δροσιστική σαλάτα Λήθη με μαρούλι, λόλα πράσινη και κόκκινη, σταφίδες, καραμελωμένα φλέικς αμυγδάλου και φλέικς γραβιέρας. Το μοσχαρίσιο μπιφτέκι με σος ροκφόρ είναι must επιλογή, ενώ στα πιάτα ημέρας θα βρεις μικρές εκπλήξεις που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχικότητα των φρέσκων υλικών. Μη φύγεις χωρίς να γευτείς το χειροποίητο cheesecake και, φυσικά, χωρίς να απολαύσεις τα ιδιαίτερα κοκτέιλ με πρώτο το Λήθη – μια μυστική μείξη που θα σε ενθουσιάσει!

lithi Facebook Twitter

Σύντομα θα επανέλθουν τα live με πρωταγωνιστές το βιολί, τη λύρα, το μπουζούκι, την ασκομαντούρα και άλλα παραδοσιακά όργανα που σε παρασύρουν στη μουσική παράδοση της Ελλάδας. Τα τραπεζάκια που έχουν στηθεί στον εξωτερικό χώρο είναι το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσεις τη δροσιστική σπιτική λεμονάδα του καταλόγου και, φυσικά, να συνεχίσεις τη μέρα σου με γεύσεις και αποστάγματα για κάθε στιγμή. Ένα στέκι που θα σε κάνει να ξεχαστείς, αλλά όχι να το ξεχάσεις!

Πέλλης 26 & Μελενικού 25, Βοτανικός, 210 3465017, Facebook: Λήθη, Instagram: lithi_athens 

Gazi College

Have a nice Gazi College Summer! 

gazi college Facebook Twitter

Tο Gazi College, το πιο φιλόξενο all-day στέκι στο Πασαλιμάνι, σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με το comfort περιβάλλον του και την άρτια αισθητική του. Urban casual ατμόσφαιρα, υδρόγειοι και οι τεράστιες-σήμα κατατεθέν βιβλιοθήκες είναι το σκηνικό που ομορφαίνει την καθημερινότητά μας και της προσδίδει μια ιδιαίτερη νότα.


Ιδανικό σημείο για καφέ με τη συνοδεία πρωϊνών σνακ και brunch, τόπος συνάντησης για χαλαρωτικό lunch break, meeting point για τη βραδινή διασκέδαση, αποτελεί εγγύηση για μια ξεχωριστή, all-day εμπειρία. Οι απολαυστικές και πάντα φρέσκες γευστικές δημιουργίες που προσφέρονται μέχρι και αργά το βράδυ, αλλά και η πλούσια ποικιλία από κοκτέιλ και επιλεγμένα κρασιά συμπληρώνει ιδανικά το παζλ της διασκέδασης στο επιτυχημένο και άκρως ξεχωριστό hot-spot του Πειραιά.


Φρέσκα υλικά καταφθάνουν κάθε μέρα και μεταμορφώνονται σε υπέροχες εμπνεύσεις. Από νωρίς για πρωινό και brunch με πλούσιες ομελέτες και πολλές επιλογές σε αυγά, ζεστά κρουασάν, λαχταριστά pancakes, αλμυρές και γλυκές κρέπες και ιδιαίτερες προτάσεις σάντουιτς, μέχρι αργά το βράδυ με ποιοτικές προτάσεις κουζίνας που εστιάζονται στην πίτσα με ιταλική ζύμη της στιγμής, αγαπημένες επιλογές pasta, δροσερές σαλάτες και main courses κρεατικών και λαχταριστών μπέργκερ, αποτελεί την καθημερινή μας επιλογή για dine-in, take-away ή delivery.

gazi college Facebook Twitter

Το all-day μενού συνθέτουν και υγιεινές επιλογές, όπως φρέσκοι χυμοί, vitamin bars, εξαιρετικά mixed smoothies και bowls με super fruits και γιαούρτι, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα γεύσεων. 

Τη χαλαρή και παρεΐστικη ατμόσφαιρα συνοδεύουν ξεχωριστά signature cocktails με έντονα χρώματα, όπως το Big Blue (brugal rum, καρύδα, blue liquer), το Starlight (Μetaxa, βανίλια, τζίντζερ, ανανάς) και το GnG (gin, ροζ γκρέιπφρουτ, φρούτα του δάσους), καθώς και ιδιαίτερες προτάσεις mocktails, όπως το Japanese Ale (κίτρο, κεράσι, λάιμ και ginger ale). 

Ανακάλυψε την αγαπημένη σου θέση στην αυλή του Gazi College στον πεζόδρομο στο Πασαλιμάνι, απόλαυσε την περατζάδα και τη mix & match ενέργεια του κόσμου και γίνε κι εσύ μέρος του πιο όμορφου καλοκαιρινού σύμπαντος!

Gazi College. All Day Café Eatery Bar. Γρηγορίου Λαμπράκη 117, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, 210 4100612. facebook: gazicollege, instagram: gazicollege 

Art Coffee Shop

Η τέχνη του καφέ είναι η τέχνη της απόλαυσης.

art coffee Facebook Twitter

Η υπόθεση «καφές» επαναπροσδιορίζεται στο Art Coffee Shop, που καταφέρνει ό,τι ακριβώς λέει το όνομά του, να παρουσιάσει την τέχνη του καφέ μέσα από τα μονοποικιλιακά blends της Samba Coffee, τα οποία αφυπνίζουν τις αισθήσεις με το άρωμα και τη γεύση τους. Αιθιοπία, Γουατεμάλα, Περού, Βραζιλία, οι καλύτερες καλλιέργειες απ’ όλο τον κόσμο σερβίρονται στο φλιτζάνι σου, αφού πρώτα περάσουν από την αριστοτεχνική διαδικασία που γνωρίζουν πολύ καλά οι barista του Art Coffee Shop. Άλλωστε, εδώ ο καφές χρεώνεται το ίδιο με τον take-away, για να δοκιμάσεις οπωσδήποτε την ποιότητά του.

Στη συνοδεία αυτής της απόλαυσης θα βρεις σνακ και γλυκά που κλείνουν το μάτι στην αμερικανική κουζίνα – must-try το cinnamon roll, το απολαυστικό carrot cake και, φυσικά, το εμβληματικό red velvet, ενώ στις αλμυρές επιλογές θα βρεις προτάσεις για κάθε στιγμή της ημέρας, φτιαγμένες με ολόφρεσκα υλικά. Το απογευματινό after office drink ή η βραδινή βόλτα περιλαμβάνει παγωμένες μπίρες από ελληνικές ζυθοποιίες που σε ξεναγούν σε διαφορετικά μέρη της χώρας αλλά και δροσιστικά signature cocktails με πρωταγωνιστές τα ελληνικά αποστάγματα. Παράδειγμα η σανγκρία με παλαιωμένο τσίπουρο και χειροποίητο σιρόπι από πράσινο μήλο, που θα σε κάνει φανατικό αυτής της mixology φιλοσοφίας.

art coffee Facebook Twitter

Σε κάθε πρόταση τα εποχικά φρούτα αναδεικνύουν τα αρώματά τους, ενώ δεν λείπουν τα mocktails, εξίσου δροσιστικά, για όσους αποφεύγουν το αλκοόλ. Στα στρογγυλά τραπεζάκια του Art Coffee Shop θα απολαύσεις την υψηλή ποιότητα των γεύσεών του κάθε στιγμή της ημέρας και θα νιώσεις πως ξεφεύγεις σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα που σε κερδίζει αμέσως! 

Περικλέους 100, Πετρούπολη, 210 5029690, Facebook: Art Coffee Shop, Instagram: artcoffeeshop2020 

Crepaland

Ψήνεσαι για το ωραίο φύλλο;

crepaland Facebook Twitter
crepaland Facebook Twitter

Η κρέπα, αυτό το λατρεμένο φύλλο που υποδέχεται διαφορετικούς συνδυασμούς, δημιουργώντας κάθε φορά μια άλλη γευστική εμπειρία, ξανασυστήνεται στην πιο ποιοτική εκδοχή της και σου θυμίζει ότι αυτό το φύλλο ορίζει από μόνο του μία ολόκληρη κατηγορία street food. Τα Crepaland δημιουργούν από το 1992 εμπειρίες απόλαυσης, με το πιο γευστικό, φρέσκο και τραγανό φύλλο κρέπας που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Στα Crepaland, εκτός από κρέπες, θα απολαύσεις βάφλες και (το αγαπημένο πλέον) wafflino, αλλά και pancakes, σάντουιτς και μπέργκερ και, φυσικά, εκλεκτούς καφέδες, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Στο μενού, οι γλυκές κρέπες δανείζονται τα ονόματά τους από δημοφιλείς παραλίες και σε ταξιδεύουν σε άκρως καλοκαιρινές στιγμές.


Το ταξίδι ξεκίνησε από την Κεφαλονιά, όπου τα Crepaland είναι πια must hot-spot. Σήμερα, δεκαπέντε καταστήματα λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και επτά στην Κύπρο. Στην Αττική, θα τα βρεις στο Πασαλιμάνι, στον Κορυδαλλό, στο Χαϊδάρι, στη Γλυφάδα, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και εκτός των τειχών, με δύο καταστήματα στη Μύκονο, την Κατερίνη, την Ιθάκη και σύντομα και στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και τη Σπάρτη.

www.crepaland.gr, Facebook: Crepaland Greece, Instagram: crepalandgreece 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ